Ak Parti Bursa’da kongreler öncesi son viraja girildi.
 

Bursa’da ilçe kongreleri ile ilgili çalışmalara start verildi.
 

İlk aşama olarak eylülde ilçe kongreleri ve ekim ayında da il kongresinin bitmesi hedefleniyor.

Ama bu kongreler öncesinde en çok merak edilen konu ise mevcut Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın görevine devam edip edemeyeceği oldu.

Özellikle Bursa’da ve ulusal gündemde de konu olan Uludağ’da Bakacak Çaycısı Fikret Güven’in kendisini Valiliğin önünde yakması olayından sonra zaten vatandaşlar ve Ak Parti seçmenin eleştirdiği Başkan Salman’a karşı tepkilerin şiddeti arttı.
 

Salman yaklaşık 3 yıllık İl Başkanlığı döneminde etliye sütlüye karışmayan, yeri geldiğinde masaya yumruğunu vuramayan ve teşkilatlara sahip çıkamayan yapısı sebebiyle hali hazırda zaten eleştirilen ve başarısız bulunduğu söylenen bir yönetim sergiliyor.

Ayhan Salman’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından yerel yönetimlerde yapılan yanlış uygulamalar ve adımlar sonrası gidişatı düzeltememesi ve her konuya sessiz kalması da AK Parti teşkilatlarında tartışma konusu oldu.

Tepkiye neden olan konulara bazı örnekler ise Buski su faturaları başta olmak üzere yine büyükşehirin mallarının satılması ve Bursa’da trafik sorunu da hala çözülmemesi olarak verilebilir.

Unutanlar için hatırlatalım; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş göreve gelir gelmez Bursa’da trafik sorununu 2 yıl içerisinde çözeceğini vaat etmişti ama aradan 3 yıl geçmesine rağmen Bursalılar trafik sorunuyla sabah akşam mücadele etmeye devam ediyor.

Gerçi mevcut Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöllü olması ve onun yanlış yaptığı konulara tepki koymaması ve çözüm üretmemesi de Başkan Ayhan Salman’ı hedef haline getirmiş oluyor.

Bu kapsamda zaten bürokrasiden tutun da siyasi atamalara kadar AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın çok pasif kaldığı, özellikle kendi partilileri tarafından da bu konular ekseninde çok eleştirildiğini söyleyelim.

Yine bir başka tartışmalı konu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan partiye üye kazandırılması için talimatlar verirken Bursa’da bu talimatın tam tersi uygulamaların gerçekleştirilmesi. Başkan Salman ve yönetiminin, kendilerini tatmin etmek için kendi partisine hizmet eden kişileri ihraç etme noktasında adım atmaları da bu işin sonunun geldiğini gösteriyor.

Yine bu olayların yanında AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın basın danışmanı olarak görevledirilen geçmişte, gezi sevici ve sol zihniyetin savunucusu olarak meydanlarda gezen Bahar Özgün adlı bir hanımefendiyi yıllardır yanında çalıştırması da ciddi tepkilere neden oldu. Zaten bu bayanın sosyal medya da özellikle twitterda,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan düşmanlığı, kendini gösteren paylaşımları ve beğenilerine bakarsanız ne demek istediğimi anlarsanız.

Bu konuyu aylar öncesinde yazmamıza rağmen hala bu hanımefendi görevine devam etmesi de enteresan.

Hala birileri kendi bildiğini okumuya devam ediyor...

Evet dedik ya artık ok yaydan çıktı.

Bu saatten sonra AK Parti Bursa'da suların durulması mümkün değil.

Bu arada unutmadan söyleyeyim, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman hala sorularımıza cevap vermedi nedense.

Çok zor geldi herhalde Sn. Salman'a bu sorular!

O zaman sorularımızı tekrar hatırlatalım...

Partiye siz geldiğinizden günden bu zamana kadar kaç kişiyi üye yaptınız?

Partiden kaç kişiyi ihraç ettiniz?

Partinizden kaç kişi istifa etti?

Bakalım kendi partinize hizmet için ne kadar çalışmışsınız rakamlarla görelim!.

Lütfen....


Öyle kaçmak yok!!!

Sonuç olarak AK Parti Bursa'da siyaset bitmiş ama bu şahıslar neyin kafasını yaşıyor?

Hala anlamış değilim.

Vallahi şaşıyorum...

Neyse ki Bursa'da yaşanan olayların takipçisi artık AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Yani artık bu saatten sonra kimsenin, kimseyi kandıracağını zannetmiyorum.

Bu anlamda bana göre, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın 3 yıllık karnesi zayıf, bundan dolayı önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olağan il kongresinde, tekrar aday gösterilmeyeceğini düşünüyorum.

Buna rağmen devam ederse ne olacağına gelince, zaten bu yönetim ve siyaset anlayışından rahatsız olan taban nedeniyle olası ilk seçimlerde AK Parti’nin, Bursa’da çok ciddi şok etkisi olacak seçim sonuçları alacağını şimdiden söylemek zor olmasa gerek.

Tabi ki, Ak Parti'de son kararı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın vereceğini hatırlatmak isterim.

Gerçi şimdilerde Bursa’nın Bakanı olarak Hakan Çavuşoğlu’nun da teşkilatardaki sıkıntıları görmesi sebebiyle yeni İl Başkanı bulmak için eski parti yöneticilerini ziyaret etmesi de bunun bir göstergesi olarak yorumlandı.

Malum en sonunda bizim yıllardır yazdığımız Bursa’nın teşkilatlarında sorun olduğu konusunu gören TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu bundan önceki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve bazı eski parti yöneticilerini ziyaret etti.

Kulislerde konuşulan iddialar ise Bakan Hakan Çavuşoğlu’nun bazı isimlerle ilgili il başkanı olması noktasında destek çalışması gerçrkleştirdiği ve 2-3 ismin havuzda belirlendiği yönünde.

Bu isimler bende mevcut, ilerleyen günler Ak Parti Bursa İl Başkanı için ismi geçen kişileri sizlere aktaracağım.

Ama şu bir gerçek ki, Bursa'da işler yanlış giderken, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın yeniden Ankara'dan aday gösterileceğini de düşünmüyorum.

AK Parti Bursa'da bundan önce de bu tarzda harakiri yapan il başkanlarının hazin sonunu gördük.

Gerçi Ak Parti teşkilatlarında Bursa’daki teşkilat ve vatandaşlar arasında kurulamayan eksik bağları gören ama sessiz kalan bazı eski yöneticiler ortaya çıksalar bu konularla ilgili açıklama yapsalar konu daha iyi görülmüş olacak.

Ama ne hikmese kendi partilerin çöküşünü izleyenler, sessiz kalan partililer yarın hiçbir söz sahibi olamayacaklar.

Asıl partilerini sevenlerin şimdi konuşmaları ve kendi partilerine sahip çıkmaları gerekiyor.

Ben en azından buradan bunları görüyorum.

Bu olaylardan dolayı kimse kendini kandırmasın ve bir an önce, Ayhan Salman, zaman kaybetmeden, Bursa kamuoyuna bir daha aday olmayacağını açıklasın.

Yoksa ilerleyen günlerde kendisini çok daha zor günlerin beklediğini hatırlatmak isterim.

Yazımın son notu ise AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü ile ilgili olacaktır. ManşetX Gazetemiz'de bundan önce gündeme getirdiğim başta AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman olmak üzere bazı parti büyükleri ve Mhp Partisini hedef alarak hiç hoş olmayan bazı whatsap yazıları yazılmıştı. Bu yazıları ortaya çıkarıp yayınlamıştık.

Bu konuyla ilgili Ak Parti Mudanya İlçe Başkan İnci Söğütlü için ne gibi bir ceza yaptırımınız oldu?

Yeni yapılacak kongrelerde bu olaylar çıkmasına rağmen yeniden ilçe başkan adayı olarak gösterecek misiniz?

Bakalım önümüzdeki aylarda başta Ak Parti Bursa İlçe Kongreleri’nde neler yaşanacak bizler de merak ediyoruz.

Ha unutmadan bu arada Ak Parti Bursa İl Başkanlığı ataması kesinleşmediği için Bursa’da sağlık atamalarının yapılmamasındaki sebeb ise mevcut Başkan Ayhan Salman’ın değişeceğine kesin gözüyle bakılması ve yeni il başkanının başta İl Sağlık Müdürü olmak üzere diğer yöneticileri kendilerinin atayacağının da konuşulduğunu iletelim.

Gün ola harman ola....

Bizi izlemeye devam edin..

Selam ve Dua ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.