Yerel seçimler sonrası, AK Parti neler yapacak merak konusuydu.

Malum yerel seçimlerde AK Parti özellikle; İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana başta olmak üzere birçok büyükşehiri kaybetmişti.

Ama gelin görün ki, bu seçim kaybından sonra AK Parti’de beklenen değişim ve dönüşüm noktasında hemen bir adım atılmadı.

Zaten AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yanlış yapılan olaylarda hemen sıcağı sıcağına karar verilmesi değil de, zamana bırakılarak bir cevap verilme düsturu var.

İşte bu kapsamda yerel seçimler sonrasında AK Parti yenilenme noktasında düğmeye basılarak, olağanüstü kongre tarihi alarak sanki partide hiç bir şey olmamış gibi 2020'de partide yenilenme kararı alınmıştı.

Zaten alınan bu karara, mevcut il ve ilçe başkanlarını çok sevindirmiş ama partilileri ise kızdırmıştı.

Sebebi ise, partililer arasında ülke genelinde, özellikle başarısız olan il ve ilçe başkanları ve yönetimleri neden görevden alınmıyor?

Neden gereği yapılmıyor?

Parti her geçen gün kan kaybediyor eleştirileri yapılıyordu.

Ayrıca özellikle kongre tarihleri belli olduktan sonra, mevcut il ve ilçe başkanlarının bundan önce belirledikleri delegelerle, nasıl bir değişikliğin olacağı da merak konusuydu.

Yani il başkanının seçtiği delegeler nasıl olacakta, başka bir il başkanı seçilsin diye rey kullanacaklar, konusu da tartışılıyordu.

Aynı durum ilçe başkanlarının durumu içinde geçerliydi.

İşte tamda bu noktada bu yanlış gidişin farkına varan AK Parti Genel Merkezi, partililerin ve halkın sesine kulak verecek önemli kararlar almaya başladı.

Bu kararları alan kişi ise, AK Parti’de siyasete başlayan önce İstanbul Gençlik Kolları’nda görev yapan genç ve başarılı siyasetçilerden birisi olan, 25-26. dönem Milletvekilliği yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'di.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli bir görevi teslim ettiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise, partideki gidişatın sıkıntısını görerek önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Kandemir özel bir televizyon kanalında, partisinde bazı il ve ilçe başkalarının görevden alınacağı sinyalini vermişti.

Bende bu kararın, olması gereken, geç kalınmış bir karar olduğunu söylemek isterim.

Zaten ülke genelinde o kadar başarısız il ve ilçe başkanları varken, yeniden aynı başkanlarla ve yönetimlerle ileri ki seçimlere gidilmesi facia olurdu.

Zaten iki yeni partinin kurulmasına kesin gözle bakılırken, başta Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kendi kuracakları partiler ile illerde ciddi anlamda siyaseten rekabetlerin olacağını söyleyebiliriz.

Yani hangi siyasi partide donanımlı, halkla iç içe, halkın derdiyle uğraşan siyasetçiler olursa, seçmende bu anlamda o siyasi partiye destek verecektir.

Hele hele günümüzde, özellikle İstanbul’da tekrarlanan, ikinci seçimde neredeyse 1 milyon farkla Millet İttifakı’nın seçimi kazanmasını örnek gösterebiliriz.

Peki şu ana kadar Ak Parti'de hangi il başkanları istifa etti?

-Manisa, Amasya, Kütahya, Siirt ve Iğdır İl Başkanları istifa ettiklerini açıkladılar.

Aldığımız bilgiler, bazı diğer illerde de istifa kararlarının alınacağı noktasındadır.

Özellikle il başkanlarının istifası sonrası ilçe başkanlarının istifası ile bu sürenin devam edeceğini aktaralım.

Bakalım ilerleyen günlerde hangi il ve ilçe başkanları görevinden istifa edecekler?

Bizlerde bu süreci izlemeye devam edeceğiz.

  

   AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI SALMAN İSİTİFA EDER Mİ?

AK Parti Bursa'da, mevcut il başkanı Ayhan Salman görevinden istifa eder mi soruları soruluyor?

Bu sorunun cevabını vermeden önce, Bursa'da ilk istifa haberi kadın kollarından geldi.

AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, gördüğü lüzum üzerine görevinden istifa etti.

Gerçi her seçim döneminde görevinden istifa edip, tekrardan görevine gelmesi ile tepkiler çeken ve eleştirilere maruz kalan Gülten Kapıcıoğlu ile ilgili partililer tarafından bu durum beklenen istifa olarak değerlendirildi.

Gelelim yazımızın başında ki, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman görevinden istifa eder mi sorusunun cevabına!

Bana göre istifa etmez veya ettirilmez.

işte gerekçeleri;

Sonuç itibari ile 2019'daki yerel seçimlerde, Cumhur İttifakı zorda olsa %49-%47 oy ve % 2 oy farkı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazandı.

Gerçi bundan önce 2014'deki yerel seçimlerde, AK Parti ve MHP ittifak olmadan, toplamda % 60 oy almıştı. Bu seçimler için özellikle Cumhur İttifakı’nın 2019 yerel seçimlerinde MHP ile birlikte % 49 oy almasının çokta başarı olmadığını söyleyenler var.

Gelelim Salman'ın neden devam edeceği tezine...

Öncelikle Bursa'nın Bakanı olarak geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu başta olmak üzere, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve mevcut Milletvekilleri ile uyumlu şekilde çalıştığı için Ayhan Salman’ın görevine devam edeceği herkes tarafından konuşuluyor.

Hatta tam destek verdikleri konuşuluyor.

Tabi ki bazı kişiler hariç!

Tabi ki değişim olursa sürpriz olur mu?

Bence olur.

Ayhan Salman bu kadar güçlü konumda iken görevden istifa ettirilirse, önümüzdeki süreçte Bursa’da komple bir yenilenme olacağını anlayabiliriz.

Hatta bu değişim yeni atanacak İl Başkanı ile gün yüzüne çıkacaktır.

Yine size Ankara'dan kulis bilgisi aktarayım.

İsimlerini şimdiden vermeyeceğim ama Ankara'da, AK Parti Bursa İl Başkanı olmak üzere, başta Külliyede ve Genel Merkezde önemli görüşmeler yapan 3 ismin olduğu haberi bize geldi.

Yine bir başla kulis bilgisine göre, bazı Milletvekillerinin grup kurarak değişim olursa, kendi başkan adaylarını Ankara’ya ilettikleri ve bununla ilgili çalışma yaptıklarını aktaralım.

Sonuç itibari ile Bursa'da siyaset her zaman hızlıdır.

Bundan önce eski AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun'unda çok güçlü olduğu zamanlarda bile, kesin devam edeceğini düşündüğümüz o zamanlarda görevden alındığını unutmamak lazım.

Tabi ki Bursa ile ilgili son kararı, AK Parti Genel Merkezi ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan verecektir.

Bakalım ibreler kimlerden yana olacak, bizlerde merakla beklemeye devam edeceğiz.

Bizi izlemeye devam edin....

                   FİDAN DİKİMİNDE BARİ MUHALEFET YAPMAYIN!

Bu kadar muhalefet olmayın kardeşim...

Bıktık artık!

Her şeye de sırf AK Parti yaptı diye muhalefet yapılmaz ki.

Cumhuriyet tarihinde bile, İktidar Partisinin ülke genelinde aldığı olumlu kararlara muhalefet partileri destek verirdi.

Ama gelin görün ki, şimdilerde bu olayları görmek hayal oldu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile 11.11.2019'da, ülke genelinde 11 milyon fidan dikilme kararı alındı.

Sonrasında bu fidanlar dikildi.

Hatta birileri çıldıracak ama bu rakam 14 milyon olarak belirlendi.

Ama gelin görün ki, buna bile muhalefet yapan partilerimiz oldu.

El insaf kardeşim...

O zaman adama sorarlar, gezi parkı olaylarında 3-5 ağaç için sokaklara çıkan sanatçıları, çevrecileri ve aktivistleri bu programda bizler niye görmedik?

Onlar bu ülkede yaşamıyorlar mı?

Uzayda mı yaşıyorlar?

Neyin peşinde koşuyorlar?

Demek ki hedef çevre ve ağaç değilmiş!

Bu millet neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.

Birde sosyal medyada abuk subuk fidan dikimi ile ilgili yorumlar yapıyorlar.

Yok zamanımıymış?

Yok bu kadar para neden harcanmış?

Gerçi bununla ilgili açıklamayı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yapsa da, birilerinin kafası hala almadı gitti.

Siz bilim adamlarından daha iyi mi bileceksiniz kardeşim?

İyide kardeşim o zaman sormak lazım sizin öneriniz nedir?

Projeniz nedir?

Sorarsınız cevabı alamazsanız maalesef.

Zaten bu eleştiri yapanların çoğu ülkeye bir çivi çakılmasın isteyen güruhtur.

Neyse sözüm ona ülkesini seven sanatçılar, çevreciler ve aktivistler madem bu ülkeyi çok seviyorlar, bu fidan dikimini beğenmiyorlar, o zaman onlarda bir proje üretsinler, bizlerde destek verelim.

Öyle kuru kuruya muhalefet olmaz.

Bir kez de olumlu olan projelere destek verin, bu ülke bizim, iktidarın değil.

Bu davranışlara çok ihtiyacımız var.

Bilin istedim...

         BAKAN MURAT KURUM BURSA'YI UMUTLANDIRDI

Geçtiğimiz günlerde bir dizi programlara katılmak için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bursa'ya geldi.

Gelince de,  çantasındaki önemli projeleri Bursalılarla paylaştı.

Ne yalan söyleyeyim bende Bursa adına çok sevindim.

Bakan Murat Kurum sırasıyla başta Valilik, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesine giderek resmi ziyaretlerde bulundu.

Sonrasında da önemli açıklamalarda bulundu.

Başta Hanlar Bölgesinin açılması, Doğanbey Kentsel dönüşümü Krizi, Yıldırım İlçesi ile ilgili Kentsel Dönüşüm Projesi, Osmangazi ilçesi ile ilgili Kentsel Dönüşüm Projesi ve Nilüfer İlçesi ile ilgili Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili, başta Bursalılar olmak üzere herkesi mutlu eden açıklamalarda bulundu.

Peki Bakan Murat Kurum Bursalılara ne müjdesi verdi.

Bakan Kurum, “Ulu Cami ve etrafındaki Tarihi Hanlar Bölgesinde tarihi silueti bozan yapılara ilişkin kamulaştırma sürecini başlatacağız. Tarihi Hanlar Bölgesi’nden başlayarak etaplar halinde, 430 bin metrekarelik alanımızı yenileyip, restorasyonları yapıp, tarihi binaları gün yüzüne çıkaracağız.

Proje kapsamında 20 bin metrekarelik meydan oluşturarak, o tarihi, kültürel aksa gireceğiz. Çarşıbaşı Meydan Projesi dediğimiz proje kapsamında, İpek Han’ın içindeki iyileştirmeler, Ertuğrulbey Meydan Projesi, Koza Han iç Havlu Düzenlemesi ve cephe sağlıklaştırma, aydınlatma projeleri, kaldırımları, yolları, hülasa tüm iyileştirmelerin yapılacağı projeyi başlatmış oluruz.

Şu an için 150 milyon liralık bir maliyet ön görünüyoruz. Bunun yarısını İller Bankası Genel Müdürlüğümüz yine Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız tarafından yine Bakanlığımız tarafından hibe kalan kısmının finansmanını da Bakanlığımız bünyesinde çözmek suretiyle 2020 yılında başlayıp, 2021 yılı içerisinde tamamlayacağımız çok önemli bir proje. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz Bakanlığımızla ortak bir çalışma yürütecek ve bu çalışma çerçevesinde ecdadın bize bıraktığı emanetleri gün yüzüne çıkaracak çok önemli bir projeyi Bursa’mıza kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Evet bizlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bursa için açıkladığı bu projelerin bir an önce uygulamaya alınarak, hayata geçmesini temenni ediyoruz.

Bu sözleri de, siz okurlarım için yakından takip edeceğimi iletmek isterim.

Bu kadim şehir her şeyin en iyisini hak ediyor.

Selam ve Dua ile...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21