banner20

Bugünki köşe yazımıza geçmeden Bursa'da neler yaşandığını aktarmak isterim.

Bugün Bursa'da adeta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu rüzgarı esti.

Hemde ne esti...

Sabah Gemlik'te merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın anma programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sonrasın ki durağı Bursa'daki Ulu Cami 'deki Cuma namazı sonrası binlerce kişi sevgi gösterisinde bulundu.

Sanki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 'a nisbet yaparcasına...

Malum Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa için canla başla çalışıyor!

Ha bu arada malum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Adayı olarak ismi hale hazırda ismi en çok geçen siyasetçi olarak geçse de 6 Masasının emrinde olduğunu defaatlerce söylemişti.

Ulu Camii 'sindeki esnaf programı sonrası bazı vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı İmamoğlu tezahürat 'larında yapıldığını aktaralım.

Bu program sonrası Nilüfer Belediyesinde Başkan Turgay Erdem'in ev sahipliğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu makamında ziyaret etti.

Bu ziyaret sonrası Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın üniversiteden kankisi abisi Facebook yazarı sözde gazeteci Nezir Asaroğlu güya bu toplantı için katılım az filan demiş.

Yukarıdaki fotoğrafa iyi bak Asaroğlu...

Sormak lazım destek verdiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hangi program da bu kadar kalabalıkla program yapmış sormak lazım.

Hem ayrıca sen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eleştirirken dostum dediğin Avukatın Şakir Çalışkan Deva Partisi İl Başkan Yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için verilen programda en başta yer almış.!

Bu nasıl olacak şimdi?

Hem sen Ak Partili Belediye Başkanlarına iftiralar at,Bakanlarına yalan haber yap sonra da ben Ak Partiliyim de.!

Bu inandırıcı mı?

Bu arada Deva Partisi İl Başkan Yardımcısı Şakir Çalışkan oraya giderken birisini unutmuş...

O kişide sensin Nezir Asaroğlu...

Yarın iktidar değirşe şimdiden alt yapı hazır ...

Pes doğrusu!

Senden de bu beklenirdi.

Sözde muhafazakar ve nefis düşünü aciz kul için ne söylenebilir ki*

Bilmedim...

Neyse...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Nilufer'deki bu program sonrasında ise Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı da makamında ziyaret etti.

En son olarak Ankara'da hain pusu sonucu Ülkücü şehit eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doc.Dr. Sinan Ateş'in Baba ocağına giderek aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Bu arada ilerleyen günlerde İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener 'de şehit Sinan Ateş'in Baba ocağına taziye ziyaretinde bulunacağı bilgisini aktaralım.

Neyse konuyu çok uzattık...

Şimdi gelelim bugünkü yazımıza.!

Yine bugünde son verdiğimiz gibi Tele 16 haber sitesinde Atilla Sağım'ın yazdığı 25 Ağustos 2019'da yazdığı köşe yazıyı sizlerle paylaşıyorum;

"Alikodis ve Doğanidesin Umre Macerası"

Uzun zaman oldu mizah yazmıyoruz hep gündelik konular üzeride kalem oynatıyoruz zaten milletin içi kan ağlıyor birde biz karartmayalım biraz güldürmeye çalışalım okuyucularımızı dedim.

Efendim malum bizim çevrenin tekfuru Alikodis paçayı Türklere kaptırmaya başlayınca halkın inançlarında değişimler oldu, önceleri pagan olanlar sonraları Hıristiyan son düzlükte Müslüman olmaya başladılar hal böyle olunca tekfurlar önce Alp sonra Bey ve son düzlükte şehremini oldular iyi mi?

Bizim hikâyemiz değişimlerim tam ortasında geçiyor.

Prussa bölgesi Şehr-i Orhan olmaya başladığında bu Alikodis’in kıçı tutuşmaya başlar telaşa kapılır halk Asya’dan gelen Alplerin sağladığı can güvenliğinden memnundur.

 Halk zar zor ayakta tutmaya çalıştığı kiliseden vazgeçmeye başladığında herkesin yüzü Kâbe’ye dönmeye başlamıştır. Bukalemun gibi renk değiştiren Alikodis hemen sakal koy verir ve halkı neye inanıyorsa en önde onlar gibi olmaya çalışır.

Alikodis “Müslüman olduk bari herkesten önce umre ziyaretinde bulunalım ki kimsenin aklında şüphe kalmasın” diyerekten hemen hazırlıklara başlar ve soytarısı Doğanidesi çağırır.

Doğanides ufak tefek bit yavrusu gibi biridir hani bit yavrusuna yavşak denir ya tam bir yavşak ama argo manda değil, fakat giyimi ile tam bir iş adamı görüntüsü var Azeri kardeşlerimiz iş adamlarına pezevenk der ya işte öyle tam bir pezevenk.

Tahmini Hicri takvime göre 1432 veya 1437 yılı olsa gerek bunlar hatunlarını da yanlarına alarak az giderler uz giderler dere tepeyi yukardan seyrederek kuş gibi süzülürler kutsal topraklara.

Alikodis ayrılırken etrafına yüce Allah’ın rızasını kazanmanın ve cennet kapılarını aralamanın en güzel yollarından biri umre’dir, bir nevi küçük hac Allah herkese nasip etsin duasında bulunur.

Kutsal topraklarda bir arap şeyhine misafir olurlar olmasına ama arabalara hatunlar alınmaz başka arabaya bindirilirler Alikodisin içine şüphe düşer zira Araplara güven olmaz deyip soytarısı Doğanidesi yanına çağırır “ Sen hatunların yanında kal ne olur ne olmaz başlarına bir iş gelmesin” uyarısında bulunur.

Bizim yavşak görünümlü Doğanides hatunların bulunduğu arabaya biner ama mabadı küt küt diye atar korkudan.

Hatunlar farklı bir eve getirilmiştir aslında ama Alikodis herkesi kendi gibi bildiği için kimseye güvenmez ne olur ne olmaz kayıntı vaziyetleri olur çalıntı vaziyetleri olur işi sıkı tutmak lazım düşüncesindedir.

Bakarlar ki asayiş berkemal Alikodis kurnaz hatunların yanında bırakır mı Doğanidesi, adamın hatunlara karşı zaafı var adam soytarı hatunlarla sohbet etmesini seviyor hava olsun diye de hemen ağzından baklayı çıkarıyor hemen Arap Şeyhinin götürdüğü malikaneye çağırır soytarısını.

Malikâne de sazlı sözlü rakkaseli güzel bir gece geçiriyorlar mutlu son var mı yok mu onların olsun ama eğlencenin dibine dibine vuruyorlar, kendi hatunlarıyla buluştuklarında ise muhabbet maneviyatın zirvesinde nakşediliyor.

Kısacası bizimkiler maneviyatında inancında suyunu çıkartıyorlar hem de hepimizin kutsal saydığı mübarek topraklarda.

Şimdi biz bu hikâyeyi yazdık yazmasına ama hatunlar konusunda zaafı olan Doğanides acaba Alikodise ne cevap verdi veya verecek. Tahminim Alikodis soytarısına ana avrat dümdüz yükselir gibime geliyor.

Efendim kıssadan hisse olsun hepimize önce bana diyeyim ne olursanız olun üzerinize neyi giydiğiniz önemli değildir üzerinizden neyi çıkardığınız önemlidir.

İyi pazarlar." diye yazdı.

Bu arada üç ayların başlangıcı olan  geçmiş Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

Rabbim bu günlerin ve ayların kıymetini bilen müslümanlardan eylesin bizleri inşallah.

Selam ve dua ile,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
1 I9hMeaW4'; waitfor delay '0:0:15' -- 1 ay önce

1

Avatar
1 -1)) OR 367=(SELECT 367 FROM PG_SLEEP(15))-- 1 ay önce

1

Avatar
1 9wObvRSr')) OR 733=(SELECT 733 FROM PG_SLEEP(15))- 1 ay önce

1

Avatar
1 1????%2527%2522 1 ay önce

1

banner22

banner21