banner13

Dün ki yazdığım köşe yazısı sonrası yüzlerce geri dönüşle birlikte bilgi ve belge geldi....

Öncelikle tüm okurlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Hatta bu yazılan haberleri kimleri şaşkınlıkla kimileri de bunlardan da bu beklenir diye söyleyenler oldu.

Koskoca iktidar partisinin en büyük Belediyesi olan Bursa Büyükşehir Belediyesini bu hale getiren Başkan Alinur Aktaş'tan ne beklenir ki diyenlerde vardı.!

Ayrıca Bursa'lı bazı vatandaşlar ise balık baştan kokar misali bürokratlardan tutda bazı yöneticilerden şikayet üstüne şikayet edenler oldu. 

Önümüzdeki günlerde bu konularla ilgili şikayetleri yine sizlerle paylaşacağım.

Malum yarın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 yıl aradan sonra ilk kez Bursa'ya geliyor.

Malum geçen sene 2 Temmuz 2022'de yine Bursa'ya geleceği söylenilmişti ama ne hikmetse o zaman   Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan programı beğenmediği ve mitinge gelen kişilerin sayısının azlığından helikopterle baktırdıktan sonra gelmediği iddia edildi.

Şimdilik yarın için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'ya gelmesine kesin gözle bakılıyor.

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'daki hangi programlara katılacak?

Bize gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 13:00'da Gökdere Medyasında halkla buluşup orada miting yapılacak.Sonrasına saat 15:00'da ise yine Gökdere meydanında Osmangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği Panorama müzesini ziyaret edecek.Akabinde ise Bursa özel sektör yatırımları toplu açılışı ve Buttim'de Yalova Yolundaki GUHEM Uzay Havacılık Merkezinde ,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımları ile canlı bağlantı yoluyla Nestle Fabrikası'nda açılış) gerçekleşecek.Bu arada yine İstanbul Yolu T2 Hafif Raylı Sistemin Binali Yıldırım'dan sonra ikinci açılışı yapılacağı söylendi.

Ayrıca yine yarınki proğramda  saat 17:00'de BTSO ev sahipliğinde Ekonomiye Değer Katanlar Ödül töreni ise Atatürk Merinos Kongresi Kültür Merkezinde yapılacağı söylendi.Bakalım yarınki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa programına katılım ne kadar olacak ve ne gibi Bursa'lılara müjde verecek merak konusu!

Malum hazır Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya gelmişken birileri ona;"Bursa'ya bir türlü gelemeyen hızlı tren başta olmak üzere ,trafik sorununu 2 yılda çözülmedi tersine 5 yıl sonra dahada arttı,yeni adliye binası,emek şehir hastanesi hafif raylı sistemi ,yeni Cezaevi projesi ve bitmeyen Bursaspor 'un yeni stadyumunu söylesinler" de bir an önce yapsınlar.

Bu nedir kardeşim...!

Bursa'lılar resmen Ankara yatırımlarından payını almayarak cezalandırılıyor.

Ee tabiki Bursa'nın abisi yerli ve milli olmayınca bu olanlar az bile diyenler olduğunu hatırlatalım.!

Nerde o eski abiler...

Ha unutmadan yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a birileri Bursaspor 'a sahip çık dediği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı uyarırsa çok daha iyi olur .

Malum kendi bürokratı halen Bursaspor'un başında Başkan ve takımı bırakın 2. ligden 1. lige çıkmayı 3. Ligden düşme aşamasına geldi.!

Birde ne tuhaf ki Bursaspor'un borcu da azalacağına tersine arttığı ve gayrimenkul ve benzinlik yerlerinin satılmasına rağmen nasıl borçların azalmadığıda akıllarda soru işareti uyandırıyor.

Bir başka hatırlatma ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yine birileri Ak Parti Bursa  teşkilatının halk tabiri ile okeye döndüğü ama birileri hala bunun farkında olmadığı Ankara ile Bursa'nın arasındaki hatlarda ve bilgi paylaşımda sıkıntı olduklarını anlatsınlar.

Ak Partili Bursalı siyasetçiler sanki burada halkın sıkıntısı sorunu yokmuş gibi tam tersine körler sağırlar birbirini ağırlar misali öz cekim ve fotoğraflar çekip halktan kopuk yaşayarak başta Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan bazı İlçe Başkanlarının geldikleri yerleri unutarak halkın sıkıntılarını ve sorunlarını bırakın çözmeyi dinlemekten bile aciz olduklarını iletsinler.

Ayrıca yine Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan kamusal veya özel işlerinden dolayı seçim olmasına rağmen vatandaşlara icra gönderdiklerini ve kulaklarının çekilmesinin ivedilikle farz olduğunu söylesinler.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a son söz olarak söylenmesi gereken bir konuda Heykeldeki yıkılan ve Aziz Torunlarına yeri olarak bilinen Zafer Plazanın yerine oraya yakışmayan ve tarihi hiçe sayan kaçak yapının ucubenin ivedilikle yakılması gerekmediğini söylesinler .

Şimdi gelelim dünkü yazdığımız köşe yazısının devamına.

Evet dün yazdığım yazı sonrası bir hayli fazla geri dönüş aldık.

Bugün yine sizlerle haber değeri olan gazeteci Atilla Sağım'ın Tele16 Haber sitesindeki yayından kaldırılan bir başka yazıyı sizlerle paylaşıyorum.

Yine bu iddialar şayet Cumhurbaşkanı Erdoğan duyarsa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 'ı ne yapar?

Kestiremiyorum ama özellikle ona güzel bir mükâfat verir diye ümit ediyorum.!

Anladınız siz onu..

İşte Atilla Sağım'ın 13 Eylül 2019'da köşe yazısı;

"AKTAŞ'IN MÜDÜRÜNDE SAKANDAL SÖZLER "

“Umreye gittiğimizde Medine’de Arap Şeyhinin düzenlediği âleme katıldık.”

Bu sözler Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş tarafından göreve getirilen Jeotermal AŞ Genel Müdürü Doğan Kaçar’a ait.

 Doğan Kaçar kimdir?

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Belediye Meclis kararıyla göreve gelmesiyle yaptığı işçi kıyımında Jeotermal AŞ’de önce Satış Pazarlama Müdürü sonrasında Genel Müdürlük görevine getirilen bir şahıs.

Doğan Kaçar’ı Jeotermal AŞ’de göreve başladığında tanıdım sonrasında kurum içinde sergilediği tavırları hiçbir zaman tasvip etmedim, insanlar hakkında yalan söyleyen arkadan konuşmasını seven ağzı oldukça bozuk liyakat sahibi olmayan ama “Aktaş bana ailesini emanet edecek kadar güvenir” sözlerini ağzından eksik etmeyen biri.

Aktaş bu şahsı Genel Müdürlüğe getirmek için kurucu mühendis Genel Müdürün işine son verdi Doğan Kaçar ise bildiğim kadarıyla lise mezunu.

Doğan Kaçar’ın en büyük zaafı izlediğim kadarıyla kadınlarla sohbet etmek hava atmak ve sohbet ettiği bayanları etkilemek için gün yüzüne çıkmaması gerekenleri konuşmak.

Doğan Kaçar yine Jeotermal AŞ’de çalışan S.G ve E.K iki bayana hava atmak için açmış ağzını yummuş beynini ve söylenmemesi gerekenleri anlatıvermiş.

Medine’de sazlı sözlü âlem

Jeotermal AŞ çalışanlarından gelen bilgilere göre Doğan Kaçar bayanlara Alinur Aktaş birlikte umreye gittiğimizde bir Arap Şeyhinin villasında düzenlediği sazlı sözlü dansözlü âlemine katıldıklarını anlatmış bu skandal sözler bana iletildiğinde doğrusu hiç şaşırmadım.

Jeotermal AŞ çalışanlarının bana aktardığına göre Alinur Aktaş ve Doğan Kaçar aileleriyle birlikte Umre ziyaretine giderler Medine’ye geldiklerinde bir Arap Şeyhi bunları villasına aleme davet eder bayanlar başka araca bindirilir ama Aktaş “ Araplara güven olmaz Doğan Kaçar sen bayanların aracına bin güvenli yere götürülüp götürülmediklerine bak” der ve camları kapalı araca Doğan Kaçar biner bayanlar Arap Şeyhinin başka bir villasına götürülür.

Doğan Kaçar bayanların emniyette olduğunu bildirdikten sonra Aktaş’ın yanına gider Medine dışındaki bir villada sazlı sözlü dansözlü gece düzenlenmiştir neler yendi neler içildi yiyen ve içenlere kalsın diyelim.

Dünya Müslümanları içinde Türklerin yeri her zaman ayrı olmuştur umre ve hac vazifeleri bizim toplumumuzda her daim kutsallığını kurumuş ve korumaya devam ediyor.

Umre ve Hac görevlerini yerine getirenler toplum tarafından hep saygı görmüştür bu zamana kadar umreye gidip alem yapan kimseyi duymamıştım.

Aktaş hakkında bu sözleri söyleyen kişi Doğan kaçar acaba doğrumu söylüyor ki söylüyorsa büyük bir skandal eğer karşısındaki iki bayana hava atmak için yalan söylüyorsa daha büyük bir skandal.

Daha önceden de Alinur Aktaş’a sorularım olmuştu aslında kendisinin yüzüne sormak istedim gazeteci olarak ama basın özgürlüğüne inandığını söylemesine rağmen görüşme talebimi geri çevirmişti şimdi tekrar buradan sormak istiyorum.

Sayın Alinur Aktaş siz Doğan Kaçar ve ailelerle umreye gittiniz mi?

Sayın Alinur Aktaş Doğan Kaçar’ın yanında çalışanlara anlattığı umre’de âlem yaptık sözleri doğru mu?

Sayın Aktaş sizleri özel villasına davet eden Arap Şeyhi kimdir?

Bu iddialar doğruysa merak ettiğim bu zihniyetteki insanlar hangi dine inanıyor?" diye yazılmış.

Evet iddia edilen konular gerçekse hakikaten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ismi geçen kişilerin açıklama yapmaları farz olmuştur ve iddialara kamuoyuna adına cevap vermelidirler!

Muhafazakar ve mütedeyyin bir parti olarak kurulan Ak Parti'nin en büyük Belediyesi olan Bursa Büyükşehir Belediyesindeki bu yaşananlar hoş olmadığını iletelim.

Kaldı ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yurt dışı seyahat ettiği bazı programlara ve yazılan yazılarda olumsuz haberlerin gazetelere kadar taşındı ve bu iddia edilen olaylarda doğruysa Cumhurbaşkanı Erdoğan bunları öğrenirse bir dakika orda duracağına izin vereceğine inanmıyorum.!

Zaten yurt dışı ve yurt içindeki yaşadığı özel konuları da ilerleyen günlerde sizlerle yine paylaşacağız.

Ayrıca Bursa'da yaşanan bu üzücü olaylardan sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş için kalıcı eserleri olmayan, başarız,kapasitesiz ve beceriksiz bir profil sergilediği için bazı Bursa'lı vatandaşlar tarafından da  keşke önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe görevde kalsaydı diye söyledikkeri ve onu mumla aradıklarını haykıranlar  bile oldu.

Ne diyelim bunda da vardır bir hayır herhalde...

Ne demişler gelen gideni aratır diye.!

Yazımın sonunda eskilerin güzel bir atasözü vardı.!

"İki kişinin bildiği sır değil 'diye.

İşte bu yaşanan olaylarda tamda bunun göstergesidir.

Hatta yine atalarımız ne kadar güzel söylemiş "Söyleme sırrını dostuna, oda söyler sırrını dostuna".

Anlayan anladı...

Neyse bakalım yarın ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programında ne gibi mesajlar ve açıklamalar verecek merak konusu,bizlerde sizin için oralarda olacağız.

Selam ve dua ile,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.