Uzun uzadıya bir şeyler yazmayacağım.
Sene 2012 dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ,Bakanı Faruk Çelik  ve Binali Yıldırım ile birlikte Hızlı Tren için Bursa Nilüfer İlçesinde Geçit Mahallesi'nde  temel atma programı yapılmıştı.
Bende o programa şahit olan gazetecilerden birisiydim.
O dönem için 59 yıllık Hızlı Tren mücadelesi sona erecekti.


Ne oldu ?
Tabiki kocaman bir hiç.
Aradan 10 yıl geçti 69 yıldır Hızlı Tren hikayesi mutlu sonla bitmedi.
Ben bu yazıyı kaleme aldığımda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu sosyal medyada bu yılın sonunda Yenişehir İlçesine yolun geleceğini ama  hızla trenin gelmeyeceğini açıkladı.

Ama aradan 10 yıl geçmesine rağmen  hala hızlı tren piyasada yok!
Geçen günde malum en son Başbakan ve Ak Parti Genel  Başkan Vekili Binali Yıldırım Bursa'da bazı programların açılışlarına katılmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan programa gelmeyince bazı programlara o iştirak etti.

Ha bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programa neden gelemediği muamması ile kala kala açıklamayı usta siyasetçi ,devlet adamı Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen açıklamalarıyla açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın soğuk algınlığı rahatsızı olduğunu için gelmediğini açıkladı.
İşte acıklamada Bursa'daki siyasetin geldiği noktayı gösteriyor.
Hani Ak Parti Bursa İl başkanı,hani Bakanları hani Ankara yöneticileri nerde?
 Tık yok!

Bu arada unutmadan Bursa'nın Hızlı Tren'in buraya gelmesi için ömrünü harcayan ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden 
CHP Bursa eski milletvekili Kemal Demirel rahmetle anıyorum.Malum 
22’nci ve 23’üncü dönem CHP Bursa milletvekili Kemal Demirel, kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim.


 

Neyse açılışa gelen Binali Yıldırım  düzenlenen programlara bir  önceki Belediye Başkanı Recep Altpe'nin olsada mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kendi projesi gibi algı yönetimi yaparak henüz bitmeyen Kent Meydanı-T erminal Hattı hafif raylı sistemin açılışını yaptırdılar.Bir de koskoca Başbakan'a bir hafta ücretsiz hizmet yapacak dedirttiler.

Şimdi sorulması gereken soru şu;
2012 yılında Bursa Ankara hızlı Tren temelini atan  dönemin Ulaştırma ve Altyapı Binali Yıldırım'a neden kimse Bursa'lılar adına hesap sormuyor?
Ya Başkanım sizin zamanınızda hızlı trenin temeli atıldı ortada tren yok diye.!
Mesela Bakan Efkan Ala veya Hakan Çavuşoğlu bilen birisi bana izah etsin!

Ve asıl konuşması gereken o dönem Bakan olan Faruk Çelik neden Bursa'lılar adına yapılamayan işleri ve yanlış olan olaylarla ilgili açıklama yapmıyor?
Hala anlamış değilim.!
Aktif siyasette hale hazırda görevi olmayan Faruk Çelik siyasette devam edecekse veya emekli olacaksa da Bursalıların yanında olup onlar için konuşması gerektiğini düşünüyorum.

Yoksa 12 yıldır Bursa'da hiç bir olayına, işine ve siyasetine karışmayan Bakan #FarukÇelik'in yanında bazı gereksiz  adamlarla veya yerine bırakacağı siyasetçi bile yetiştirmemişken bundan dolayı susmasını hala bir anlam veremiyorum.
Zaten yanında olan bazı siyaset yapan kişilerde mukalemun misali daldan tala atlayan tipler!
Bursa bu kadar vefasızlığı hak etmiyor.
Bizden söylemesi .. 

Not:Bu programlara Faruk Çelik'i davet ettiler mi o da ayrı bir merak konusudur.
Ayrıca benim için yok onun adamı,yok bunun adamı diyenlere selamlar olsun.Biz kimsenin adamı olmadık biz Bursa'nın Gazetecisi olduk ve öyle olmaya devam edeceğiz.Mağdurun,mazlumun ve haksızlıkların karşısında yazmaya devam edeceğiz.
Bu böyle bilene.Anlayan anladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21