banner20

Geçtiğimiz günlerde Sheraton Otelinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay’ın ev sahipliğinde düzenlediği basın toplantısına davetliydik ve davete icabet ettik.

Bu özel programda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2013 yılından bu zamana kadar hayata geçirdiği 60 makro projeyi ve gerçekleştireceği vizyon projlerin tanıtımını yapıldı.

Öncelikle Sheraton Otelinde akşam yemeğinde gerçekleştirilen BTSO’nun bu organizasyonunda her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olması başta dev ekranlardan tutunda her detay görkemli ve hassas bir şekilde düşünülmüştü.

Öncelikle emeği gecen başta BTSO Genel Sekreterine,Yöneticilerinİ ve Basın Danışmanı,bürosu ile birlikte tüm çalışanları tebrik ediyorum.

Yazıma geçmeden Sheraton Oteldeki bu programın sponsoru olarak BTSO Başkanı İbrahim Burkay konuşmasında 2013’de yine bize destek verdiğini söyleyen Bursa’nın tanınmış,iş adamı Faik Çelik olduğunu açıkladı ve teşekkür etti.

Bu programa gitmeden BTSO seçimleri ile ilgili bir gece olacağını inanın düşünmüyordum.

Ne zamanki BTSO Başkanı İbrahim Burkay 1 Ekim’de BTSO seçimleri var dedi o zaman anladım ki 3.dönem BTSO Başkanlığı için İbrahim Burkay yeniden adayım dedi.

Bu açıklamayı da tüm Oda Başkanları ve STK Başkanlarının karşısında söylemiş oldu.

Açıklamasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 1 Ekim’de yapılacak Oda seçimleri yeni dönem projelerini “Kendine İnan Ülkene Güven” mottosuyla konuşmasına başladı.

Bursa’da 2 dönemdir BTSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan İbrahim Burkay her yerde canla başla çalıştığını söyleyebiliriz.

Hatta Belediye Başkanı gibi okullar ,tesisler ve organize sanayi bölgeleri yapılmasına kadar bir çok işlerde BTSO devereye girerek Bursa Büyürse Türkiye Büyür sloganıyla hizmetler yaptılar.

Bundan önceki Başkanlar gibi suya sabuna dokunmadan Başkanlık yapmayan bir isim İbrahim Burkay.

Peki bu zamana kadar Bursa’ya ne gibi hayra dokunur işler yaptı?

Gelin isterseniz bu yapılan güzel işleri BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın ağzından sizlerle paylaşalım;

NE YAPTIYSAK BURSA’YA DEĞER”


“İnsanoğlunun sınırlarını belirleyen hayalleridir” diyen Başkan Burkay, “Önce hayal eder, sonra o hayalin peşinden koşarsınız. 25 Mart 2013 tarihinde yine bu salonda bir araya geldiğimiz toplantıda, Bursa’mız için kurduğumuz hayalleri paylaşmıştım. İnsanların olduğu gibi kentlerin de hayatında kader noktaları vardır. Ne zaman, kiminle, hangi adımları attığımız geleceğimizi belirler. Şükürler olsun ki eşine az rastlanır bir ortak akıl ve iradeyle yaklaşık 10 yılda kent ve ülke ekonomisinin tarihine birçok makro projeyi hayata geçirdik. Neyi başardıysak iş dünyamızın desteğiyle başardık. Biliyoruz ki ne yapsak Bursa’mız için az. Ne yaptıysak Bursa’ya değer.” diye konuştu.

BTSO TEKNOLOJİ VE EĞİTİM ADASI İŞ DÜNYASINA UFUK KAZANDIRIYOR
İş dünyası buluşmasında BTSO’nun 2013 yılından bu yana hayata geçirdiği 60’ı aşkın projeye ve gelecek hedeflerine ilişkin detaylı bir projeksiyon sunan Başkan Burkay, BTSO öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK destekleriyle hayata geçen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nin (GUHEM) Avrupa’nın en büyük deneyim merkezlerinden birisi olduğunu kaydetti. Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Avrupa’da ve dünyada birçok örneği olan iş dünyasının en önemli referans merkezlerinden birisi olarak kurgulandığını dile getiren Burkay, DOSAB’daki BTSO Teknoloji ve Eğitim Adası’nda yer alan BUTGEM, BUTEKOM, Model Fabrika, BTSO Mutfak Akademi, MESYEB ve EVM’nin iş dünyasına önemli hizmetler sunduğunu ifade etti.

DAHA FAZLA İHRACAT İÇİN ÇALIŞTIK”
Küresel Fuar Acentesi ve UR-GE projeleri gibi ihracat odaklı hamlelerin Bursa’daki ihracatçı sayısının artmasında önemli rol oynadığını ifade eden Burkay, ”Milli katılımlı fuar düzenleme yetkisine sahip KFA Fuarcılık şirketimiz, ev tekstili alanında dünyanın en büyük fuarlarından olan HOMETEX Fuarı’nı başarıyla gerçekleştiriyor. Oda olarak Ticari Safari Projemizle 100 ülkeden 25.000’den fazla alıcıyı kentimize getirdik. Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle düzenlenen UR-GE Projelerimiz üyelerimizin dünya ile rekabetinde önemli bir avantaj sağlıyor. Bu projelerimiz sadece dış ticaretimize değil, turizm ve ticaret hayatına da katkı sağlıyor. Bir diğer projemiz olan Lojistik AŞ ile de Yenişehir Havalimanını hava kargo alanında farklı bir konuma getirmek istiyoruz.” dedi.

TEKNOSAB’DA ÜRETİME BAŞLAYAN FABRİKA SAYISI ARTIYOR”


Başkan Burkay, Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk OSB’si olan TEKNOSAB Projesi’nde fabrika inşaatlarının sürdüğünü, birçok fabrikada çarkların dönmeye başladığını dile getirdi. Bölgenin otoban ve raylı sistem hatlarıyla entegre olacağının altını çizen Burkay, “Şu anda TEKNOSAB’da çalışan sayısı yaklaşık 2 bin. Bölgede her geçen gün yeni fabrikalar açılıyor. TEKNOSAB tamamlandığında çatılardaki güneş enerjisi 1.2 gw olacak. Yeni düzenleme sonrasında bölgede 3 gw olacak. TEKNOSAB’da ayrıca Türkiye’nin en büyük GES projesi hayata geçecek.” dedi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay açıklamasında daha çok detay vardı ama sizlere sadece bu kadarı ile yetindim.

Ama bu programda benim dikkatimi çeken konulardan birisi de Bursa’nın 18 Organize Sanayi Bölgesi olduğunu ama bunlardan sadece 1961 yılında Bursa Organize Sanayi Bölgesi olarak devlet teşvikli resmi olarak önceden belirlenmiş 670 hektarlık bir yere yapılmış sanayi bölgesi olduğunu söylemesi oldu.

Konuşmasında diğer sonradan kurulan OSB olarak bildiğimiz yerler ise Belediyelerin yasal izinleri sonradan alarak Bakanlığından onayı ile yapılmış yerler olduğunu söyledi. Ayrıca Bursa’da 18 OSB’de 190 bin kişinin çalıştığınıda Bursa’nın sanayi şehri olmasının göstergesi olduğunu söyleyebiliriz.

Peki BTSO Başkanı İbrahim Burkay bu Organize sanayi Bölgesi örneğini neden verdi?

Aslında en önemli konulardan birisi de bu!

Bundan önceki aylarda Bursa trafiğinin düzelmesi için BTSO Başkanı İbrahim Burkay 17 OSB ile ilgili yerel yöneticiliklerin ellerinden geleni yapması gerektiğini yoksa bize görev düşerse biz yapmaya hazırız mesajını vermişti.

Avrupa'da da artık şehrin merkezlerinde OSB olmadığını ve şehirlerin daha yaşanabilir bir yer olması için bu Organize Sanayi Bölgelerinin yerlerinin kaldırılması veya taşınmasının elzem bir konu olduğunu söylemek gerekir.

Bence de BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın dediği gibi 17 OSB ‘nin ivedilikle Bakanlıklarla görüşüp bu yerlere yeni yerler tahsis edilip şehirlerin daha rahat nefes alacağı meydanlar ve alanlar açılmalıdır.

Düşünsenizde artık Ülkeler şehirlere zarar veriyor diye Nükleer Santralleri bile kapatıyorlar.

Bu kapsamda BTSO’nun Bursa Karacabey’deki Teknosab Projeleri gibi yeni projeler makro yatırımlar hayata geçirilmelidir.

Bu projeler hayata geçerse şehirler daha yaşanabilir yerler haline gelecektir.

Şimdi gelelim BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın 3. Dönemde yapacağı projelerine.

Biliyorum köşe yazım çok uzadı ama konu hassas olduğu için sizleri aydınlatmak istiyorum.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın kendi ağzından hedefleri sizlere aktarmak istiyorum.

YENİ DÖNEM YENİ HEDEFLER
Yeni dönem mottosunu ‘Kendine İnan Ülkene Güven’ olarak açıklayan Başkan Burkay, konuşmasında yeni döneme ilişkin hedeflerini de iş insanlarıyla paylaştı. İbrahim Burkay, tarımda verimliliğin artırılması gerektiğini belirterek, bu konuda Gıda Tarım İhtisas Bölgesi kurulması için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. Başkan Burkay, “Lojistik maliyetlerin düşürülmesi için büyük önem taşıyacak Lojistik Merkez için adımlar atacağız. Organize Ticaret ve Organize Konut Bölgeleri için de çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda bakanlıklarımızla görüşüyoruz. Bu noktada inşaat komitelerimiz ile birlikte kooperatif modeliyle Türkiye’de örnek bir yapılanmayı hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca serbest ticaret bölgeleri kurmak istiyoruz. Bu proje hayata geçtiğinde, kentin ekonomisine her anlamda ciddi katkı sağlayacak. Yeni nesil fuar merkezimizi bu dönemde bulunduğu yerde hayata geçirmeyi planlıyoruz. ULUTEK HIVE projemiz de yüksek teknoloji şirketlerimizin Ar-Ge üretim merkezi haline getireceği bir merkez konumunda. Yüksek teknoloji üniversitesini de bu dönemde kurmak için çalışmalar yürüteceğiz.”

dedi.

İşte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı İbrahim Burkay’ın yaklaşık 10 yıldır yaptığı devasa hizmetlere sizlere aktardım.

Yazımın başında yazdığım gibi bir Belediye Başkanı gibi canla başla çalışan BTSO Başkanı İbrahim Burkay 3. döneme emin adımlarla güçlü bir şekilde gittiğini söyleyebiliriz.

Tabiki BTSO seçimlerinde malum BTSO üyeleri komiteler başkanlarını seçecek ve sonrasında BTSO Başkanı seçilerek Başkan belli olacaktır.

BTSO Başkanlık seçimlerinde gizli bazı mihrakların çalıştığını biliyoruz tabi ki demokrasi gereği bu seçimlerde BTSO Başkan Adayı veya Adayları çıkacaktır.

Ama bu zaman kadar BTSO’nun yaptığı hizmetlerden memnun kalan sanayici ve iş adamlarının desteğini aldığına göre ben inanıyorum ki bir dönem daha BTSO Başkanlığına İbrahim Burkay ve ekibi Bursa canla başla hizmete seçilerek devam edeceğini düşünüyorum.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a bu seçimlerde eleştiri olarak Yönetim Kurluna daha vizyoner ve ufku geniş İş Adamlarını veya İş Kadınlarını yönetimine almasını acizane tavsiye ediyoruz.

Bakalım önümüzdeki BTSO seçimlerinde neler yaşanacak hep birlikte göreceğiz.

Sonuçta kazanan yinre Bursa olsun dileklerimle yazıma son veriyorum.

Selam ve dua ile...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21