Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

1 Mayıs yasaklanamaz, hiçbir güç 1 Mayıs’ı engelleyemez!

EMEP Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın, uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs'ı kutlama hazırlıkları sürerken Bursa Valiliği ile birlikte valilikler ve kaymakamlıkların peş peşe verdiği "yasaklama kararları” ile ilgili açıklama yaptı. "Yasaklama kararlarının AKP’nin “lebaleb” dolu salonlarda kongrelerini yaptığı koşullarda inandırıcılığının olmadığını vurgulayan Özaydın, "Pandemi bir bahanedir ve bugüne kadar olduğu gibi işçi ve emekçilere karşı bir silah olarak kullanılmaktadır" dedi.

"TEK ADAM REJİMİ VE SERMAYE İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN TALEPLERİNİ BOĞMAK İSTİYOR"

Özaydın tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tek adam rejimi' ve sermaye cephesi 1 Mayıs’ı yasaklayarak 'aç kalmakla, ölüm tehlikesini göze almak' ikilemine sıkıştırdığı Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerin ekmek ve özgürlük taleplerini en kritik anda boğmak istiyor. Çünkü, sermaye cephesi ve gerici burjuva iktidarlar 1 Mayıs’ın emek, sermaye arasındaki mücadelede üstlendiği rolü tarihsel tecrübeyle çok iyi biliyorlar: 1 Mayıs bilindiği gibi en başta işçi sınıfıyla, sermaye cephesinin uluslararası ve ülkeler düzeyinde karşılıklı güçlerini sınadığı bir gündür. Bu yüzden işçilerin birliği ve gücünü ortaya koymasına engel olmak için sermaye ve burjuva gericilik güç yetirebildiği her yerde 1 Mayıs’ı yasaklarla engellemeye çalışmıştır" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.