banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

11. İZLEME-DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ BURSA’DA DÜZENLENDİ Gelen Kutusu

Sağlık Bakanlığı tarafından, koruyucu sağlık hizmetlerinde gerçekleştirilen uygulamaların değerlendirilebilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimde; Bursa, Balıkesir, Bilecik ve Çanakkale illerinden gelen 30 sağlık personeline teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen ve 5 gün boyunca sürecek eğitimin açılış programına Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü İzleme, Değerlendirme ve İstatistik Daire Başkanı Mahmut Bikeç ile Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve sağlık personelleri katıldı.

Eğitimde konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Sağlık Bakanlığı’nın koruyucu sağlık hizmetlerinde, obezite, kanser, kronik hastalıklar gibi pek çok konuda stratejik eylem planı bulunduğuna dikkat çekti. Dr. Akan, “Bursa olarak bu eylem planını harfiyen yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın, izleme ve değerlendirme eğitimleri vasıtasıyla personelin bilgi ve becerilerini arttırılmasını hedeflediğini dile getiren Dr. Akan, “İzleme değerlendirme yapan personelin bilgi ve beceri düzeylerinin yüksek olması hizmet standardının en üst seviyeye getirilmesini sağlayacaktır. Bu durumda hizmet hizmetten yararlananların vatandaşlarımızın memnuniyet düzeyi artacaktır” ifadelerini kullandı.

Personelin Niteliği Artıyor

İzleme, değerlendirme eğitimlerinin 11.sini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü İzleme, Değerlendirme ve İstatistik Daire Başkanı Mahmut Bikeç ise, “İzleme ve değerlendirme eğitimleri ile her ilde görevli izleme ve değerlendirme personeline ortak dil kazandırılmakta ve değerlendirme yapacak personele yetkinlik kazandırılmaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından eğitim konuyla ilgili sunumlarla devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21