Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Mamak Spor Salonu’nda düzenlenen programa Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, 15 Temmuz Gazisi Cihan Uygur, Genel Sekreter Emine Darıcı, Ankara bölgesi hakem, antrenör ve sporcuları katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN: “HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”

Programda bir konuşma yapan Başkan Şahin, “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi Türkiye yenilmedi. 15 Temmuz 2016’da vatan hainlerinin kurduğu tuzağı başkomutanımızın çağrısı ve milletimizi sağduyusuyla bozduk ve ülkemizin bağımsızlığının devamını sağladık. Bu hain darbe girişimini hiçbir zaman unutmayacağız. Bunun için gençler, uyanık olacağız, kendimizi iyi yetiştireceğiz. Ülkemizi ve bayrağımızı seveceğiz. Gerekirse ülkemiz için, vatanımız için o 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi dışarı çıkıp canını verenler gibi olacağız. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gazisi Cihan Uygur ise “Meydanlara indik. Birimiz gazi, birimiz şehit olduk. Bugün olsa yine aynısını yaparız. Bugüne kadar ülkemizi bölemeyenler bundan sonra da bölemeyecektir. Vatan sana canım feda olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz şehitleri için eski milli taekwondoculardan antrenör Halil İbrahim Turan kuran tilaveti okudu. Program dualarla sona erdi.

MİLLİ TAKIMLARIMIZDAN ANMA

Tokyo 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na hazırlanan milli takımlarımız 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi andı.

Ali Şahin teknik direktörlüğünde Konya'da çalışan kadın milli takımımız, Servet Tazegül teknik direktörlüğünde İzmir'de çalışmalarını sürdüren erkek milli takımımız ve İlhan Aşkın teknik direktörlüğünde Balıkesir'de bulunan para taekwondo milli takımımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutladı. Ay-yıldızlı bayrağımızı açan milli taekwondocularımız dualarla şehitlerimizi saygıyla andı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.