banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

20 Personel Kaizen Eğitmen Eğitimi Sertifikasını Aldı

İnegöl Belediyesi’nin Şubat ayında startını verdiği Yalın Belediyecilik ve Kaizen Dönüşüm Projesinde ilk etap tamamlandı. 20 personel, 10 ayrı eğitmen eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifikasını aldı.

İnegöl Belediyesi, Kaizen Enstitüsü Türkiye iş birliğinde 12 Şubat 2021 tarihinde startını verdiği Yalın Belediyecilik-Kaizen Dönüşüm Projesi ve İnsan Kaynakları Yönetim Sistemleri Projesinin ilk etabını tamamladı. 10 ay süren 1’inci etabın son bölümünde 20 personelden oluşan proje takımına “Eğitmen” hüviyeti kazandırmak adına eğitimler düzenlendi. Eğitmen eğitimleri kapsamında; Zaman ve Toplantı Yönetimi, Hoshin Kanri Eğitimi, Problem Çözme ve A3 Raporlama Eğitimi, Geri Bildirim / Etkili İletişim Eğitimi, Etkin Liderlik Eğitimi, Gemba Lideri Rol ve Sorumlulukları Eğitimi, PUKÖ Eğitimi, İş Analizi Eğitimi (Uygulamalı), Standart İş ve Standart Formların Hazırlanması Eğitimi ve Sinerjik Takım Çalışması Eğitimi verildi.

İNEGÖL BELEDİYESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Eğitimleri başarıyla tamamlayan 20 personel, bugün belediye meclis salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika takdimi öncesi bir açıklama yapan Kaizen Enstitüsü Türkiye Genel Koordinatörü Dr. Muhsin Güneşlik, İnegöl Belediyesi’nin bir ilki gerçekleştirdiğini ifade ederek; “Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi böyle bir oluşuma gidiyor. Çok başarılı olunduğunu düşünüyorum. 12 aylık bir süre sonucunda bu sertifikalandırmayı yapıyoruz. Çok farklı eğitimler aldık. Aynı zamanda pek çok şeyi de düzeltme imkanı bulduk. Bu 20 arkadaşımız özveriyle çalıştılar ve bu sonuca ulaştılar. Hepimizin amacı ortak, halkımıza hizmet etmek. Daha hızlı hizmet, daha az maliyetle hizmet ve daha fazla hizmet sunmak. Bu 3 olayda da kaizen dünyada kendini kanıtlamış bir felsefe. Başkanımıza da bunu uygulama cesaretini gösterdiği için teşekkür ediyorum. Gerçekten kamuda buna çok cesaret edilemiyor ve yapılamıyor. İnegöl Belediyesi’nin Türkiye’de örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

“MUTLUYUZ, YENİLİKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Belediye Başkanı Alper Taban ise mutlu olduklarını çünkü yeniliklere imza atmaya devam ettiklerini ifade ederek “Birlikte bundan sonrası için de çok güzel işleri başaracağımıza inanıyorum. Kaizen aslında bir felsefe, bir Japon metodolojisi. Bunu özel sektörde özellikle uluslararası çapta iş yapan temsilcileri uyguladığını gördüğümüzde, beraberinde kendi yönetsel ağımızdaki eksikleri gördüğümüzde bunu biz de uygulayabiliriz şeklinde bir başlangıç yaptık. Kamuda ilk de olsa denemek istediğimizi ifade etmiştik” diye konuştu.

PERSONEL EĞİTMEN HÜVVİYETİNE KAVUŞUYOR

Her müdürlükten bir personelin bu alanda kaizenin bir temsilcisi olmasını arzu ettiklerini kaydeden Başkan Taban, “Burada zaman ve toplantı yönetimi gibi, problem çözme, etkin liderlik, iş analizleri eğitimleri, işlerin standartlarının oluşturulması, sinerjik takım çalışması eğitimi, yenilikçi bakış, israfı önleme, her alanı verimli kılabilmekle ilgili pek çok çalışmayı arkadaşlarımız yapmaya çalıştı. Burada bir Yalın Belediyecilik ve Kaizen Ölçüm Projesi öncelikli olarak uygulandı ve yine aynı zamanda İnsan Kaynakları Yönetim Sistemleri projesini de başlatmış olduk. Yaklaşık 1 yıldır devam ediyordu ve biz bunun meyvelerini topladığımızı düşünüyorum. Özellikle her müdürlüğümüzden arkadaşlarımızı bu sürece katarak onların kaizenin birer temsilcisi olmalarını arzu ettik. Bu eğitimlerin sonuna gelindiğinde aslında yapılacak olan sertifikasyonla birlikte arkadaşlarımız aynı zamanda eğitmen hüviyetine de kavuşmuş oluyorlar. Dolayısıyla burada amaç tüm çalışma arkadaşlarımıza bu öğretiyi yaygınlaştırmak. Aslında bunu şu anda da yapıyoruz. Ancak bunun sürekliliği ve gelişimini sağlamak hepimizin görevi” açıklamalarında bulundu.

ELDE EDİLEN BAŞARIDA TÜM ÇALIŞANLARIMIZIN KATKISI VAR

Başkan Taban, tüm bu çalışmaların meyvesini toplamaya başladıklarını da dile getirerek; “Bundan sonraki süreçte tüm kanallarımıza, tüm müdürlüklerimize bunu aynı şekilde yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Daha fazlaca bunun karşılığını da alıyor olacağız. Biliyorsunuz şu anda 1390 belediye arasında bütçesini en fazla yatırıma dönüştüren belediyeyiz. Yüzde 57 yatırım oranımız var.  Bu çok güzel bir başarı. Buradaki her bir arkadaşımızın, tüm çalışanlarımızın burada katkısı var. İnşallah ben inanıyorum ki bizlere emanet edilen her türlü kaynağı en güzel şekilde kullanarak vatandaşımıza hizmet olarak döndüreceğiz. Bugün burada 20 arkadaşımızın sertifika törenini gerçekleştiriyoruz. Tüm çalışanlarımıza, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından 20 personele eğitimler sonucu almaya hak kazandıkları sertifikaları takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21