Öne Çıkanlar veremsavaş Hamilelik Kedi BUSİAD İnce Medya
banner13

2021 Yıldırım'ın yatırım yılı olacak

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Fen İşleri Yılı olarak ilan edilen 2020 yılının ilk iki ayında, çevre ve temizlik noktasında yolların asfaltlanması ve yenilenmesi, park ve bahçelerin düzenlenmesi konusunda pek çok çalışma yapılmıştı. Fen İşleri Yılı'nda, 90 bin ton asfalt sokaklarla buluştu. Mart ayında görülen korona virüs vakalarının birdenbire artması belediyenin çalışmalarına yeni bir düzen kazandırdı.

Pandemi sürecinde Belediye olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, geride kalan süreci şu şekilde özetledi:

"Düşkünlerimizin sıcak yemek noktasında yanlarında olduk. Gıda kolileriyle vatandaşlarımıza destek olmaya çalıştık. Denetimlerimizi arttırıp salgını kontrol altında tutmaya gayret ettik. Sokaklarımızın ve kamu alanlarımızın dezenfekte edilmesi konusunda çalışmalar yaptık. Sağlık çalışanlarımızın her daim yanlarında olduk. Hasta yakınları için yaptığımız oteli sağlık çalışanlarımıza tahsis ettik. Yetmedi, başka oteller kiraladık. Bu otelleri de sağlık çalışanlarımıza tahsis ettik. Belediye bünyesinde görevli 25 sağlık çalışanı arkadaşımızı filyasyon ekiplerinde görevlendirdik. Pandemi sürecinde sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarımızı unutmadık. Pandemi süreci boyunca belirlediğimiz odak noktalarına mama takviyesinde bulunduk. Bütün bu çalışmalarımıza da devam ediyoruz."



Gökdere Millet Bahçesi Projesi onaylandı
Bursa'nın iki millet bahçesinden biri olacak olan Gökdere Boğazı'nı içine alan Gökdere Millet Bahçesi Projesi'nin onaylandığını ve bakanlık tarafından çalışmalara kısa sürede başlanacağını belirten Oktay Yılmaz, Balaban Mesire Alanı ile Yiğitler, Kaplıkaya ve Vakıfköy Kent Parkları'nın da baharla birlikte açılışlarının yapılacağını söyledi. Yılmaz, "Balaban'ı büyük oranda tamamladık. Yiğitler Kent Parkı'nda çalışmalara başladık. Cazibe Merkezi'nin hemen üzerinde bulunan Kaplıkaya Kent Parkımızda revizyona gidiyoruz. Çünkü orada daha önce bir otel yapmak maksadıyla bir kazı yapılmıştı. Büyük bir alanı doldurduk. Şimdi kent parkı ve cazibe merkezi birleşecek şekilde revizyona gidiyoruz. Gökdere Millet Bahçesi ile ilgili projemiz onaylandı. İnşallah bakanlığımız orada kısa sürede çalışmalara başlayacak. Yine mahallelerde yaptığımız parklar var. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı parklar var. Vakıfköy Kent Parkı tamamlandı. Baharla birlikte buranın açılışı da gerçekleştirilecek. Yavuzselim Mahallemize 4 dönümlük bir park kazandırdık."

Anahtar Kelimeler:
BursaYILDIRIMYatırım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.