Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

2023 DE HAYAL OLDU

2016’DA HİZMETE GİRECEK DENİLEN BURSA-ANKARA YHT PROJESİ’NİN SÖZ VERİLDİĞİ TARİHTE BİTİRİLMEDİĞİNİ HATIRLATAN ALTACA KAYIŞOĞLU, “2018 SEÇİMLERİNE GİDERKEN İKTİDAR KANADI YENİ BİR TARİH VERMİŞTİ. 2020 DİYORLARDI. SEÇİM SONRASI BU TARİH 2023 OLDU. BAKANLIĞIN BİZE VERDİĞİ YANIT BUNUN DA GERÇEK OLMADIĞINI ORTAYA KOYDU. PROJE EN İYİ İHTİMALLE 2025’TE BİTECEK” AÇIKLAMASINDA BULUNDU.

-ALTACA KAYIŞOĞLU, “10 YILDIR BURSA’YA YÜKSEK HIZLI TRENİ GETİREMEYENLER, BU SAATTEN SONRA ZATEN GETİREMEZLER. BURSALILARA 13 CUMHURBAŞKANINI ÇIKARACAK OLAN MİLLET İTTİFAKI OLARAK SÖZ VERİYORUZ. BURSALILAR, BİZİM İKTİDARIMIZDA ANKARA’YA YÜKSEK HIZLI TRENLE SEYAHAT EDECEKLER” DEDİ.

CHP Bursa Milletvekili, TBMM AB Uyum Komisyonu üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun bütçe görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği “Bursa’ya yüksek hızlı tren ne zaman gelecek” sorusu, Bursa-Ankara Yüksek hızlı Tren Projesi’nin 2023’te de bitirilemeyeceğini ortaya çıkardı.

Bakanlık, Bursa-Yenişehir arasında demiryolu altyapı imalatlarının devam ettiğini, Yenişehir-Osmaneli arası altyapı işleri ile tüm hattın üstyapısı için dış finansmanlı ihale sürecinin tamamlandığını bildirdiği yanıtında, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kredi görüşmeleri sonuçlandırılarak kredi sözleşmesi imzalanmıştır. Yakın zamanda sözleşmenin yürürlüğü girmesi ve sahada yer teslimi ile ilgili işlemler tekâmül edecektir. Projenin yer teslimine müteakip 36 ayda tamamlanması planlanmaktadır” denildiğini belirten Altaca Kayışoğlu, “24 Haziran 2018 genel seçimlerine girerken iktidar cephesinden yapılan açıklamalarda 2020’de Bursa-Ankara arasında yüksek hızlı tren seferlerinin başlayacağı belirtiliyordu. Bakanlıktan gelen yanıt, 2012 yılında temeli atılan Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin 2025’ten önce bitmeyeceğini ortaya koyuyor. Seçim öncesi “2020’de bitecek” diyenler, sonrasında tarihi 2023’e çekmişlerdi. Bakanlığın yanıtı artık bunun da hayal olduğunu ortaya koyuyor. Bu sözleri verenler projenin en azından 2023’te bitmesi için neden mücadele etmediler? Bursalılara söz verip oy isterken, sözlerinin arkasında neden durmadılar” diye tepki gösterdi.

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Bursa’da hüsrana yol açtığını ifade eden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “10 yıldır Bursa’ya yüksek hızlı treni getiremeyenler, bu saatten sonra zaten getiremezler. Bursalılara 13 Cumhurbaşkanını çıkaracak Millet İttifakı olarak söz veriyoruz. Bursalılar, bizim iktidarımda Ankara’ya Yüksek Hızlı Trenle seyahat edecekler. Muhalefet milletvekili olarak bugüne kadar nasıl takip ettiysek iktidar temsilcileri olarak da Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’ni aynı hassasiyetle takip edeceğiz. Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden birinin hem demiryolu hem de havayolu ulaşımda bu kadar geride kalması, iktidarların Bursa’ya yaptığı en büyük haksızlıktır. 13. Cumhurbaşkanı’nı çıkaracak olan Millet İttifakı üyeleri olarak bu haksızlığa son vereceğiz. Bursa, hak ettiğini Ankara’dan alacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.