Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

23 NİSAN BAYRAMI BURSA'DA VE TÜM YURTTA COŞKU İLE KUTLANIYOR

Bursa'da Atatürk Anıtı önündeki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger Anıta çelenk sundu. Törene Sabahattin Dülger'in yanı sıra ilçe millî eğitim müdürleri, il millî eğitim müdürlüğü birim amirleri ve eğitim sendikalarının temsilcileri katıldı.

Törende yaptığı konuşmada millet iradesinin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarını ifade eden Sabahattin Dülger, “Bugün mutluyuz ve gururluyuz. Hepimizin ve tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun! Bu hayatta insana dair güzel olan ne varsa bir çocukta saklıdır. Sevgi dolu bir kalp, geleceğe umutla bakan ışıl ışıl gözler, meraklı bir dimağ… Çocuk; bugünün anlamı, geleceğin güvencesidir. Bir millet için kıymeti paha biçilemeyecek ulusal egemenlik bayramına, kıymeti paha biçilemez çocukların ilham olması da elbette tesadüf değildir! Nasıl ki bir çocuk, her durumda içimizi ümitle dolduruyorsa 23 Nisan 1920 tarihi de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda birlik ve beraberlik içinde kenetlenen aziz milletimiz için büyük bir umut kaynağı olmuştur.” dedi.

Sabahattin Dülger konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tarihimizin gurur dolu sayfalarından biri olan 23 Nisan 1920 günü, üzerinden yıllar geçse de her yıl dönümünde yediden yetmişe herkesi ortak duygularda buluşturur: kıvanç ve sevinç… 101 yıl önce bugün "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir!" sözü tarihe kazınmış. Milletin bağımsızlığının, ancak milletin azmi ve kararlılığı ile sağlanacağının somut bir ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk; istiklâlimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını, istikbâlimizin sembolü olan çocuklara bir bayram olarak armağan etmiş, böylece şanlı tarihimiz ile daima umut vadeden geleceğimiz arasında, sonsuza dek uzanacak bir bağ kurmuştur. Dünyada eşine rastlanmayan bu bayram, kahraman bir milletin çocuklarına duyduğu güvenin ve inancın simgesidir.

Sevgili çocuklar; sizleri sağlıklı, mutlu, öz güven sahibi, çalışkan, milletimize katkı sağlamaktan onur duyan, tarihimizi bilen; değerlerimize, kültürümüze sahip çıkan yetişkinler olarak görmek en büyük amacımızdır. Sizlere hak ettiğiniz gibi temiz bir gelecek bırakabilmek için var gücümüzle çalıştığımıza ve çalışacağımıza emin olunuz.

Hayatın en büyük öğretmen olarak bizlere bildiğimiz pek çok şeyi yeniden öğrettiği bugünlerde, bayram sevincimizin ve heyecanımızın hiç eksilmeden sürmesini; birlik ve beraberlik içinde kutlayacağımız nice bayramlara sağlıkla kavuşmamızı yürekten temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Osmangazi 1. Murat İlkokulu öğrencisi Betül Baydı “Bugün 23 Nisan” şiirini okudu. Törene katılan protokol daha sonra kolluk araçlarından oluşan konvoyun geçit törenini izledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21