Öne Çıkanlar kahraman ateş Revizyon BUSİAD Kedi
banner13

23 NİSAN ÇOŞKUSU BALKONLARA TAŞINDI

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de olumsuz etkileri yaşanan koronavirüse karşı alınan önlemler uygulanmaya devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde kutlandı. 7’den 77’ye tüm vatandaşların buruk bir güne uyandığı 23 Nisan’da, İnegöl Belediyesi Çocuk Şenliği Otobüsü etkinliği ile bayram coşkusunu evlere taşıdı.

BALKONLAR VE CAMLAR BAYRAKLARLA SÜSLENDİ
Duyuruları daha önceden sosyal medya üzerinden yapılan etkinlik için, tüm şehirde çocuklar ve aileleri evlerinin camlarını ve balkonlarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bayraklar ve balonlarla süsledi.

MASKOTLAR VE MÜZİKLERLE ŞEHİR TURU
Çocuk Şenliği Otobüsü, bu sabah 10.00’da hareket etti. Nasrettin Hoca’dan Karagöz ve Hacivat’a, Spiderman’den Batman’a, Pinokyo ve Keloğlan’dan farklı çizgi film karakterlerinden olan maskotların yer aldığı otobüs, şehrin tüm caddelerinde coşkulu ve eğlenceli müziklerle gün boyu gezdi.

10 SAATLİK TUR
Çocuk Şenliği Otobüsü tura çıkmadan önce belediye önündeki alanda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün 23 Nisan. Gerçekten burukta olsa, evlerimizde kapalı mekanlarda da olsak 23 Nisan coşkusunu şehrimizde yaşayalım istedik. 23 Nisan Çocuk Şenliği Otobüsümüz yola çıkacak. Biliyorum ki tüm çocuklarımız evlerinde heyecanla bekliyorlar. Aracımız yaklaşık 10 saatlik bir tur yapacak. Olabildiğince her yere ulaşmaya çalışacağız. Takdir edersiniz ki şehrimizde 3 bin cadde ve sokak var. Otobüsümüzün dar aralıklara girmesi zaten mümkün değil. Olabildiğince müsait olan cadde ve sokaklarda otobüsümüz gezecek. Burada Karagöz’ümüz, Hacivat’ımız, Nasrettin Hocamız, Keloğlan’ımız hepsi burada maskotlarımız sizler için hazırlandı. Çocuklarımız ve ilçe halkımız da biliyorum evlerinde balkonlarını hazırladı, bayramı kutlamak için bekliyorlar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın kutlu olmasını diliyorum. İnşallah bu günleri de atlatacağız. Evlatlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Kendilerinden ricam lütfen sokağa çıkmasınlar. Evlerinden, balkonlarından bayraklarıyla bizler el sallayarak coşkuya ortak olsunlar. Emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

BAYRAM COŞKUSU TÜM ŞEHRİ SARDI
Otobüs müzikler ve gösterilerle hareket ettikten sonra, şehir de adeta bayram coşkusuna uyandı. Tüm vatandaşlar evlerinin camlarına ve balkonlarına akın etti. 7’den 70’e herkesin ellerinde bayraklarla katıldığı 23 Nisan coşkusu, adeta tüm şehri sardı. Otobüsün gezisi sırasında camlarından sepetlerini sarkıtan çocuklara da maskotlar tarafından çikolata hediye edildi. Aynı zamanda İnegöl Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da gün boyu canlı yayınlarla Çocuk Şenliği Otobüsü etkinlikleri tüm vatandaşlara ulaşmış oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.