Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ BURSA’DA TÖRENLERLE KUTLANDI

Programda konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızı yarına hazırlarken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ömrünü bu ülkenin evlatlarına adayan, gönül bağımızı hiç koparmadığımız kıymetli öğretmenlerimizi "Öğretmenler Günü" vesilesiyle tüm öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diyerek sözlerine başladı.

Gür, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizi muasır medeniyetler üstü seviyeye çıkarmak hedefiyle hareket ederek her günü bir diğerinden farklı olan, üreten ve üretmek için ilham veren her gün yeni bir şeyler öğrenmeye azmeden öğretmenlerimiz; milletimizin geleceğini tayin edecekler. Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı, teknolojinin çok hızlı ilerlediği günümüz dünyasında çocuk ve gençlerimizi doğru ve faydalı bir şekilde alana yönlendirmek ve zamankinden daha fazla bir önemi ifade etmektedir. Bu hususta en büyük görev şüphesiz ki öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Öğretmenlerimiz, yarınlarımızın umudu evlatlarımızı; vatanını ve milletini seven, insan hakları ve demokrasiyi özümsemiş, aklın ve bilimin ışığında milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirme görevini fedakârca yerine getirmektedir. "Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir." diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Öğretmenlik, bir yaşam biçimidir zaman ve mekândan bağımsız, özünde en yüce duyguları barındıran akıl ve gönül işidir. Öğretmen olmak, nice ömre ilham olmaktır. Sevgiyi, sabrı, fedakârlığı ve şefkati ruhuna işlemektir. Hikmet sahibi bir duruşun toprağından erdem ve ahlaka donanmış bir toplum inşa etmektir. Yerli milli ve manevi değerlerine bağlı, bilimsel ve akademik çalışmalarla öne çıkan erdemli, ahlaklı, yaptığı her işi en iyi şekilde yapan ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerletecek bir nesil öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle emekli öğretmenlerimize sağlık, hain terör saldırılarında kaybettiğimiz başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bugünde, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize de “hoş geldiniz” diyerek görevini fedakârca yerine getiren özverili ve hakkı ödenmeyecek olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en kalbî duygularımla kutluyorum. Sözlerime geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Diriliş Şairimiz Sezai Karakoç’un sözleriyle son vermek istiyorum. “Eğer umudumuzu kaybedersek işte en büyük felaket odur. İçinde bulunduğumuz durumdan daha kötüsü, umudumuzu kaybetmektir.” Umudumuzu yitirmek her şeyimizi yitirmek anlamına gelir. Büyük bir umutla saygılarımı sunuyorum.”

Programın açılış konuşmaları sonrasında Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sergiledi. Tofaş Fen Lisesi tarafından hazırlanan 'Biz Öğretmen Olmalıyız' adlı oratoryonun ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen resim, şiir, mektup yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Programda, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verildi. Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Vali Yakup Canbolat, program bitiminde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.