banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

"5 YILDIZLI OTEL KONFORU SUNAN HUZUREVİNE SAHİBİZ"

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜ BELEDİYE
Sosyal belediyecilik anlamında hayata geçirdiği projelerle gönüllerde taht kuran İnegöl Belediyesi, Yeniceköy Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl hizmete giren Fatma Göztepe Huzurevi ile buradan faydalanan vatandaşlara 5 yıldızlı otel konforu sunarken, bir yandan da huzurevi sakinleri farklı etkinlikler ve gezilerle sosyal hayatın içerisinde tutmayı başarıyor.

“EN BÜYÜK KAZANCIMIZ YAŞLILARIMIZ”
Büyüklerin duasını alarak, bu aziz şehre hizmet için sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini ortaya koyduklarını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğünün 2018 yılı faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Taban, “Bizi biz yapan olgulardan belki de en önemli kazancımız büyüklerimiz. Sonsuz saygı ve minnet borcu olduğumuz yaşlılarımıza gereken hürmeti göstermenin gayreti içerisindeyiz.”

“BÜYÜKLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Başkan Taban, “Ömürlerinin her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahip olan yaşlıların mutluluğu için hizmet seferberliğini aralıksız devam ettiren Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğümüz bu noktada çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Aynı zamanda aşevi vazifesini yerine getirerek mobil hizmet aracıyla evlere kadar yemek servisi de yaparken tek düşüncemiz büyüklerimizin her zaman yanında olmak. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelere yalnız olmadıklarını hissettirmek için gece gündüz çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

FATMA GÖZTEPE’NİN ADI YAŞAYACAK
Son teknoloji ve modern bir mimari ile oluşturulan rahmetli Fatma Göztepe’nin adını taşıyan yeni Huzurevi ve Aşevi binasının huzur evi sakinleri için çok kaliteli bir mekan haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Alper Taban, “Bildiğiniz üzere 08 Nisan 2017 tarihinde İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala Beyefendinin katılımlarıyla Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi binamızın resmi açılışını gerçekleştirmiştik. Huzurevimiz 2,5 milyon TL’ye mal oldu. Bu tutarın 1 milyon TL’si Göztepe ailesi tarafından karşılandı. Ben tekrar böylesi güzel bir hizmete vesile olduklarından dolayı hayırsever Göztepe ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.”

“İNEGÖL’ÜN ÇOK UZUN YILLAR HİZMET ALACAĞI BİR YER OLDU”
Modern görünümü ve yaşlılar için uygun kullanımıyla 5 yıldızlı otel rahatlığını aratmayan huzurevi ve aşevinde eski binada olmayan birçok detay burada düşünüldüğüne vurgu yapan Taban, “Huzur evinin yeni binaya taşınmasının bir ihtiyaç ve zorunluluktu. Yaklaşık 40 yıldır hizmet eden Huzur Evi binamız o günkü teknoloji ile yapılmış ve artık ömrünü yitirmişti. İnegöl’e ve belediyeye hiç yakışmıyordu açıkçası. Bu binamız da İnegöl’ün çok uzun yıllar hizmet alacağı bir yer olacak. Ayrıca Yeniceköy Mahallesine artı bir değer katan Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi Binasının hemen yanı başında oluşturduğumuz peyzaj alanı da huzurevi sakinleri için farklı bir aktivite alanı haline geldi” açıklamasında bulundu.

“SICACIK AİLE YUVASI”
Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğünün örnek çalışmalara imza attığını belirten Taban, “Bizler büyüklerimize layık olmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Büyüklerimizi sıcak bir yuva rahatlığına ulaştırmak ve onların her türlü günlük bakım ve ihtiyacını karşılama noktasında 7/24 yanlarındayız. Tüm samimiyetimizle ortaya koyduğumuz sıcak aile yuvası ile bizler adeta onlar ile birlikte geniş bir aileyiz. Bizler büyüklerine, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin temsilcileriyiz.”

HUZUREVİNDE 37 KİŞİ KALMAKTA
2018 yılında huzurevimizden 51 yaşlımızın hizmet gördüğünü dile getiren Taban, “Bunlar arasından ölüm sebebi ile aramızdan ayrılan 7 kişi ve nakil ile ayrılan 7 yaşlımız oldu. Şu an itibariyle ise Huzurevimizde 31 erkek, 6 bayan olmak üzere toplam 37 büyüğümüz kalmaktadır. Müdürlük çalışanlarımızın özverili ve gayretli çalışmaları ile yaşlılarımız ev ortamını aratmayan bir mekanda kalmanın mutluluğunu yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

AŞEVİ HİZMETİMİZ
Huzurevinde büyüklerimizin her türlü ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Taban, “Aşevi olarak hizmet veren mutfağımızda günlük sıcak yemek servisi yapılıyor. Ayrıca şehrimizde ikamet edip yemek almaya gelemeyen vatandaşlarımız için ise mobil hizmet aracımızla evlerine kadar yemek servisi hizmeti sunuyoruz. Şu an 11 aileye mobil hizmet aracımızla düzenli olarak yemek servisi yapıyoruz. Belediyemiz Gündüz Bakım(15 kişilik) ve Halk Eğitim engelli grupları için 60 kişilik yemek ihtiyacı da Müdürlüğümüzce sağlanmaktadır. Bunun yanında Muharrem ayında vatandaşlarımıza aşure, kandil gecelerinde ise helva ikramında da bulunuyoruz” diye konuştu.

“BÜTÜN AMACIMIZ VE GAYEMİZ ONLARIN HAYIR DUASINI ALMAK”
Huzurevi sakinlerini farklı etkinlikler ve gezilerle sosyal hayatın içerisinde tutmaya çalıştıklarını belirten Taban, “2018 yılı içerisinde Oylat başta olmak üzere İnegöl ve Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarına ziyaret, yaz sıcağında büyüklerimizin rahat bir nefes alması için gerçekleştirdiğimiz piknik ve deniz gezisi, huzurevi sakinlerinin gönüllerince eğlenmelerine imkan verdiğimiz çeşitli konser ve tiyatro etkinlikleri düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün amacımız ve gayemiz onların hayır duasını almak.”

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ”
Huzurevine gerçekleşen ziyaretlerin yaşlılarımızı bu hayatta yalnız olmadıkları hissini vermesi açısından önemli olduğuna vurgu yapan Taban, “Gerek rutin olarak günlük yapılan ziyaretlerin yanında gerek yaşlılar haftası dolayısıyla gerekse bayram zamanları huzurevine birçok ziyaretin gerçekleşiyor. Bu ziyaretler ile yaşlılarımızın hayata tutunmaları daha fazla artıyor, sosyalleşmeleri adına bu hayatta yalnız olmadıkları hissini de vermesi açısından bu ziyaretler gerçekten amacına ulaşıyor. Zaman zaman buradaki büyüklerimizi ziyaret etmeyi unutmayalım. Onların gönüllerini okşayalım. Onların yalnız olmadıkları hissini el birliği içinde vermeye çalışalım.” şeklinde konuştu.

Taban son olarak; “Saygı değer büyüklerimizin iyi günlerinde ve kötü günlerinde yanlarında olarak onların mutlu bir yaşam geçirmelerini sağlamak için hizmet seferberliğine aralıksız sürdürmeye devam edeceğimizi belirtir, tecrübelerine her zaman ihtiyaç duyduğumuz, yaşanmışlıkları ile ufkumuzu açan büyüklerimizin ellerinden öpüyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21