Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

7.Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu Bursa'da başladı

25-26 Eylül tarihleri arasında Bursa Teknik Üniversitesi evsahipliğinde ve Uludağ Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ve Türkiye dışından Cezayir, Brunei, Çin, Mısır, Hong Kong, İran, Malezya, Türkmenistan, ve ABD gibi ülkelerdeki kurumlardan bu alanlardaki uzmanlarında katılımları ile gerçekleştirilen sempozyumunda açılış konuşması yapan Uludağ Üniversitesi Biyomalzeme Bölümü Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ulcay, gerçekleştirilen sempozyumla meslektaşlarına Lif ve Polimer Araştırma alanında devam eden ulusal ve uluslararası projelerden bölümler sunarak bu projeleri daha geniş bir kitle için daha görünür hale getirmek istediklerini söyledi.

Lif ve Polimer Araştırmaları konusunun dünya üzerinde revaçta olduğunu belirten Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sempozyum sayesinde farklı kurumları temsil eden katılımcıların konu ile ilgili projelerini dinleme şansı bulacaklarını ifade etti.Fiber & Polimer Araştırmaları Enstitüsü ve gerçekleştirilen Lif ve Polimer Araştırmaları sempozyumlarının amaçları arasında kurumsal üyeler ve işletmeler arasında AR-GE farkındalığını oluşturmak olduğunu belirten Prof.Dr. Yusuf Ulcay, şunları söyledi:

"Araştırma ve programlarımızla lif ve polimer endüstrisi personelinin teknik eğitim almalarını sağlamayı,lif ve polimer fabrikaları arasında işbirliğini teşvik etmeyi, üyeleri arasında bilgi alışverişi için bir ortam yaratmayı, lif ve polimer alanlarında malzemeleri tasarlamak ve mühendisliğini yapmak için teknik personeli endüstriye hazırlamayı hedefliyoruz."

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif Karademir ise sempozyuma evsahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sempozyumun ve araştırmaların tüm dünyada revaçta olan konuların gelişimine katkı sağlayacağına olan inancına vurgu yapan Prof.Dr. Arif Karademir,şu ana kadar yayınlanan  kırka yakın bildiri ve  bu sempozyumun lif ve polimer mühendisliği alanında yapılan araştırma çalışmalarının tüm dünyaya sunumunda önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

7.ULPAS Organizasyon Komitesi Eş-Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ise Artık kökleşmiş hale gelen sempozyuma verdiği değerli destekleri için Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir'e çok teşekkür ederek, "Lif ve Polimer Araştırmaları Enstitüsü olarak 'Lif Mühendisliğinde=Fiber Engineering' dünyada önde gelen araştırma merkezlerinden biri olma vizyonu ile çıktığımız yolda yedinci büyük adımımız. Bugün çok heyecanlıyız ve aynı zamanda gururluyuz. Global olarak yaşanan ve her geçen gün ağırlığını artıran görünmez bir virüsün sebep olduğu salgın nedeniyle tüm yaşam biçimimiz değişti tüm çalışma ve araştırma alışkanlıklarımız alt üst oldu. Tüm dünya bir milyona yakın insanın ölümüne neden olan COVID-19 virüsüne teslim olmuş durumda. Ancak şunu da memnuniyetle belirmek gerekir ki bu acımasız virüse karşı korunma imkanlarımızdan biri olan etkin yüz maskeleri nanolifli yüzeyler tarafından yani bir lif mühendisliği ürünü tarafından sağlanıyor. Tüm sağlık çalışanlarımızın korumasını yapan tulumlar bir lif mühendisliği ürünüdür. Lif mühendisliği tabii ki bunlarla sınırlı değildir. Bugün ve yarın bu sempozyumda sunulacak olan bildirilerin her biri lif mühendisliğinin farklı bir boyutunu farklı bir yüzünü sergilemektedir. Bu mühendislik çeşidi doku mühendisliğinden, kan diyaliz membranlarına, havadan su toplama istasyonlarından, enerji depolama sistemlerine kadar bir çok farklı alanda kullanılmaktadır" dedi.

Sempozyum, 26.09.2020 Cumartesi Günü gerçekleştirilecek olan oturumlarla devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.