Öne Çıkanlar Yankı futbol BUSİAD Engelsiz Tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz

"ACİLEN 28 GÜN TAM KAPANMA UYGULANMALI"

DİSK/Gıda-İş Bursa Bölge Temsilcisi Nuri Aysever, 11 Mart’tan bu yana salgınla ilgili uygulanan yanlış politikaların sonucunda vaka sayılarının ve ölümlerin arttığını belirterek 28 gün kapanma uygulanmasını istedi.

Yazılı açıklama yayımlayan Nuri Aysever, “Bütün tedbirleri vatandaş alsın isteniyor, sürü bağışıklığına zorlanıyoruz. Dünyadaki tabloya baktığımızda vaka ve ölüm sayılarında nüfus oranına göre de günlük seyre göre de ilk sıradayız. Ama test ve aşı konusunda durum böyle değil. Yaygın test ve aşı ne yazık ki yapılamıyor, yapılmıyor. Uluslararası tekeller aşı patentlerini açıklamıyorlar. Halkın sağlığı düşünen yok. Vaka ve ölüm sayılarının yüksek olmasının nedeni aşı patentinin üretebilen her ülkeye verilmemesidir. Yaşanan bu durum coronavirus tablosunun başta ülkemiz olmak üzere ağırlaştırmaktadır. 

Kapitalist sistemde işçi sınıfına düşen, çalışmak, aç kalmak ve ölüm oluyor. Ülkemizde durum farklı değil. İktidar tedbir almak ya da aldırmak yerine Ramazan ayını işaret ediyor. Bu tutum kabul edilemez! Ramazan ayına kadar işçi ve emekçilerin beklemeye, kapanmayı ötelemeye tahammülü yoktur. Çok daha fazla ölüm olmadan, vaka sayıları daha fazla kontrolden çıkmadan, sağlık örgütlerinin, emek örgütlerinin sesine kulak verilmesi gerekmektedir!” dedi.

Aysever alınması gereken önlemleri sıraladı:

Bir an önce 28 gün tam kapanma uygulanmalı, kapanma süresince işçi ve emekçilere tam ücret ödenmelidir.

İhtiyaç sahiplerine sosyal destek sağlanmalıdır. 

Yaygın test için bütün imkanlar seferber edilmelidir. 

Aşı konusunda açık politika izlenmeli, aşıda patent kaldırılmalı, hızlı aşı için bütün imkanlar seferber edilmelidir.

İktidar kapitalistlerin değil, halkın taleplerini yerine getirmelidir!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.