Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

AKP'nin, ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞI’na itirazı reddedildi!


Böylelikle AKP’nin Atatürk ve Türk Bayrağı’ndan rahatsızlığı, yaptıkları itiraz dilekçelerinde kalmış, ancak bu seçimde tescillenerek tarihe geçmiş oldu.
Hatırlanacağı gibi; AKP’li sandık görevlileri; Bursa’da, üzerinde Mustafa Kemal Atatürk resmi ve Türk Bayrağı olan rozetler takan sandık görevlilerden rahatsızlık duyarak itirazlarda bulunmuşlardı.
AKP tarafından yapılan itirazlara Yıldırım ve Mudanya İlçe Seçim Kurulları red kararı verirken, Mudanya İlçe Seçim Kurulu’ndan rozetlerin yasaklanması kararı çıkmıştı.
Yıldırım ve Nilüfer İlçe Seçim Kurulları, rozetlerin herhangi bir siyasi partiyi temsil etmediği gerekçesi ile başvuruyu reddetmişti.
Mudanya İlçe Seçim Kurulu ise Atatürk resmi ve Türk Bayrağı bulunan rozetlerle ilgili yasaklama kararı almıştı.
Bursa’da sandık görevlilerinin ve müşahitlerin Atatürk resmi ve Türk Bayrağı bulunan rozetler takmasının AKP’de rahatsızlık yaratması büyük tepki toplamıştı.
Konuyu yakından takip eden İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ve Partinin Hukuk Sorumluları, “Atatürk resmi ve Türk Bayrağı bulunan rozetler herhangi bir siyasi partiyi andırmamakta ve Milletimizin ortak değerlerini teslim etmektedirler. Buna rağmen Yıldırım İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararı şiddetle kınıyoruz. İl Seçim Kurulu nezdinde itirazlarımızı sürdüreceğiz. İlgili yasa hükümleri çok açık biçimde ortada olmasına rağmen Mudanya’da alınan karar çok manidardır. Kaldı ki, aynı konudaki AKP itirazları Yıldırım ve Nilüfer ilçelerimizde reddedilmiştir. Bu konu bir tek gerçeği gün yüzüne çıkarmıştır. AKP, Türkiye Cumhuriyeti devletinin çok önemli iki değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağı ile sorunludur. Bunu da bu seçimde açıkça kanıtlamışlardır. Devletimizin ve Milletimizin varlık nedeni olanlar, er ya da geç hak ettikleri cevabı demokrasi yoluyla alacaklardır” açıklamasını yapmışlardı.
İYİ Parti yetkililerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak değerleri olan Atatürk ve Türk Bayrağı bulunan rozetlerle ilgili alınan yasaklama kararına itirazlarına CHP’li yöneticiler de eşlik etmişler, daha sonra da Bursa İl Seçim Kurulu’na başvurarak Mudanya kararının kaldırılmasını talep etmişlerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21