Öne Çıkanlar Engelsiz KORONAVİRÜS Yürüyüş kriz Yazdı
banner13

AKTAŞ'A ZİYARET

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, BUSİAD Yeşil Bursa Çalışma Grubu Onursal Başkanı ve Geçmiş Dönem Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Erdem Saker ile BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

Sanayileşme ve çevre konularının konuşulduğu ziyarette BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, 1/100.000 ölçekli, 2040 Bursa Çevre Düzeni Planı hakkında geçen yılki ziyaretlerini hatırlatarak, “Bu planda Yeşil Bursa Çalışma Grubu’ndan arkadaşlarımızın da yer almasını rica ediyoruz. Ayrıca sanayi şehri olan Bursa’mızın ilave OSB’lere ihtiyacı olmadığını, mevcut doluluk oranlarına bakarak söyleyebiliriz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Otoyol, hızlı tren gibi ulaşım imkanları ile şehrin potansiyeline paralel, çok yüksek sanayileşme iştahı olduğunu söylemem gerek. Sizin koyduğunuz sivil irade çok değerli. Sizin yanınızda diğer STK’ların da yer alması benim elimi güçlendirir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, Bursa’nın motivasyon problemi olduğunu ifade ederek, “Göçe teşvik edecek projelerin devamı sonumuz olur. Sanayi ile şehrin kalkınmasına son vermeliyiz. Bursa 2040 çalışmasına BUSİAD Yeşil Bursa Çalışma Grubu’nun katkı koyması talimatını vereceğim” diye konuştu.

Ziyarette yer alan BUSİAD Yeşil Bursa Çalışma Grubu Onursal Başkanı Erdem Saker ise, tarıma vurgu yaptı. Saker, şunları dile getirdi:

“Bursa ilinin diğer potansiyeli verimli topraklara sahip olması nedeniyle tarımdır. Başarılı Ağaköy ve İzmir Tire Kooperatiflerinde olduğu gibi köylerimizde kooperatifçiliğin, doğru bir model üzerinde kurgulanarak, uygulanması teşvik edilmeli ve yerel yönetimlerce de yönlendirilmelidir.

Uludağ’ın turizme yönlendirilmesi, yetişen ender endemik bitkilerin öne çıkarılarak yürüyüş ve yaşam alanları ile çekim merkezi hale getirilmesi Bursa’ya da Uludağ’a da değer katacaktır.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş da Saker’in sözlerine, deveci armudunun yanı sıra ahududu, siyah incir ve yaban mersini gibi ürünlerin de potansiyelinin yüksek olduğunu dile getirdi. Aktaş, yağmur sularının dönüştürülmesi ve çatılarda GES ile temiz enerji üretilmesi için imar yönetmeliğinde düzenlemeler yapılmasına sıcak baktığını da dile getirdi.

--

Bu e-postanın içeriği gizlidir ve yalnızca mesajda belirtilen alıcıya yöneliktir. Bu mesajın herhangi bir bölümünü, gönderenin yazılı onayı olmaksızın herhangi bir üçüncü kişi ile paylaşmak kesinlikle yasaktır. Bu mesajı yanlışlıkla aldıysanız, lütfen bu iletiyi yanıtlayın ve daha sonra silin, böylece gelecekte böyle bir hatanın oluşmamasını sağlayabiliriz. Kişisel verileri korumak ve bu verileri sadece müvekkillerimizin bizden beklediği şekilde kullanmak en büyük önceliğimizdir. Bu kapsamda 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve alt mevzuatlarına uygunluk bizim için önemlidir.

 

The content of this email is confidential and intended for the recipient specified in the message only. It is strictly forbidden to share any part of this message with any third party without the written consent of the sender. If you received this message by mistake, please reply to this message and follow with its deletion, so that we can ensure such a mistake does not occur in the future. It is our highest priority to protect personal data and to only use it the way our contacts would expect us to. Compliance with statutory Turkish Personal Data Protection Law No: 6698 and its regulations is therefore a matter of importance for us.

Anahtar Kelimeler:
AKTAŞA ZİYARET
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.