Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

ANADOLU RÜZGARI PANORAMA 1326’DA ESTİ
Gemlik Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan ANADOLU GAZETECİLER ve SPOR YAZARLARI DERNEĞİ GENEL KURULU ile ANADOLU MEDYA BULUŞMASI etkinliği için ülkemizin dört bir yanından Bursa’ya gelen basın mensuplarının, Osmangazi İlçe Gezisi kapsamında ağırlandıkları PANORAMA 1326 Müzesi’nde, tam anlamıyla bir Anadolu rüzgarı esti.
Meslektaşlarının müzeden çok etkilendiklerini ve kendine has atmosferinden büyük heyecan duyduklarını belirten AGSYD Genel Başkanı İbrahim ERDOĞAN, “Kent yönetimlerinde iz bırakmak böyle bir şey. Anadolu’dan gelen meslektaşlarımız Bursa’da nesilden nesile geçecek, gerçek anlamda kamu yararı taşıyan bir projeyi görmekten çok mutlu oldular ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı yürekten kutladılar” dedi.
Müzede, Osmanlı’nın Bursa’yı Bizans’ın elinden aldığı kuruluş yıllarını dev bir görsel anlatımla gözlerinin önünde canlandığını vurgulayan ERDOĞAN, “Panorama 1326 Müze ziyareti; ülkemizin pek çok kentinden, derneğimiz AGSYD’nin genel kurulu ve bir dizi etkinliği için Bursamıza gelen gazeteci meslektaşlarımız adına gerçekten çok yararlı bir gezi oldu. Arkadaşlarımız bir anlamda günümüzden 700 yıl öncesine giderek adeta zamanda yolculuk yaptılar. Tarih gözlerinin önünde canlandı ve Anadolu coğrafyasının hangi zorluklara, ne tür çilelere katlanılarak kazanıldığını, sanki o çağlarda yaşıyorcasına gördüler, sadece görmekle de kalmayıp yüreklerinde hissettiler. Panorama 1326 Müzesi’nin, gazeteci arkadaşlarımızın, dostlarımızın; derneğimizin 10-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Bursa’daki etkinlikleri arasında akıllarında kalan önemli bir değer olarak kayıtlarına geçtiğine inanıyorum. Bu anlamlı ve kalıcı hizmet için Osmangazi Belediye Başkanı Sn. Mustafa Dündar’ı AGSYD adına bir kez daha gönülden kutluyoruz” şeklinde konuştu.
Anadolu’nun çok sayıda ilinden katlımcı olarak gelen basın Mensupları da hayranlıklarını, “Bursa’nın kuruluş tarihindeki o mücadele günlerini, böylesine etkileyici bir tarihi atmosferde neredeyse bire bir yaşamak, gerçekten muhteşem bir duygu” diyerek dile getirdiler.

--

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.