Öne Çıkanlar BUSİAD Engelsiz Yankı futbol DİKKAT
banner13

'ARAP HAMAMI' KÜLLERİNDEN DOĞUYOR

Bir yandan Bursa’daki tarihi ve kültürel miras çalışmalarına hızla devam eden Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan ilçelerdeki eserleri de ihmal etmiyor. 17 ilçenin tamamında sürdürdüğü restorasyon ve rekonstrüksiyon uygulamaları sonucunda tarihi eserleri ayağa kaldırarak turizme kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Küçük Kumla beldesinde bulunan ve yapılış tarihi bilinmeyen Tarihi Arap Hamamı’na da el attı. Tamamlanma aşamasına gelen çalışmaların ardından, eşsiz mimari özellikleri bulunan tarihi hamamın kültür merkezi olarak kullanılacağı açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Arap Hamamı’nda gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ilk olarak, tarihi yapının yenileme işlemleri için Türkiye Anıtlar Kurulu’ndan onay alındı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi, hamamın ayağa kaldırılması yönünde yenileme projesi hazırladı. 3 bin 700 metrekare alana sahip tarihi yapının etrafında bulunan ve mülkiyeti Gemlik Belediyesi’ne ait olan iki katlı bina ile özel mülkiyet bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Kimliğini kaybetmeye başlayan tarihi hamamın çatısı, külhan kısmı ve tamamen incir ağacıyla kaplanmış su deposu, güçlendirme çalışmalarına alındı. Kaba tadilatı tamamlanan ve ince işçiliklerine geçilen tarihi yapının, yenilenen yüzüyle kültür merkezi olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.