Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Aşıklık geleneği Yıldırım'da devam ediyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 2009 yılında köklü bir geçmiş ve sayısız icra biçimleriyle kültürel belleğin, çeşitliliğin ve zenginliğin önemli bir ifadesi olarak UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi’ne kaydedilen ve dünya kültür mirası haline gelen Aşıklık Geleneği, Yıldırım’da yaşatılıyor. Milli ve manevi değerleri gelecek kuşaklara taşımak, ilçenin kültür mozaiği yapısını yaşatmak için programlara imza atan Yıldırım Belediyesi, birbirinden kıymetli aşıkları sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınla seyirciyle buluşturdu.

AŞIKLAR OTAĞI

Kısa süre önce Yıldırım Belediyesi tarafından Yavuzselim Mahallesi’nde açılışı yapılan Aşıklar Otağı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, pandemi tedbirleri kapsamında seyirci alınmayan programda Aşık Temel Turabi, Aşık Ali Serhati ve Aşık Halil Aksoy, bağlamanın sesini türkülerin diliyle harmanladı. Tarih boyunca süre gelen ozanların ölümsüz eserlerini seslendiren aşıklar, Azerbaycan’da yaşanan Ermenistan işgali ve saldırılarına karşı mücadele eden kahraman Azerbaycan ordusuna ve Azerbaycanlılara, ‘Karabağ bizimdir, bizim kalacak’ ve ‘Bir dili konuşan iki devlet var’ eserleriyle Yıldırımlıların ve Anadolu’daki kardeşlerinin desteğini iletti. Yıldırım Belediyesi, Salı günleri düzenlenmeye devam edilecek programlarla sazın ve sözün ustalarını seyirci ile buluşturmaya devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
BursaYILDIRIMAşıklık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21