Öne Çıkanlar İhsaniye Revizyon corona RUMELİSİAD pandemi
banner13

AŞIRI TUZ TÜKETİMİNE KARŞI TOPYEKÜN SAVAŞ AÇILDI

Bursa Valiliği’nin önderlik ettiği Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün ise koordinasyonunu yürüttüğü etkinlikte, aşırı tuz tüketimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğle yemekleri az tuzlu olarak servis edildi. Çalışanlar yemek öncesinde aşırı tuz tüketimi konusunda bilgilendirilirken, “Tuz tüketimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar ve gıdalarda bulunan gizli tuz” konusuna yer verilen broşürler de kurum çalışanlarına dağıtıldı. Çekirge Devlet Hastanesi’nde de gerçekleşen etkinlikte öğle yemeğine, Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy ve Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan katılarak personeller ile birlikte yemek yedi. 

Tuzun sofralarda daha az yer almasını amaçladıklarını belirten Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, “Bu kapsamda etkinliğe destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum, bu güzel etkinliğin tuzun azaltılması konusunda herkes için bir başlangıç olmasını temenni ediyorum” dedi.

Aşırı Tuz Tüketimi Hastalıklara Yol Açıyor

Aşırı tuz tüketiminin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Dünya Sağlık Örgütü, günlük kişi başı tuz tüketimini 5 gramın altında önermektedir ve bu miktar bir tatlı kaşığı veya tepeleme bir çay kaşığına denk gelmektedir. Tuz kullanımı bu miktarın üzerine çıkacak şekilde kullanıldığında kan basıncını arttırarak hipertansiyon, inme ve kalp hastalığı risklerini yükseltmektedir. Sofralarda kullandığımız tuzun yanında ayrıca restoranlar, kafeler ve süpermarketlerden alınan gıdalarda da gizli tuz bulunmaktadır. Aşırı tuz tüketiminin önüne geçebilmek için hep birlikte hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ‘Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması’ programı kapsamında Bursa’da farkındalık çalışmalarının tüm hızıyla yürütülmeye devam ettiğini vurgulayan Dr. Akan, “Bu vesileyle etkinliğimize destek veren tüm kurumlara çok teşekkür ediyorum” dedi.   

Kamu ve Özel Kurumlardan Destek

Etkinlik; Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hastaneler ve sağlık tesislerinin yanı sıra Bursa Valiliği,  Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Kredi Yurtlar Kurumu ile özel sektörden TOFAŞ ve Burtom Biyofiz Tıp Merkezi’nin öğle yemeklerinde de eş zamanlı olarak uygulandı. Etkinlik ile birlikte bu kurumlarda çalışan toplamda 25 bin  personele ulaşılmış oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22