Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

AŞKAN YILMAZ, AİLE İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ’NDE VELİLERLE BULUŞTU

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Aile Danışmanlık Eğitim Merkezi (YADEM) tarafından Hasan Öztimur İlkokulu’nda düzenlenen “Ben Sen Değilim” adlı eğitim programına katılarak veliler ve öğrencilerle biraraya geldi.

Yerel yönetimler olarak bir yandan şehrin dönüşümünü gerçekleştirirken, yeni park alanları, oyun alanları, sosyal yaşam alanları, yeni okul alanları, sağlık alanları kazandırırken bir yandan da çocukları sağlıklı bir şekilde, güzel bir şekilde yetiştirmenin yollarını aradıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Şuan da ülkemizin başında terör kadar bela olan madde bağımlılığı belası var. İnşallah bu belayı da hep birlikte bertaraf edeceğiz, bu mücadeleyi önemsiyoruz. Çünkü bağımlılık sorunu birazda toplumdaki sevginin, şefkatinin, ilginin, birlik ve beraberliğin azalmasından kaynaklı. Bizler aileyi toplumun temel yapı taşı olarak görüyoruz. Aileler güçlü olursa bina sağlam olur. Bireyi sadece kendi başına salt ele almak maalesef ki yeterli değil. Onun yetiştiği ortam, ailedeki durumu, arkadaş çevresi hepsi onun gelişimi noktasında önemli” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARINIZA İYİLİĞİ ÖĞRETİN’

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethederken 21 yaşında olduğunu fakat yetiştiği ortamın farklı olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Bizlerde böyle kahramanlar yetiştirmek adına mühendisler, doktorlar, öğretmenler yetiştirmemiz için çocuklarımızı öncelikle güzel ortamlarda büyütmemiz lazım. Bir mühendis olmadan öncede iyi bir insan olmasını sağlamamız gerekiyor. Bunun temeli de aslında öncelikli olarak okullardan değil evlerden geçiyor. İyilikleri evlerimizde çocuklarıma öğretirsek başarılı olabiliriz. Çocuklarımız okul da öğrendiği matematik kazanımını zamanla unutabilir ama evde öğrendiği iyiliği, şefkati, beraberliği, paylaşma duygusunu, insanlara yardım etmeyi asla unutmaz. Rabbim bize, ‘Kendinizi ve ehlinizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun’ diyor. Bir evde huzur yoksa o evin cehennemden farkı kalmaz ama evde huzur, mutluluk varsa o ev cennet bahçesinden bir bahçe olur. İnşallah bizlerinde evleri cennet bahçelerinden bir bahçe olur. Çocuklarımız bizlerin, ülkemizin, İslam ümmetinin geleceği. Hatta yapacakları güzel çalışmalarla da insanlığının geleceğini temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz’ın ardından Yıldırım Aile Danışmanlık Eğitim Merkezi Sosyolog ve Aile Danışmanı Murat Ercan, Aile İçi İletişim Eğitimi sunumunu yaptı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.