Öne Çıkanlar Hamilelik BELEDİYESİ BAE ihracat ORHANGAZİ
banner13

AYHAN SALMAN AK PARTİLİ Mİ YOKSA AKP'Lİ Mİ?

AYHAN SALMAN AK PARTİ’Lİ Mİ YOKSA AKP Lİ Mİ?

Öncelikle dünkü yazım ‘’Alinur Aktaş’la Canla Başla Zamlara Devam’’ ilgili bir çok okurum’dan mesajlar geldi.

Kimi eleştirdi,bir daha Ak Partiye oy vermem derken,kimi ise tasarruf yapılacaksa Tunceli Belediyesi gibi yapın diye örnekler verdi.

Bence de Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçaoğlu örnek bir Başkan ve ülke gündeminde kalmaya devam ediyor.

Gün geçtikçe yükselen enflasyona rağmen Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) kazandığı tek yerel yönetim olan Tunceli Belediyesi'nde farklı bir belediyecilik anlayışı var. Halka en ucuz ya da bedava hizmet vermenin yanı sıra, gelir-giderlerin de hesabı veriliyor.

Birçok karar ‘Halk Meclisi' tarafından alınıyor. Makam otomobili kullanılmıyor. Başkan da meclis üyeleri de belediye çalışanları da ya kendi araçlarını ya toplu ulaşım aracını kullanıyor.

Türkiye'de belediyeler, su ve ulaşım fiyatlarına birçok kez zam yapılırken, 4 yıl 2 aydır görevde olan belediye, uzun bir süre suya ve ulaşıma zam yapmadı. Uygulamada 12 tonun üzerindeki tüketimler için 2 lira 50 kuruş olması yönünde karar verilirken ulaşımda ise öğrenci 2 lira, sivil 2 lira 50 kuruş olarak kabul edildi.

Demekki Belediye Başkan’ları isterse her şey oluyormuş.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Ataş’a duyurulur!

Gelelim bugünkü konumuza.

İktidarlarda uzun süre kalmak zor iştir.

Dilekolay 21 yıldır kesintisiz iktidarda olan bir  Ak Parti var karşımızda.

Geçtiğimiz aylarda yine en kritik olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kez halktan destek istediği ve 5 yıllığına tekrardan bir secimi daha kazanarak tarih yazdı.

İşte bu uzun süre iktidarda kalan partilerde güç ve imkanlardan faydalanmak için her zaman bazı kişiler bu gücün yanında olarak imtiyazdan alabiliyolar.

İşte size yazımızın ana konusu olan Ak Parti Eski İl Başkanı, şimdiki Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Bursa Milletvekili Ayhan Salam ile ilgili önemli analizlerim.

Bu yazıyı okuyanlar nasıl olurda eski İl Başkanı Ak Parti değil de AKP'li mi olur?

Diyenlerinizi duyar gibiyim.

Hem de babası hoca olan değerli birisinin oğlu olması manidar…

Öncelikle  Ak Parti ve AKP konusuyla ilgili bir konuya netlik kazandıralım.

Ak Parti demek özetle kuruluşundan bu zamana kadar partide olan ve dava düsturu ile hizmet eden  hiçbir çıkar ve menfaati olmayan partililer için kullanılır.

Ama AKP isminde ise tam zıttı olarak hatta Ak Parti’lilerinde sevmediği bu kısaltmadan anlayacağınız gibi belli bir çıkar ve menfaat için partiye giren ve kamu gücü başta olmak üzere imkanlardan faydalanan kişilere denir.

HADİM MARKET’TEN BELEDİYE’YE MİLYONLUK SATIŞ

İşte Ak Parti MKYK üyesi ve Bursa Milletvekili Ayhan Salman içinde Ak Parti’li değil AKP'li olduğunu iddia eden kişiler var.

Peki neden ?

İşte o konulardan bazılarını hemen yazalım!

Öncelikle geçmiş dönem Ak Parti İl Başkanı olan Ayhan Salman döneminde sahibi olduğu Hadim Marketlere siyasi gücünü kullanarak Bursa Büyükşehir Belediyesine milyonluk işler sattı. O dönemde bu konuda basında da çok yer almıştı.

SURİYE’LİLERE ÜCRETLE VATANDAŞLIK VERİLDİ Mİ?

Yine Ayhan Salman ile ilgili en önemli iddialardan birside İl Başkanlığı zamanında yüzlerce kişiye özellikle Suriyelilere T.C vatandaşlıkla ilgili yardımcı olduğu ve 50bin dolar ‘dan 100bin dolara kadar vatandaşlık ücreti aldığı,bu paraları da kendi şahsi hesabına gönderttiği konuşuldu ve konuşulmaua devam ediyor.Bu iddialarda bazı Suriyeli kişilerinde söz vermesine rağmen T.C vatandaşlık belgesi verilmediğine yönelik şikayetler iddia edildi. Konu  Ankara’ya Ak Parti Genel Merkezine ve Cumhurbaşkanlığı’na kadar gittiği söyleniyor.

BAHAR ÖZGÜN’LE NE BAĞI VAR?

Bundan tam tamına 3 yıl önce tarihler 10 Temmuz 2020 tarihinde o dönem Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman için ’’Ak Parti’de Bursa’da Değişim Yaşanır Mı?’’ diye bir yazısı kaleme almıştım.

İşte bu  yazımda o dönem Basın Danışmanı olarak Bahar Özgün’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren onunla ilgili paylaşımlar ve beğeniler yapan birisini nasıl yanınızda alırsınız diye eleştirel bir yazı kaleme almıştım.

Hatta bu kişi Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne ve Ak Partiyle yakından uzaktan bir bağı olmayan (sol görüşlü olmasına rağmen ) hangi gerekçe veya bağ’dan dolayı buralara getiril diye de sormuştum.

Malum AK Parti’ye yakın Bursa’da o kadar gazeteci varken Erdoğan düşmanı birisini Ak Parti’li İl Başkanı neden yanında neden basın danışman alır ki?

Akıllara o zaman bu kişi AKP’li mi diye sorular gelmesi normaldir.

Hatta bu kişi mevcut Başkan görevden alındıktan sonra o da kendisine muhtemen Ayhan Salman’ın kankisine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ricasıyla Bahar Özgün’ü Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın birimine alındığını bir okurum bana ulaştırdı. Hadi isterseniz 3 yılda bu hanımefendi ile ilgili neler yazmışım birde sizler değerlendirin;

’’ AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın basın danışmanı olarak yanına aldığı ve geçmişte, gezi sevici ve sol zihniyetin savunucusu olarak meydanlarda gezen Bahar Özgün diye bir hanımefendiyi yıllardır yanında çalıştırması da ciddi tepkilere neden oldu,olmayada devam ediyor. Zaten bu bayanın sosyal medya da özellikle tweeter da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan düşmanlığı ve kendini gösteren paylaşımları ve beğenilerine bakarsanız ne demek istediği mi anlarsanız. Bahar Özgün’in Erdoğan fotoğrafı ile bir paylaşınmda ’’İnsanın aklına tek bir soru geliyor… Twitter’ı kapatıp Dünya’da itibarını sıfırlamayı göze alacak kadar büyük hangi suç işledin?’’ diye paylaşmış.

Şimdi bu benzeri paylaşımları yapan bir basın mensubu nasıl olurda Basın Danışmanı ve sonrasında Büyükşehir Belediyesinde işe alınır ?

Hangi gerekce veya birilerinin arasında nasıl bir bağ var ki takdiri sizin yorumunuza bırakıyorum.

Onun için bu konuların hespine baktığımızda bir dönem başarısız olduğu için görevden alınan şimdiki Ak Parti MKYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Ayhan Salam için AKP’li olduğu yorumunu yapanların haklı olduğunu düşünüyorum.

Tabiki bu yazdığımız köşe yazısıyla ilgili Ayhan Salman’ın cevap hakkı olduğunu bize ulaşarak veya mail atarak hakkını kullanabileceğini aktaralım.

Ha unutmadan dün İnegöl’de ki malum iplik fabrikasında yangın çıktı ama İnegöl’ün Milletvekili olan Ayhan Salman’ın orada olması gerekirden olmaması gözlerden kaçmadı. Hatta yangında 24 saat geçmesine ragmen sosyal medyada bugün mesaj atmasıda Bursa’lı ve İnegöllü’lerden tepki çektiğini belirtelim. Yoksa bu davranışıyla akıllara Chp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da sele kapılmışken tatile gittiği gibi oda tatillerde geziyorsa yanlış yolda olduğunu söyleyelim. Bursa hizmet bekliyor mazaret değil. Bizden hatırlatması…

Selam ve dua ile…

’’De ki: "Rabbim adaletle davranmayı emretti. Her mescid yanında (secde yerinde) yüzlerinizi (O´na) doğrultun ve dini yalnız kendisine has kılarak O´na dua edin. "Başlangıçta sizi yarattığı" gibi döneceksiniz." (A'raf, 7/29)’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.