Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

"Bakan Değil Gören Göz Olmanın Zamanı Geldi"

İlçede yaşayanların gördükleri eksik ve aksaklıkları, şehre yapılmasında fayda gördükleri projeleri, istek ve önerilerini İnegöl Belediyesi ile paylaşabilmesini sağlayan İnegöl’ün Fikri projesine katkı veren vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Taban, “Artık bakan değil gören göz olmanın zamanı geldiğini düşünüyoruz. Bunun için eksiklerimizi giderek bize gelen fikir, önerileri ve şikayetleri de önemseyerek diğer şehirlerin önüne geçmeyi arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

Projeler hayata geçeli kısa bir süre olmasına rağmen “İnegolunfikri” projesine 692 kişiden 1133 fikir önerisi gelirken, ulaştırılan fikirler belirli periyotlarla inceleniyor ve değerlendirmeden geçiyor. Uygulanabilirliği olan projeler ise bir bir hayata geçiyor.

“BU ŞEHRE DEĞER KATAN SİZLERLE BİR ARADA OLMAK ÇOK GÜZEL”
Sani Konukoğlu Konferans Salonunda vatandaşlarla bir araya gelinen buluşmada konuşan Başkan taban, “İnegöl’de veya bu kurumda pek çok organizasyon yapıldı. Belirli vesilelerle bir araya geldik. Bu buluşmamızın ise farklı bir çalışma ve farklı bir program olacağını düşünüyorum. Bu akşam burada çok kıymetli vatandaşlarımız ile bir aradayız. Bu şehre değer veren, bu şehre değer katmak isteyen, bu şehirde aidiyet duygusu ve sorumluluk duygusu hisseden insanlarla bir arada olmak gerçekten beni ziyadesiyle heyecanlandırıyor” şeklinde konuştu.

“EN KIYMETLİ ŞEYİN ZAMAN OLDUĞUNU ANLADIM”
Belediye başkanı olmadan önce Belediye meclis üyesi olarak görev yaptığını belirten Taban, “Şunu gördük ki belediye başkanı olmak bambaşka bir şeymiş. Bunu da yaşayarak görmüş oluyorum. Göreve geldikten sonra tek düşüncem artık sorumluluk bende bundan sonra ben bu şehir için daha fazla ne yapabilirim oldu. Bana şimdi sorulduğunda sizin için en kıymetli şey ne dendiğinde, en kıymetli şeyin zaman olduğunu anladım. Kendime bu konuda özeleştiride yapıyorum. Ve yaşayarak zamanın ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlıyorum” dedi.

“DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR”
Taban konuşmasının devamında, “Göreve geldiğimizden bugüne icraatlardan öte neler yapmak istedik neler düşündük bunları da çok kısa sizlerle paylaşmak istiyorum. Devlette devamlılık esastır. Sonuçta belediyede bir kamu kuruluşu. Geçmişte Alinur Aktaş beyefendi vardı, şimdi Alper Taban var, gelecekte başkası olacak. Bildiğiniz üzere bizlerin 2014 yılında beyan ettiğimiz projelerimiz var. Bunları yapacağız, yapmaya çalışacağız. İnşallah hayata geçireceğiz dediğimiz projeler var. Bir kere bunları devam ettirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bunların üzerine yoğunlaştık. Ve bunları nasıl tamamlarız noktasında çalıştık.”

“KÜÇÜK DOKUNUŞLAR İLE BU ŞEHİRDE BÜYÜK FARKINDALIKLAR YAPABİLİRİZ”
Belediye başkanlığında yaşanan değişim ister istemez vatandaşlarda oluşturduğu beklentiye de değinen Taban, “Ya bu yeni başkan ne yapacak. Bunu basın mensupları arkadaşlarımızda çok sordular. Başkanım ne proje yapacaksınız, ne hayata geçireceksiniz. Bir defa içinde bulunduğum süreçte samimi bir şekilde faydalı olmak için uğraş vereceğimi belirttim. Bunun yanında söylediğimi şu kelimeyi şu cümleyi çok önemsiyorum. Küçük dokunuşlar ile bu şehirde büyük farkındalıklar yapabiliriz diye ifade etmiştim. Ben bu ifadeyi çok önemsiyorum. Niye önemsiyorum çünkü hayatta fırsatlar hep var, yenilikler hep var, sorunlar hep var ama sizlerin bakış açınızı değiştirmeniz durumunda ekibinizin bakış açısını değiştirmesi sonucunda aynı şekilde bu şehir yaşayan tüm vatandaşlarımızın bakış açısını farklı bir bakış açısına taşıması durumunda inanıyorum bu şehirde küçük dokunuşlar ile yapılabilecek çok işler olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

“BEN BAŞKAN OLSAM”
Vatandaşlarımıza vaat ettiklerimizi yaparken, vatandaşlarımızın fikirlerini ve önerilerini talip olmak istediklerini belirten Taban, “Bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımızın neden istifade etmeyeyim. Onların düşüncelerinden, fikirlerinden ve eleştirilerinden neden istifade etmeyeyim. Gerçekten birebirde yaptığım görüşmeler, makamda, dışarıda, bulunduğumuz farklı ortamlarda küçüğünden büyüğüne yaşlısından gencine bayanından erkeğine inanın o kadar güzel fikirler var ki, bunları kesinlikle bir ar-ge birimi oluşturup, içerisinde bir proje ofisi oluşturup, tüm vatandaşlarımızı bu merkeze yönlendirip tüm fikirleri almaya talip olduk. Ben, bunun bile başlı başlına bir proje olduğunu düşünüyorum. Ben başkan olsam sloganıyla yola çıktık biliyorsunuz. Kendinizi başkan yerine koyun, siz olsanız ne yapardınız ne görmek isterdiniz gibi. Bunların önemli şeyler olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“ÇÖZÜM MERKEZİ BUNDAN SONRA ÇÖZÜMÜN MERKEZİ OLACAK”
Belediyeyi daha kurumsal hale getirmek, teknolojiyi ve bilişimi kurumumuza daha fazla katmak adına birtakım adımlar atmaya çalıştıklarını ifade eden Taban, “İşte kurumsallaşma adına bir takım eğitimler aldık. Yine kendi çalışan arkadaşlarımızı bu zihinsel dönüşümü yakalayabilmeleri adına onlara bazı eğitimler vermeye çalıştık. Kurumsallaşan kurumumuzda çözüm merkezini hayata geçirdik. Zaten bizde hizmet masası vardı. Bizler algıyı değiştirme, bu duruma bakışı değiştirmek adına ismi ile değiştirmekle kalmadık altındaki tüm altyapıyı da değiştirdik. Çözüm merkezi bundan sonra çözümün merkezi olacak. Burada çalışan arkadaşlara şunu söyledik vatandaşımız arıyorsa lütfen can kulağı ile dinleyin. Gülen yüzünüzü, ilgi ve alakanızı, samimiyetinizi esirgemeyin. Vatandaşımızı daha da önemseyerek, can kulağı ile dinleyerek ve onların işlerini kolaylaştırmak adına adımlar atmaya başladık. Ayrıca çözüm merkezi içerisinde çağrı merkezi oluşturduk. Vatandaşlarımızı Alo 153’ü arayarak, whatsapp üzerinden 0 530 157 3000’e mesaj göndererek ulaşabilirler. İstediğimiz vatandaşlarımızın belediyenin kapısına gelmeden çözüm merkezine en kolay şekilde ulaşmalarını arzuladık. Hal böyle olunca bizim sayılarımız artmaya başladı” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ E-DEVLETTE TÜRKİYE’DE EN FAZLA HİZMET VEREN BELEDİYE UNVANINI ALMAK”
Emeği ve kaynağı zayi etmemek adına her şeyi yazıya ve rapora dökerek buralardan da analizler yaparak sonuçlar çıkartmaya çalışıyoruz ki maddi imkanlarımızı daha doğru yerlerde kullanalım diyen Taban, “Zamanımızı da en doğru şekilde kullanalım. Ayrıca bilişimi yakalamak adına yeni bir yazılım satın aldık. Bu yazılımla birlikte tüm müdürlüklerimizi aynı dili ortak dili konuşur hale getirir hale getirdik. Elektronik belge yönetimi ve elektronik imzayı da hayata geçirdik. Her bir yeniliğin hayata geçmesinden çok mutlu oluyorum. Amacımız e-devlette Türkiye’de en fazla hizmet veren belediye unvanını almak istiyoruz.”

“SAHA EKİBİ GÖREVİNİN BAŞINDA”
Konuşmasında saha ekibi hakkında da bilgi veren Taban,”6 kişilik bir ekibiz bizim adımıza sahaya çıkarak, vatandaşların beklentilerini, düşüncelerini ve eleştirilerinin neler olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Ve saha ekibimize de veriler gelmeye başladı. Vatandaşlarımızın her bir fikrini çok önemsiyoruz. Şehrimizin önceliklerini ortaya koymak çok önemli bizler için.”

İNEGÖL’ÜN FİKRİ PROJESİNE GELEN FİKİR ÖRNEKLERİ
Ben Başkan olsam sloganıyla bize ulaşan fikir, öneri ve düşüncelerde artış meydana geldiğini belirten Taban,” Olabildiğimce bu sayıyı artırmaya çalışacağım. Sizlerin çok daha büyük hayaller kurmasını isteyeceğim. Çünkü bu güzellikler hep o hayallerin arkasından gelecektir. Sizlerden fikir ve öneri almaya başlamamızla birlikte Aquapark isteği, Skatepark(Paten Pisti), Grafiti Sokağı, İnegöl’e bir simge, Çocuk Parklarına kamera, Temizlik ile ilgili istekler, Bayanlara Sosyal Alanlar, Trafiğin rahatlaması adına istek ve talepler, Halk Otobüslerindeki aktarma problemleri ve şoför şikayetleri, Sokak Hayvanlarının rehabilite edilmesi gibi her alanda fikir gelmeye başladı. Hamdolsun bunlar için sizlere çok teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ARTIK BAKAN DEĞİL GÖREN GÖZ OLMA ZAMANI”
Şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı önemsiyoruz. Artık bakan değil gören göz olmanın zamanı geldiğini düşünüyoruz. Bunun için kuracağımız iyi bir sistem yapısı ile eksiklerimizi giderek bize gelen fikir, önerileri ve şikâyetleri de önemseyerek diğer şehirlerin önüne geçmeyi arzuluyoruz. İnşallah böyle bir amacımız var” dedi.

Başkan Taban konuşmasında, ben başkan Olsam sloganıyla hayata geçen İnegöl’ün Fikri projesi hakkında bilgi vererek, vatandaşlardan gelen fikirlerden bazı örnekler de verdi.
Program İnegöl’ün Fikri Projesine katılım göstererek fikirleriyle İnegöl’e değer katan vatandaşlara söz verilmesiyle son bulurken, Yenice Mahallesinde çocuk oyun alanı isteyen küçük Efe’nin, bu isteğini Başkan Taban’a çizdiği resim ile iletmesi ise programa ayrı bir güzellik kattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21