Öne Çıkanlar veremsavaş Hamilelik Kedi BUSİAD İnce Medya
banner13

Bakan Faruk Çelik, “Ne yazık ki dünyanın çivisi çıktı"

Düşünce Kulübü’nün Düşünce İklimi Serisi adı altındaki konferanslarının 17.ncisi 28 Şubat gecesi saat:20.00 de Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Programa Önceki Dönem Bakanlarımızdan Faruk ÇELİK ile birlikte, Önceki Dönem Milletvekili Sedat KIZILCIKLI, Eskişehir Vali Yardımcısı Salih ALTUN, Akparti Bursa İl Başkan Yardımcıları, Mehmet Refik Selik, Servet Kaynar ile Akparti İl Gençlik Kolları Başkan vekili Harun DERE, Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Mikail YILMAZ, Gelecek Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Muhammed MARAL, Can Hareketi Lideri İlyas KAVCAN, Bursa Kent Konseyi Başkan Vekilli Yüksel BAYSAL, Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yaşar Akbey, Gürsu Belediyesi Meclis Üyeleri Osman Aktaş, Ali KUZGUN, Bildef Başkanı Ramazan ALP, Muş Dernekler Federasyon Başkanı Fesih Baykal, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyon Başkanı Ensar Seyhan, Tümsiad Marmara Bölge Başkanı Cemal Balabanoğlu, Burtimder Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çakmaker, Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Ünal ŞİPKAN, Bakayder Başkanı ve Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Hacer ÖZYÜREK, Gürsu Muşder Başkanı Mehmet İsa Sevinç katıldı.

Ağrı Kültürü Yaşatma Derneği Başkanı Atilla GÜNEY, Bursa Pomak Dernekleri Federasyon Başkanı Fehmi Duban, Bursa Mustafakemalpaşalılar Derneği Başkanı Mustafa Gümüş, Kırklareliler Dernek Başkanı, Anda Gençlik spor Derneği Başkanı, İsa Uysal, Çanakkale Kültür Yardımlaşma Derneği Veli Yalçın ve Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şube Başkanı İsmail ALTIN’da katıldı. Selamla konuşmalarında Genel Başkan Ercan YAKUT Erbakan Hocanın talebesi ve disiplinini almaktan mutlu olduğunu ifade ederek “ Zaman Gazetesini asla okumadım “ diyerek her zaman demokrasiden yana olduk ifadelerini kullandı. Eski Bakan Faruk Çelik’in konuşmacı konuk olarak katıldığı konferansın konusu, 28 Şubat post-modern darbesi ve o dönemin başbakanı merhum Necmettin Erbakan’dı… Refahyol Hükümeti’nin yıkılmasına vesile olan o darbe döneminde yaşananların özetlendiği görüntülerden oluşan slayt gösterisi, salonda duygusal hava oluşturdu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut, 25 yıl önce gerçekleşen 28 Şubat darbesini yapanları bugün halkın lanetle ama Erbakan Hoca’yı rahmet ve minnetle andıklarını belirtti. Bakan Çelik de, konuşmasında 28 Şubat sürecine nasıl gelindiğini, tarihlerle ve bizzat tanık olduğu anılarla anlatırken adeta tekrar yaşadı ve dinleyicilere yaşattı. Demokrasi tarihimizin her 10 yılda bir darbelere ve arada artçılarına maruz kaldığını söyleyen Çelik, “Biz ülke olarak bu iç ve dış vesayet odaklarıyla uğraşırken, dünya teknolojiye, insana yatırımlar yaptı, uzaya çıktı…” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı sayesinde iç vesayet odaklarının temizlendiğini söyleyen Bakan Çelik, dış vesayet odaklarıyla mücadelede de önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, tam bağımsız Türkiye’ye kavuşmaya az kaldığını ileri sürdü. Rusya-Ukrayna savaşına ve bölgemizdeki gelişmelere de değinen Faruk Çelik, “Ne yazık ki dünyanın çivisi çıktı. Yaşanmaz hale geldi. Düşman uyumuyor biz de uyanık olmalıyız. Dünü unutmamalı unutturmamalıyız. Uzağı göremeyen tuzağı göremez ” yorumunda bulundu. Erbakan Hoca’nın dualarla anıldığı konferansın sonunda Bakan Çelik’e TR-Düşünce Kulübü tarafından birer anı plaketi taktim edildi. Faruk Çelik konferans sonrası akşama katılan STK temsilcileri ve gazeteciler ile bir araya gelerek soruları cevapladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.