Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Kıyak sungurlu Sanat
banner13

BAŞKAN AYDIN’DAN GÖNÜLLÜ EVİ AÇIKLAMASI

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, yaptığı açıklamada;” 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası Orhangazi halkımızın teveccühü ile seçildiğimiz bu makamda, Orhangazi’mize ve Orhangazi halkına daha iyi hizmet vermek için çalışacağız” dedi. Aydın ”Ancak Belediyemizin içinde bulunduğu mali durum da ortadadır. Şeffaf belediyecilik anlayışımız ve taahhüdümüz gereği içinde bulunduğumuz mali durumumuzu gerek basın gerek web sitemiz yoluyla da tüm halkımızla paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz.

Bilindiği üzere Belediyemizin mevcut mali durumunun düzeltilmesi, personel maaşlarının ödenmesi ve diğer borçların kapatılarak hizmet noktasında kaynaklarımızı daha iyi kullanabilmemiz açısından, tasarruf tedbirleri alınmıştır. Bu kararlar doğrultusunda Belediyemiz ve Meclis üyelerimizle yaptığımız görüşmeler sonrası, Belediyemize maddi külfet getiren bazı üyeliklerden ayrılarak,  yapılan desteklerin geri çekmesi kararı alınmıştır.

DESTEĞİMİZİ ÇEKİYORUZ

Gönüllü Evi’nden desteğimizi çekme kararı da bu doğrultuda alınan bir karardır. Ancak gördüğümüz kadarı ile bu olay gerek basın gerekse sosyal medya üzerinde çarpıtılarak başka bir boyuta taşınmış ve siyasi davranılarak Gönüllü Evi’nin kapatılması olarak lanse edilmiştir.

KAPATMAK SÖZKONUSU DEĞİL

Gönüllü Evi’nin kapatılması diye bir şey söz konusu değildir. Belediyemiz sadece tasarruf tedbirleri gereği Gönüllü Evi’ne yapmış olduğu desteği geri çekmiştir. 

SÖYLENEN RAKAMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Basın ve sosyal medyada konuşulan rakamlar gerçeği yansıtmamakla birlikte, son beş yıla bakıldığında bu rakamlar toplamının yaklaşık 1.000.000,00 (Bir Milyon) TL civarında olduğu tespit edilmiştir. Su kullanımı Gönüllü Evi kurulduğundan bu yana kaçak olarak kullanılmakta olup; Gönüllü Evi’ne ait elektrik, telefon, kira, kullanılan makine ve teçhizatlar, demirbaşlar, Öğretmen ücretleri, üretimde kullanılan malzemeler, yapılan geziler vb. kalemlerin tamamı kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Üretilen bu ürünler de belediyemiz tarafından hediyelik olarak satın alınmıştır.

Sadece Tel Kırma ve Sarma eğitimi veren personelimizin aylık maaşı 3.505,00 TL (Üçbin beşyüzbeş) Diğer branşlarda eğitim veren hocalarımıza makbuzu karşılığında aylık olarak toplamda 5.585,00 TL (beşbin beşyüzseksenbeş) ücret ödenmektedir.

GÖNÜLLÜ EVİ DERNEK OLARAK DEVAM EDEBİLİR

Gönüllü Evi’nin çalışmalarına dernek çatısı altında devam ettirmeleri konusunda telkinlerde bulunulmuş ancak bununla alakalı bir adım atılmamıştır. Bu gün itibari ile de dernekleşerek yoluna devam etmesi konusunda herhangi bir engel bulunmamaktadır.

ÖNCELİĞİMİZ PERSONELİMİZ

Tüm bunlar göz önüne alındığında önceliğimiz, içinde bulunduğumuz Mübarek Ramazan ayında personelimize mağduriyet yaşatmamak ve maaşlarını zamanında almalarının mücadelesini vermektir.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.