Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

Başkan Burkay: "Pandemiye rağmen kurulan şirket sayısı artıyor"

BTSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı ve Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı video-konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. 63 meslek komitesinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda ekonomi gündemine ilişkin istişareler gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2021 ve 2023 yılları arasını kapsayan Yeni Ekonomi Programı'nın öncelikleri arasında istihdam, dijitalleşme, girişimcilik ve yüksek katma değerli üretim gibi konuların yer almasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Burkay, finansal istikrarla tasarrufların artırılması gibi temel dinamikler sayesinde programın Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesine imkan sağlayacağına inandığını kaydetti. Başkan Burkay, yeni programdaki hedeflerin yakalanması adına da Bursa iş dünyası olarak var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

"AÇILAN ŞİRKET SAYISI KATLANDI"

Başkan Burkay, pandemi sürecinin zorluklarıyla mücadele edilen ve ezberlerin bozulduğu bu dönemde, reel kesim güven endeksi, kapasite kullanım oranları ve ihracatta yukarı yönlü performansın ekonomideki toparlanmanın işareti olduğunu vurguladı. Bursa'da Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında kurulan şirket sayısı verilerini paylaşan Başkan Burkay, "Bursa'da söz konusu aylarda açılan firma sayısı 2019 yılının aynı dönemine göre yaklaşık iki kat artışla 1.223 oldu. Kapanan firma sayısı 268 ile sınırlı kaldı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayının tamamında 319 firma açılırken, bu yıl Eylül ayının sadece ilk 3 haftasında 360 yeni firma kuruldu. Karamsarlığa kapılmadan, motivasyonunu yitirmeden, 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' inancıyla kentimizin ve ülkemizin geleceği için çalışan tüm girişimcilerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"TÜM SEKTÖRLERİN TALEP VE ÖNERİLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ"

Yılın son çeyreğine girerken koronavirüs salgınının ekonomide en önemli belirsizlik unsuru olmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Burkay, BTSO olarak pandeminin ilk günlerinden bu yana 46 bin Oda üyesini ve çalışanlarını virüsün etkilerinden korumak için büyük bir çaba gösterdiklerini anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.