Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

BAŞKAN EDEBALİ MUHTARLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra, eşi Şükran Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Aydemir, Yıldırım İlçe Jandarma Komutanı Hacı Ahmet Önder, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, belediye bürokratları, Yıldırımlı muhtarlar ve aileleri katıldı.

‘ŞEHRİN YÜKÜNÜ TAŞIYAN KADROLARIZ’

Muhtarların yerel katılım ve demokrasi anlayışı adına önemli bir vazife üstlendiğini dile getiren Başkan Edebali, “Yereldeki dinamiklerin harekete geçirilmesi ile bu dinamiklerin genel siyaseti şekillendirdiği bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye’nin demokratik yapısı, Türkiye’deki merkezi yönetim sistemi ve yerel yönetim sisteminde bütün gelişmeler, bütün altyapı yerelden başlıyor. Gündemi aslında yerel belirliyor. Dolayısıyla ana sigorta her zaman yereldir. Yerelde de bu işin uç beyleri gerçekten muhtarlarımızdır. Muhtarlar aslında şehrin yerel milletvekilleridir. İnsanların güven duyduğu, kendilerini temsil etmek adına yetki verdiği kişilerdir muhtarlar. Ama Yıldırım’da muhtarlık yapmanın çok büyük zorlukları var. Biz 69 mahallenin sorunları ile karşı karşıya kaldığımız zamanlarda ‘Allah bizim muhtarlarımıza uzun ömürler versin’ diyorum. Sizler belediyeye gelen sorunların birçoğunu yumuşatıyorsunuz, bir çoğunu kendiniz çözüyorsunuz, bir çoğunu da başka kurumlarla görüşerek çözüme kavuşturuyorsunuz” diye konuştu.

‘BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ’

Geride kalan 4 buçuk yıllık hizmet süresi içerisinde iyi bir dönem geçirdiklerini anımsatan Başkan Edebali, “Yıldırım’a termal tesis yaptık, mahallerimizin planlarını düzenledik. Türkiye’nin en büyük spor kompleksi ve gençlik merkezi Yıldırım’da yapılıyor. Çocuklar için oyun alanları, spor parkları, mahalle konakları, aile sağlık merkezleri yaptık. Temizliğimizi, asfaltımızı, kültürel sosyal faaliyetlerimizi, kadınlara ve gençlere yönelik faaliyetler düzenledik. Güzel hizmetlerle Yıldırımımızda iz bırakarak yürümeye devam ediyoruz. Yıldırım artık eski Yıldırım değil, yeni bir Yıldırım. Çokta daha iyi olacak. Dayanışma ruhuyla Yıldırım’da çok daha güçleneceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak ise, muhtarların vatandaşlar ile kamu kuruluşları arasında köprü vazifesini gördüğünü vurgulayarak, “İlçemizde 69 muhtarlık bulunuyor. Geleceğimiz için başta güvenlik kuruluşları olmak üzere tüm kamu kuruluşlarına destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Yıldırım ailesinin bir bireyi olmaktan ve halkımıza hizmetten her zaman gurur duyduk. Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin bizlere, dolayısıyla temsil ettiğimiz halkımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Edebali, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kadın Kolları üyeliği görevine seçilen Davutdede Mahalle Muhtarı Hatice Çınar’ı tebrik ederek plaket takdim etti.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.