Öne Çıkanlar NECMİ İNCE Engelsiz İnce Medya Yürüyüş KORONAVİRÜS
banner13

BAŞKAN EDEBALİ’DEN BASIN MENSUPLARINA KUTLAMA

BURSA- Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile açıklama yaparak tüm basın mensuplarının bayramını kutlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, özgür ve tarafsız basının, demokrasinin asli unsurlarından birisi olduğunu vurguladı. Özellikle iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin, haberleşme olanaklarını artırdığını aktaran Başkan Edebali, “Kişililerin özel hayatlarına saygı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alma, tarafsızlık gibi ilkeler doğrultusunda demokrasimizin gelişmesi ve ortak yaşama kültürünün yerleşmesi konusunda önemli bir görev üstlenen basın mensuplarımızın bayramını kutluyorum. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın çalışanları, kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir. Zor şartlarda çalışmalarına rağmen ilkelerinden taviz vermeden mesleğini icra etmeye çalışan basın mensuplarımız, gerektiğinde ülkesi için, milleti için sorumluluk almayı bilmişlerdir. 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi bunun en somut örneğidir. Hainlerin doğrulttuğu namlulara ve baskılara rağmen halkımızın, anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlayarak milletten ve demokrasiden yana tavır alan basın mensuplarımız, darbecilerin hain planlarının akamete uğratılmasında önemli bir misyon üstlenmiştir. Basınımız bu dik duruşuyla tüm dünyaya ders vermiştir. Yine yerelde ve ulusalda bizim sesimiz olmak, milletimizin bilgi alma hakkını yerine getirmek için gece gündüz zor şartlarda görevlerini ifa etmeye çalışan, mesleğini onuru olarak kabul eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.