Öne Çıkanlar Ali OSMANGAZİ Hamilelik BAE ihracat
banner13

BEBKA'da Digiage Oyun Kampı iş birliği protokolü imzalandı

Bebka Bilişim Vadisi Dijital Oyun ve Animasyon Merkezi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın katılımıyla Digiage Oyun Kampı İş Birliği protokolü imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti 28. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Bursa'mıza değer katacak bir girişimcilik ekosistemini güçlendirecek bir imza töreniyle sizlerleyiz. Türkiye'nin en büyük teknoparkı, Türkiye'nin teknoloji denince akla gelen en önemli adreslerinden birisi bilişim vadisidir. 
İstanbul, İzmir ve Azerbaycan'da yeni yatırımlarımızı kamuoyuyla paylaşmış ve önümüzdeki dönemde farklı projelerle yolumuza devam edeceğimiz söylemiştik.

"VERGİ İNDİRİMİ VE DESTEKLERDEN FAYDALANILACAK"

Faaliyetlerine devam eden Türkiye'nin girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sağlayan Bilişim Vadisi, Bursa'da hizmet vermeye başlayacak. Artık Bilişim Vadisi ve BEBKA Bursa'da güçlerini birleştiriyoruz. Ortaya çıkarılacak teknolojin ürünleşmesi sonuncumda önemli başarılar elde edeceğini düşünen gençlerimiz, kalkınma ajansımıza başvuracaklar ve buraya gelen arkadaşlarım gerekli yönlendirme hizmetlerini alacaklar. Bunları bundan sonra teknoparkların farklı vergi indirim ve destekleri kullanarak faydalanabilmekler. 

Biz Türkiye'yi sürdürülebilir ve katma değerli kalkınmasının yolunun inovasyon geçtiğinin farkındayız. Onun için araştırma altyapılarını ve üniversitelerimizde önemli destekler veriyoruz. Türkiye'de teknoloji tabanlı girişimcilik dünyadan ses getiriyor. Bizim girişimcilerimiz dünyanın farklı fonlarından yatırımlar almayı başardılar. İnşallah bu işbirlikleri ile önümüzdeki dönemde çok farklı başarıları elde edeceğiz. Bursa potansiyeli en yüksek şehirlerden bir tanesidir. Kabiliyetleri yüksek bir şehrimiz. Bursa'nın marka değerine bunun gibi katkıları sunmaya devam edeceğiz.

BURSA OYUN SEKTÖRÜNE KATILIYOR

Bugün atacağımız imzaların ikinci bir boyutu da var. Türkiye'nin ilk milyar dolar değerlere ulaşan unicornları oyun sektöründen çıkmıştı. Farklı şehirlerimizin farklı kabiliyetleri var. İstanbul Ankara ve İzmir bu konuda önemli şehitlerimiz ve bunların arasına biz Bursayı'da katmak istiyoruz. Oyun geliştirme kampları ve kümelenmelerini gelecek vaat eden kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz kamplarla destek vermeye çalışıyoruz. Onları bir araya getirerek ilerlemelerin amaçlıyoruz. Gençlerimize yatırım yaptığımızda getirinin yüksek olduğunu gördüğümüz bir alan. Bursa'daki genç ve parlak beyinleri oyun sektörüne taşımak için imzalarımızı atmış olacağız. Bu sayede Bursa'dan başarı gençlerimizin çıktığını göreceğiz. Bursa'nın ilk unicornlarını da oyun sektöründe görmüş olacağız. Ben iki adımında hayırlı olmasını diliyorum. 
Katma değerli üretimin sağlanacağı bu imzalar sayesinde farklı bir Bursa'yı genç kardeşlerimizin katkılarıyla inşa etmeye devam edeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.