Öne Çıkanlar Belediye VALİ Yankı Gençler Hiç

BEBKA, MESLEKİ EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), kaynakların yerinde ve etkin kullanımı ile sürdürülebilir gelişmeyi hızlandırmak için bölgede öne çıkan sektörlere yönelik yürüttüğü faaliyetlere yenisini ekledi. Eskişehir’de düzenlenen Kaynaklı İmalat Standartları Eğitim Programı’nda, kentin en önemli sektörlerinden biri olan raylı sistemler için nitelikli işgücü kazandırılması hedeflendi.

TEORİK BİLGİ, PRATİKLE PEKİŞTİRİLDİ

BEBKA, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ), Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Raylı Sistemler Kümesi iş birliği ile yapılan eğitim programı, bölgesinde raylı sistemler sektörü özelinde kaynaklı imalat yapan firmalara yönelik gerçekleştirildi. Eğitimler, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü uzman personeli tarafından çevrimiçi ve uygulamalı olarak verildi. Programa katılan 25 sektör çalışanına; tahribatsız muayene yöntemleri, TS EN 15085, TS EN ISO 14731, TS EN ISO 9606-1, TS EN ISO 9606-2, TS EN ISO 14732, TS EN ISO 9712, TS EN ISO 5817 kaynak hataları konularında eğitimler verildi. TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’ndeki uygulamalı eğitimler ile katılımcılar, teorik bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu. BEBKA, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün 2022-2023 için belirlemiş olduğu ‘Genç İstihdamı’ teması kapsamındaki faaliyetlerine önümüzdeki dönemde de yoğun eğitim çalışmalarıyla devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.