Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Bereket Sofrası Somuncu Baba Camisinde Kuruldu

Belediye Başkanı Alper Taban’ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Mesudiye Mahallesi Somuncu Baba Camiinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri ve bazı meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin alt kısmında bulunan hafızlık eğitimi alan öğrencilerin kaldığı yurt bölümünde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada hafızlık öğrencileri ve vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.

VATANDAŞLARIMIZIN FİKİR, ÖNERİ VE ELEŞTİRİLERİNİ DİNLİYORUZ
Kahvaltının ardından hafızlık öğrencileri tarafından yapılan dualarla eller semaya açıldı. Duaların ardından Belediye Başkanı Alper Taban, cemaate hitaben bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak uzun zamandır Bereket Sofraları adı altında vatandaşlarla buluşmalar düzenlediklerini ifade eden Taban; “İnegöl Belediyesi olarak özellikle Ekim ayı ile beraber Bereket Sofrası buluşmalarını başlatıyoruz. Bu organizasyon sayesinde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Vatandaşımızın bize iletmek istediği, sormak istediği fikir, öneri, eleştirileri dinliyoruz” dedi.

SAMİMİ BİR ŞEKİLDE GÖREVİMİZİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
Bölge için önemli konulardan biri olan ve kısa bir süre önce yapımı tamamlanarak hizmete giren Mesudiye alt geçidine ilişkin de konuşan Taban; “Burada gecikmeli de olsa devreye alınmış olan bir Mesudiye alt geçidimiz var. Hakikaten ciddi anlamda gecikme oldu bunun farkındayız. Ama tabi kasıtlı bir gecikme olamaz. Hiçbir yönetici projenin gecikmesini istemez. Biran önce bitmesini ve hayata geçmesini arzu eder. Bizler de göreve başladığımız günden bu yana gerek müteahhit firmayla; gerek karayollarını ilgilendiren gerek kurumumuzu ilgilendiren kısmıyla ilgili mücadelemizi verdik. Samimi bir şekilde görevimizi yapmaya çalışıyoruz ama mutlaka eksik ve aksaklar olabilir. Kaza bela olmadan biran önce açılmasını hedefledik ve Allah’a hamdolsun şuanda alt yolumuz işlemeye başladı. Yan kollarıyla alakalı da kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyemiz bu süreci devam ettiriyor. İnşallah o da tamamlandığında şehrin giriş ve çıkış noktalarında güvenli bir trafik ortamı oluşmuş olacak” açıklamalarında bulundu.

PIRIL PIRIL BİR İNEGÖL’Ü EL BİRLİĞİ İLE OLUŞTURACAĞIZ
Diğer hizmetler noktasında da çalışmaların sürdüğünü kaydeden Taban, “Ancak sizler de biliyorsunuz İnegöl’ümüzde alt yapıda çok ciddi eksiklerimiz var. Bunların tamamlanmasıyla ilgili yaptığımız planlama da 2019 yılından itibaren gerçekleşecek. Yine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla yapılacak. Çünkü büyük bir yatırım bu ve bir de tabi kanun gereği alt yapı faaliyetleri Büyükşehir Belediyelerine verildi. İlçe belediyeleri daha çok üst yapı faaliyetlerinde görev alıyor. Dolayısıyla biz de planlamalarımızı buna göre yapıyoruz. İnşallah gelecekte alt yapı çalışmalarını tamamladığımızda üst yapısını da ona göre iyileştirerek temiz temiz sokaklar, caddeler, kaldırımlar oluşturarak daha yaşanılabilir, park alanlarıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla vatandaşımızı da memnun edecek bir İnegöl’ü el birliği ile oluşturacağız. Ben soframıza icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21