Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

BEŞİKTEN MEZARA KADAR HAYAT BOYU EĞİTİM

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri Bursa’nın dört bir yanında devam ediyor. 17 İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve ilçelerde hizmet veren Halk Eğitimi Merkezleri tarafından hazırlanan etkinliklerle hayat boyu öğrenme kurumlarının tanınırlığının artırılması ve 7'den 70'e her vatandaşa ulaşmak hedefleniyor. Etkinliklerde Halk Eğitimi Merkezlerince düzenlenen kursların uygulamalı olarak tanıtımının yapılmasının yanı sıra kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler de sergileniyor.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan hayat boyu öğrenme haftasıyla; eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla bireysel ve toplumsal gelişimin sağlanması, istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme faaliyetini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi tarafından Tophane meydanında gerçekleştirilen program ile İnegöl Halk Eğitimi Merkezi tarafından İnegöl’de gerçekleştirilen programlara katıldı.

Eğitim beşikten mezara kadar hayat boyu devam eden bir ihtiyaç

Eğitimin beşikten mezara kadar hayat boyu devam eden bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Sabahattin Dülger, “Bakanlığımız Haziran ayının ilk haftasını bu yıl başlangıç olmak üzere Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak ilan etti. Hayat Boyu Öğrenme; bu ülkede yaşayan bütün bireylerin beşikten mezara kadar, isteği doğrultusunda ihtiyacı olan noktalarda gelişimini ve bu ülkeye faydasını artırmayı hedefliyor. Bu noktada Halk Eğitimi Merkezlerimizin 3 temel hedefi var. Bunlardan birincisi istihdama katkı sağlamak; ikincisi kültürel zenginliklerimizi öğrenmek, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak; üçüncüsü ise vatandaşlarımızın kişisel gelişime katkı sunmaktır.” dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün öğretim programlarında 72 alanda 3 bin 645 kurs modülü bulunduğunu ifade eden Sabahattin Dülger; “Bursa’da 17 Halk Eğitimi Merkezi var ve bu yıl 60 bine yakın kursiyere ulaştık. Salgına rağmen bu çok ciddi bir rakam. Halk Eğitimi Merkezlerinde spordan tarıma, el becerilerinden görsel ve estetik sanatlara kadar aklınıza gelebilecek her alanda kurslar açıldı. Etkinliklerimizde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bir şeyi daha ifade etmek isterim ki Halk Eğitimi Merkezlerimizin salgın sürecinde ülkemize verdiği katkı çok büyük. Halk Eğitimi Merkezlerimiz gerek maske üretimi gerekse sağlık personelinin ihtiyaçlarını karşılayacak önlük ve dezenfektan üretimi için gece gündüz çalıştılar. Bursa'da maske ihtiyacını hissettirmemek adına Halk Eğitim Merkezlerimizin ciddi katkısı olmuştur. " dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlarda birçok branşta öğretmen, usta öğretici ve kursiyerler eşliğinde vatandaşların da katılımı ile uygulamalı olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.