Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

Beşinci Mevsim Minikleri Sanatla Buluşuyor
İnegöl Belediyesi, Beşinci Mevsim Kreşinde eğitim hayatlarına ilk adımı atan minik öğrencilerini sanatla buluşturuyor. Haftada bir gün müzik eğitimi alan kreş öğrencileri, bir gün de kukla ile karagöz Hacivat gösterileriyle eğlenirken öğreniyor.

Sosyal belediyecilik anlamında İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan Beşinci Mevsim Kreşi, ilk eğitim öğretim yılını dolu dolu geçiriyor. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nin arka kısmında bulunan kreşte 51 öğrenci sabahtan öğleye kadar ve öğleden akşama kadar olmak üzere 2 grup halinde faydalanıyor. Şehit ve gazi ailelerinin çocukları ile Umuteli aileleri ve İnegöl Belediyesi’nin taşeron personelinin çocuklarına yönelik sembolik ücretlerle verilen bu hizmet, vatandaşlardan da tam not alıyor.

MİNİKLER BEŞİNCİ MEVSİM İLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR
2017-2018 eğitim öğretim yılıyla birlikte hizmete giren Beşinci Mevsim Kreşinde, minikler ilk öğrencilik deneyimlerini İnegöl Belediyesi’nin sunduğu imkanlarla yaşıyor. 4 sınıfta verilen kreş hizmetinin yanı sıra, çocukların geleceğe hazırlanmaları ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması anlamında da birçok etkinliğe imza atılıyor.

MİNİKLER SANATLA BULUŞUYOR
Kreş öğrencilerinin sanatla da buluşmalarını sağlamak adına, İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Beşinci Mevsim Kreş Müdürlüğü işbirliğinde sanat dersleri başladı. Her hafta Salı günleri Diler Yalaza nezaretinde miniklere müzik dersleri veriliyor. Enstrümanlar eşliğinde şarkılar öğrenen minik öğrenciler, haftada bir gün de kukla ile karagöz ve Hacivat gösterileriyle buluşuyor.

BAŞKANA MİNİ KONSER VERDİLER
Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileriyle birlikte Beşinci Mevsim Kreşini ziyaret ederek öğrencilerin müzik dersine eşlik etti. Müzik derslerinin ilk gününde gerçekleşen ziyarette, öğrenciler konuklarına koro halinde ilk derslerinde öğrendikleri şarkıları söylediler. Diler Yalaza’nın bağlama ile eşlik ettiği şarkılarda, minik öğrencilerin performansları tam not aldı.

TÜM İMKANLARIMIZI ÇOCUKLAR İÇİN SEFERBER EDİYORUZ
Beşinci Mevsim Kreşinde başlayan sanatsal eğitimlere ilişkin bir açıklama da yapan Başkan Taban, İnegöl Belediyesi olarak doğumdan ölüme kadar olan tüm evrelerde insan hayatının merkezinde yer aldıklarını söyledi. Taban, “Her yaştan bireye hizmetin en kalitelisini, en güzelini sunmaya gayret ederken, çocuklarımıza ayrı bir parantez açıyoruz. Bugünün küçüğü olan yavrularımızın yarının yetişkinleri olacağını bilerek, daha donanımlı ve başarılı nesiller yetiştirmek adına tüm imkanlarımızı yavrularımız için seferber ediyoruz. Bu kapsamda aynı zamanda sosyal belediyeciliğinde en güzel örneklerinden biri olan Beşinci Mevsim Kreşimizi Eylül ayı itibariyle hizmete almıştık. Kreşimizde yeni bir uygulamayı daha başlattık. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün katkılarıyla haftanın iki günü sanatsal faaliyetler gerçekleştirilecek. Bir gün müzik eğitimi ve bir gün de kukla gösterileri, Karagöz ve Hacivat gösterileri yapılacak. Bugün de ilk müzik derslerinde minik öğrencilerimizi ziyaret etmek istedik. Öğrendikleri ilk şarkıları da seslendirerek bizleri mutlu ettiler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21