Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

“BİR RUHSAR PEKCAN SKANDALI DA BURSA’DA: BÜYÜKŞEHİR’DE SİNERJİ HORTUMU!”

Giderek daha da sıkıntılı günlere sürüklenen ülkemizdeki ‘yönetilememe’ sorunundan, ne yazık ki Bursamız da nasibini fazlasıyla alıyor.

Gün geçmiyor ki, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili önümüze şok edici bilgi, belge ya da şaibeli iddialar gelmesin.

Doğrusu biz bunlardan hangi birini dile getireceğimizi şaşırdık.

İnanın el atıp incelediğimiz neredeyse her alanda, Sn. Alinur Aktaş’ın etik olmayan ve içinde soru işaretleri barındıran tartışmalı protokolleri ve usulsüz uygulamaları ile karşılaşıyoruz.

İşte şimdi de Büyükşehir’den SİNERJİ Ltd. adlı şirkete döşenen adeta ‘ibretlik hortumu’ bulduk ve onu buradan Bursa ve tüm ülke kamuoyuna açıklıyoruz.

‘CİNALİ’NİN HORTUMU SİNERJİ’YE AKIYOR!

Hem de öyle böyle değil Sevgili Dostlar, şimdi bu söyleyeceklerimizi lütfen dikkatle not edin.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Bütçesi Denetim Raporu’na göre;

Hortumun bir ucunu, biz diyelim Alinur Aktaş, siz deyin ‘CİNALİ’ tutuyor, diğer ucunu da SİNERJİ Ltd. adlı şirketin Sorumlu Müdürü Ferhat Murat tutuyor.

Peki Ferhat Murat kim?

Cevap veriyoruz;

Alinur Aktaş’ın Büyükşehir’den resmî maaşlı danışmanı!..

‘CİNALİ’ hortumun bir ucundan binlerce TL civarında parayı salıyor, öte yanda aportta bekleyen Danışman Ferhat Murat da adeta plonjon yaparak karşıdan kapıyor.

Peki bunları kim söylüyor?

Vallahi bizden önce Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Resmi Denetim Raporu söylüyor.

Ey benim hayat derdine düşmüş fedakar vatandaşım, Ey benim dertli mi dertli Bursalı Hemşehrilerim;

Bu ne cüretkar, bu ne etik dışı ticari bir anlaşmadır?

Bir Büyükşehir Belediye Başkanının; maaşını belediyeden ödettiği resmî danışmanının sorumlu müdür olarak doğrudan bağlantısı olduğu bir şirkete, her ay düzenli olarak paralar ödettiği nerede görülmüş?

Umarız iddialar doğru çıkmaz diyorduk, maalesef konu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Denetim Raporu’nda hazin tespitlerle ve tüm çıplaklığı ile gözlerimizin önüne serildi.

Meclis onaylı raporu incelediğimizde gördük ki, Alinur Aktaş’ın resmî danışmanı Ferhat Murat’ın ‘Sorumlu Müdür’ olduğu SİNERJİ Ltd adlı şirkete;

4/5/2020 tarihinde 34.500 TL,

4/6/2020 tarihinde 34.500 TL,

29/9/2020 tarihinde 34.500 TL,

17/12/2020 tarihinde 34.500 TL olmak üzere toplam 141.600 TL ödeme yapılmış.

Hortumun büyüğü küçüğü olmaz; sen kimin parasını kime aktarıyorsun Ey Alinur Aktaş.

BU OLAYIN BAKAN RUHSAR PEKCAN SKANDALINDAN NE FARKI VAR?

Evet hadi gelin tam da şimdi şu soruyu sormayın?

Ey Sn. Alinur Aktaş!

Senin yaptığın bu işin;

eşinin şirketinden bakanlığa milyonlarca liralık dezenfektan alımı yapan...

Aynı şekilde;

yine kamu adına sorumluluğunu taşıdığı bakanlığı, resmi danışmanının şirketiyle milyonlarca liralık ticari işlere alet eden...

İşte bütün bu sebeplerle de görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN’ın yaptığı etik dışı işten ne farkı var?

Bu arada;

Başkan Aktaş’ın Danışmanı Ferhat Murat’ın, SİNERJİ adlı şirketin uzun süre ortaklığını da yaptığını ekleyelim.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, hiç de öyle yenilir yutulur gibi olmayan bu yeni skandal karşısında, şimdi buradan Sn. Başkan Alinur Aktaş’a kamuoyu önünde, vatandaşın hakkını hukukunu savunma sorumluluğumuz adına şu soruları soruyoruz.

DAHA BAŞKA HANGİ ÖDEMELERİ YAPTIN!

SORU 1: Yukarıda açıkladığımız 141.600 TL SİNERJİ adlı şirkete sadece 2020 yılında verilen rakamdı. Resmî Danışmanının doğrudan ticari bir parçası olduğu ortaya çıkan bu firmaya, göreve atandığından bu yana, yani yaklaşık 4 yıldır, Büyükşehir kasasından bugüne kadar, daha başka toplam kaç yüz bin veya kaç milyon TL ödeme yaptırdın?

SORU 2: Danışman Ferhat Murat’a bugüne kadar ödenen toplam maaş ne kadardır ve her ay düzenli olarak ödenen bu danışmanlık ücretinden başka, iler tutar yanı olmayan hangi işleri, toplam kaç TL’lik ödeme karşılığında, ilave olarak SİNERJİ aracılığı ile yaptırdın? Özellikle de, Kültür A.Ş. Başta olmak üzere Belediye iştiraki diğer şirketlerden SİNERJİ’ye hangi işler için kaç TL ödendi.

SORU 3: Bütün bunlar için Büyükşehir kasasından ya da Belediye iştiraklerinin kasasından, Bursalıların ayrıca kaç milyon TL’si buhar olup uçtu? Danışmanının, nüfuzunu kullanarak, SİNERJİ adlı şirkete ayrıca ilçe belediyelerinden ya da belediye iştiraklerinden aldığı kaymaklı işler de var mı?

SORU 4: Bu skandal haber duyulup hortum patladıktan sonra, bu etik dışı icraatını onur gurur meselesi yaparak istifa etmeyi düşünecek misin?

Yoksa hemen bir yedek hortum daha bulup, aynı etik dışılığa devam ederek, Bakan Ruhsar PEKCAN gibi görevden alınmayı mı bekleyeceksin?

Harbiden ve hasseten merak ediyoruz. Bursalıların her kör kuruşunun hesabını sorma adına, acele cevap bekleriz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.