Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

BİR TARİH DAHA YILDIRIM’DA CANLANIYOR

Tarihi miraslarına sahip çıkaran Yıldırım Belediyesi, geçmişin izlerini taşıyan yapıları aslına uygun olarak yenileyerek geleceğe taşıyor. Yıldırım Belediyesi, Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan projelerle Selimzade Mahallesi’nde bulunan Cezeri Kasım Paşa Kültür Merkezi’nin restorasyon çalışmalarında sona yaklaştı. Toplamda 330 metrekarelik bir alana sahip olan 2 katlı bina, restorasyon çalışmalarının ardından kültür merkezi olarak hizmet verecek. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'ın tarihi ve kültürel izlerini geleceğe taşımayı amaçladıklarını belirterek, “Sivil tarihi yapılarımız bu yenileme çalışmalarıyla yeniden tarih ve yeşilin buluşma noktası haline gelerek şehrimizin yükselen değeri olacak. Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan değerlere sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmayı görev ve sorumluluklarımız arasında görüyoruz" diye konuştu.

 

‘ECDAD MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ’

 

İlçedeki tarihi mirasın önemine de değinen Başkan Edebali, “Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna tanıklık eden Yıldırım’da askeri mimarinin ilk yansıması Balabanbey Kalesi, sosyal mimarinin en önemli eserlerinden Yıldırım Külliyesi, Osmanlı’nın ilk tıp fakültesi olan Darüşşifa’nın yanı sıra manevi hazinemiz Emirsultan Camii gibi önemli yapılara ev sahipliği yapıyoruz. Dünya mirasları olan Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi ve Yıldırım Külliyesi şehrimizin zenginliğidir. Yaptığımız tüm fiziki, sosyal ve kültürel çalışmalarımızla ecdadımızın mirasına sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

‘YILDIRIM HAK ETTİĞİ KONUMA GELECEK’

 

Modern ve güvenli yapılarla ilçe sakinlerinin yaşam standartlarını yükseltirken, tarihin izlerini yansıtan sivil mimari örneklerini de yeniden ayağa kaldırdıklarını dile getiren Başkan Edebali, “Modern şehircilik esaslarıyla ilçemizdeki yaşam standartlarını yükseltirken, kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan sivil mimari yapılarımızın da yenilemelerini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca tarihi kent merkezi yenileme projemizle de Karaağaç, Kurtoğlu, Yeşil, Meydancık, Hocataşkın ve Emirsultan mahallemizde toplam 43,58 hektarlık alan hak ettiği konuma gelecek. Fiziki dönüşümün yanında mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürüterek gerçekleşecek dönüşüm sayesinde tarih şehri Yıldırım, Türkiye'nin sayılı merkezlerinden biri konumuna gelecek" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21