Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

BTB’DE ARNAVUTLUK İLE OLASI İŞ BİRLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Bursa Ticaret Borsası’nda gerçekleşen ziyarette; BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve meclis üyeleri hazır bulundu. Ziyarette, Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin ve yatırım fırsatlarının nasıl güçlendirileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Bursa Ticaret Borsası ve Bursa ile ilgili yapılan sunumun ardından konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Bursa’nın otomotiv ve tekstil şehri olmasının yanı sıra bir tarım şehri olduğuna vurgu yaptı. Bursa’nın Türkiye`nin endüstriyel tarımın merkezi olduğunun da altını çizen Matlı, “Bu şehir uluslararası birçok gıda markasına sahiptir. Tarım ve gıda konusunda oyun kurucu firmalar şehrimizden çıkmıştır. Ülke ekonomisinin lokomotifi olan firmaların bulunduğu kentimiz, turizm, tarih ve doğal güzellikleriyle de ön plandadır. Bursa aynı zamanda bir Balkan şehridir. Balkan göçmeni nüfusunun da oldukça yoğun olduğu Bursa, Balkanlarla birçok açıdan da benzerlik göstermektedir. Balkanlarla ekonomik ve kültürel iletişimi her daim güçlü olan Bursa iş dünyasının temsilcileri olarak bizler bu anlamda Balkanlarla olası iş birliklerine her daim açığız. Umarım çeşitli projelerde birlikte çalışabiliriz” dedi.

 

Birtakım ziyaretler için Türkiye’de olduklarını ve Bursa Ticaret Borsası’nı da ziyaret ederek olası iş birliklerini değerlendirmek istediklerini belirten Arnavutluk Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Erinda Zhupani, Arnavutluk`un sosyo-ekonomik yapısı ve yatırım fırsatları ile ilgili de çeşitli bilgiler verdi. Nüfus olarak henüz küçük bir ülke olduklarını ifade eden Zhupani, Arnavutluk’un turizm ve tarım sektörlerinde potansiyeli olduğunu ve bunu harekete geçirmek için çalıştıklarını ifade etti.

 

Ziyaretlerin ardından, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ve Meclis Başkanı Mehmet Aydın tarafından Arnavutluk Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Erinda Zhupani’ye Bursa ipeğinden yapılmış tablo hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.