Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

BTSO Başkanı Burkay, Turizmde Birlik Platformu Üyelerini Ağırladı

BTSO, Turizm Sektörünün Büyümesine Enerji Kattı


 


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘Turizmde Birlik Platformu’ üyelerini ağırladı. Hayata geçirdikleri birçok projenin turizm sektörünün büyümesine de büyük katkı sağladığını belirten Başkan İbrahim Burkay, “Ticari Safari Projemizle son 5 yılda ağırladığımız 16 binden fazla yabancı alıcı, kentin tanıtımına ve turizmine büyük güç kattı. BTSO olarak turizm sektörüne yönelik yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.



Bursalı turizm sektörü temsilcileri, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti. ‘Turizmde Birlik Platformu’ üyeleri, Başkan Burkay’a Bursa turizmine değer katan vizyoner çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Bursa iş dünyasına yönelik 40’a yakın makro projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen BTSO Başkanı Burkay, Odanın projeleriyle kent ekonomisine 360 milyon TL’lik bütçe desteği sağlandığını kaydetti.



BTSO’NUN PROJELERİ TURİZMİ CANLI TUTUYOR


Başkan İbrahim Burkay, turizm ve hizmet sektörüne yönelik birçok projeyi de hayata geçirdiklerini vurguladı. Ticari Safari Projesi kapsamında 80’den fazla ülkeden yaklaşık 16 bin iş insanını Bursa’ya getirdiklerini ifade eden Başkan Burkay, 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında Tekstil Ur-Ge projesi ile 360 yabancı iş insanını da Bursa’da ağırladıklarını hatırlattı. BTSO liderliğindeki bu organizasyonların kentin ihracatına katkı sağlamanın yanında ticaret ve turizminin büyümesine de destek verdiğini kaydeden Başkan Burkay, “Çalışmalarımızla birkaç sektör odaklı değil, tüm meslek gruplarımızı içine alan projeler ürettik. Sadece geçtiğimiz sene BTSO ve TÜYAP ile birlikte düzenlediğimiz fuarlara 6 bin yabancı iş insanı geldi” diye konuştu.


 


TURİZM SEKTÖRÜNE ‘HİSER’ DESTEĞİ


BTSO olarak turizm sektörünün rekabetçiliğini geliştirecek yeni bir projeye daha imza attıklarını kaydeden Burkay, HİSER Projesi’nin detaylarından bahsetti. Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan projeyle 3,4 milyon dolara kadar kaynağın turizm sektörüne sunulduğunu ifade eden Burkay, “Şu anda 20’yi aşkın acente ve otel gibi turistik işletmeler projede yer alıyor. Ürün ticaretini artırmaya yönelik olan Ur-Ge projeleri gibi HİSER projesi de 3 yıl sürecek. Proje kapsamında, sektör temsilcilerine yönelik ihtiyaç analizi, danışmanlık, yurt içi ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyetleri gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.



BTSO’DAN ULUDAĞ’A DEĞER


BTSO Başkanı Burkay, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Uludağ’a yönelik de önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Geçen Ocak ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilen Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin iş dünyasının eğitim üssü olmasının yanı sıra, zirveye de büyük değer kattığını söyleyen Burkay, merkezin yıl sonunda tamamlanmasıyla birlikte Uludağ’da eğitim ve kongre turizminin önemli bir ivme kazanacağını kaydetti. Başkan Burkay, Ocak ayında BTSO’nun katkılarıyla gerçekleştirilen 4 Mevsim Uludağ Çalıştayı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. “Uludağ’da turizmin 12 ay boyunca canlı olmasını istiyoruz” diyen Burkay, şöyle konuştu: “Uludağ’ın sadece 4 aylık turizm sezonu ile ayakta kalması mümkün değil. Odamızın destekleriyle yapılan Çalıştayda kent dinamiklerimizle birlikte Uludağ’ın hak ettiği noktaya gelmesini sağlayacak çalışmalar gerçekleştirdik.”



TURİZM SEKTÖRÜNE YÖNELİK YENİ PROJELER


Başkan Burkay, BTSO olarak sektörde birlik ve beraberliği artırmak adına Turizm Sektör Konseyi’ni kurduklarını söyledi. Konsey ve sektör temsilcilerinden gelen her talebin projelerinin odak noktasını oluşturduğuna işaret eden Burkay, “Sektöre yönelik yeni projeler hazırladık. BEBKA ve sektör temsilcilerimizle birlikte Turizm Master Planını gündemimize aldık. Sektöre yönelik projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



“BTSO TURİZM SEKTÖRÜNE İVME KAZANDIRDI”


‘Turizmde Birlik Platformu’ adına konuşan sektör temsilcisi Erol Bodur, Bursa ekonomisine yönelik projelerinden dolayı BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a teşekkür etti. BTSO’nun liderliğinde Bursa’ya dünyanın dört bir yanıdan yabancı alıcıların getirilmesinin özellikle turizm sektörüne büyük katkı sağladığını belirten Bodur, yapılan çalışmaların Turizm Sektör Konseyi’nin firmalar arasındaki sinerjiyi artırdığını kaydetti. BTSO’nun Bursa’daki sektörleri harekete geçirdiğini ifade eden Bodur, “Odamız, ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ vizyonuyla hareket ederek Bursa’ya değer katan çalışmalara imza attı. İbrahim Burkay başkanlığında BTSO, Bursa iş dünyasında ortak aklı harekete geçirdi. Bursa’nın başta turizm sektörü olmak üzere ticaret ve sanayi hayatına sağladığınız desteklerden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.