Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş Atlet KKTC turizm
banner13

BTSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu süreçten kent ve ülke ekonomimizi ayakta tutan firmalarımıza karşı üretilen dedikodu ve karalama kampanyalarıyla değil, piyasaların moral ve motivasyonunu artırarak güçlü çıkabiliriz.” dedi.

BTSO’nun Ekim Ayı Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Burkay, Yeni Ekonomi Programı, ABD ile ilişkilerin düzelme eğilimi ve Merkez Bankası’nın elindeki argümanları iş dünyasının beklentileri doğrultusunda harekete geçirmesiyle Türk Lirası’nın yeniden değer kazandığını vurguladı. Tedbirler ve hayata geçirilen düzenlemelerle finansal piyasaların hızla dengelendiğini söyleyen İbrahim Burkay, “Ülkemizin ekonomideki son 20 yıllık başarı hikayesinin merkezinde yer alan reel sektörümüzün öncülüğünde üretimi, ihracatı ve istihdamı yeniden şaha kaldırma hedefi de yeni kalkınma hamlemizin anahtarı olacaktır. Bu kapsamda Bankalar Birliği’nin reel sektörümüzün kredi borç ödemelerinin yapılandırılmasına ilişkin tavsiye kararını da oldukça önemli buluyorum. Türkiye, hedeflerine mali sektör ile reel sektörümüzün birlikteliğiyle ulaşacak.” diye konuştu.

BAŞKAN BURKAY’DAN KONKORDATO İDDİALARINA CEVAP

Kalkınma hedeflerinin önündeki en büyük engellerden birisinin fiyat istikrarsızlığı olduğunu dile getiren Burkay, devletin başlattığı iktisadi mücadeleyi Bursa iş dünyası olarak sonuna kadar desteklediklerini vurguladı. Devlet – millet birlikteliğiyle Türkiye’nin hassas süreçte güçlü bir mücadele örneği sergilerken, ortaya atılan kriz söylentilerinin bu süreci baltaladığını kaydeden İbrahim Burkay, şöyle konuştu: “Özellikle karlılıklarını koruyan ya da yatırım potansiyeli bulunan firmalarımız için ortaya atılan konkordato iddiaları, firmalarımızın güven ve itibarlarıyla birlikte ülke ekonomimize ve milletimizin geleceğine zarar vermektedir. Bugün itibariyle Bursa’da 3 aylık geçici konkordato ilan eden firma sayısı sadece 10… Piyasalarda konuşulan dedikodulara baktığınızda yüzlerce firma için konkordato söylentileri var. Sizler de biliyorsunuz, 2008 krizini hep beraber yaşadık. Bu krizin yaklaşık yüzde 50’si moral ve motivasyon eksikliğinden kaynaklanıyor. Biz ülkede ‘kriz yok’ demiyoruz. Fakat iş dünyası temsilcileri olarak krizi aşmak için kullanılacak politikaları biliyoruz. Bugünkü sancılı süreçten kent ve ülke ekonomimizi ayakta tutan firmalarımıza karşı üretilen dedikodu ve karalama kampanyalarıyla değil, piyasaların moral ve motivasyonunu artırarak güçlü çıkabiliriz.” dedi.

“HASSASİYET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Mağdur olan tüm üyelerimiz için Disiplin Kurulumuz göreve hazır” ifadelerini kullanan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, “Konkordato mahkemede alınan bir karar. Bir firma için üretilen dedikodu, o şirketin çalıştığı tedarik zincirine baktığınızda yüzlerce firmayı etkiliyor. İşlerinde hiçbir sıkıntı olmayan dostumuz mağdur oluyor. Her gün onlarca üyemizle görüşme gerçekleştiriyorum. En büyük şikayet, piyasada rekabet içinde olan firmalar hakkında çıkarılan dedikodular... Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

“YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMDE BURSA”

Başkan Burkay, Türkiye’nin yerli ve milli projelerinde Bursa imzası olduğuna dikkati çekerek, Ur-Ge ve kümelenme projeleriyle özellikle uzay, savunma ve havacılık alanında firmaları harekete geçirdiklerini dile getirdi. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi kuruluşu arasında yer alan Aselsan’ın tedarik zincirinde Bursa firmalarının ağırlıklarını her geçen yıl daha da artırdığını vurgulayan İbrahim Burkay, “Bursa, üretim kabiliyetiyle ülkemizin stratejik hedeflerine en yüksek katkıyı sağlamaya devam edecektir.” açıklamalarında bulundu.

BAŞKAN BURKAY’DAN İZZETTİN KÜÇÜK’E TEŞEKKÜR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünyanın en büyük havaalanı olarak inşa edilen İstanbul Havalimanı’nda ilk etabın hizmete açılmasıyla birlikte 60 ülkeyi ve 20 trilyon dolarlık ekonomiyi birbirine bağlayan çok önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. Başkan Burkay, “Tüm ekonomik koşullara ve saldırılara rağmen kararlılıkla böylesine devasa bir projeyi ülkemize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese kentim ve iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

İbrahim Burkay, Bursa’daki görev süresini tamamlayan Vali İzzettin Küçük’e kent için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken; Bursa Valiliği’ne getirilen Yakup Canbolat’a da yeni görevinde başarı diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.