banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

BTSO'nun Otomotiv Yan Sanayi Ur-Ge'sinde çalışmalar başladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını sebebiyle ilk toplantının online olarak gerçekleştiği Otomotiv Yan Sanayi Ur-Ge Projesi'nde ihtiyaç analizi tamamlandı. Projede hali hazırda 45 firmanın yer aldığı ve sektörün ihracat kapasitesini artırmanın yanı sıra firmaların kurumsal yapısını da güçlendirmeyi hedefleyen Ur-Ge Projesi'nin ilk toplantısına BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ile proje üyesi firmalar katıldı.

"BURSA, OTOMOTİV YAN SANAYİSİ İLE TOGG'A DESTEK OLACAKTIR"

Çin'de başlayan ve hızla tüm dünyaya yayılan salgının etkisiyle küresel ticaretin durma noktasına geldiğini dile getiren Başkan Yardımcısı Şener, otomotiv sektörünün toparlanma eğiliminin hızla devam ettiğini vurguladı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) hayata geçireceği yerli otomobilin 2 yıl sonra yollarda olacağını hatırlatan Şener, Bursa'nın otomotiv yan sanayi sektöründeki engin bilgi ve birikimi ile yerli otomobil projesinde de en üst düzeyde katkı sağlayacağını kaydetti.

"YENİ UR-GE PROJESİNDE 45 FİRMA YER ALIYOR"

Otomotiv sektörünün kalbinin attığı Bursa'nın, sahip olduğu potansiyel ve bugüne kadarki başarıları ile sektöre yön vermeye devam ettiğini kaydeden Şener, "Kentimiz gelişmiş alt yapısı, kalifiye işgücü, rekabetçi ve güçlü tedarik zinciri ile sektörümüzün üretim üslerinden birisidir. Bizler de BTSO olarak firmalarımızın rekabetçiliğini artırmak adına Ticaret Bakanlığı ile birlikte Ur-Ge ve HİSER Projelerimizi sürdürüyoruz. 30 Ur-Ge ve HİSER Projesi ile Türkiye'de bu alanda öncü kurumlardan birisiyiz. Otomotiv Yan Sanayi Ur-Ge Projesi 45 firmamız 6 bin kişi istihdam ederken 50 ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. Bu yıl çalışmalarına başlayan Otomotiv Yan Sanayi Ur-Ge Projemiz de sektörümüzün büyümesine katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

UR-GE ÜYELERİNE MODEL FABRİKA SUNUMU

Online olarak gerçekleşen toplantıda proje danışmanlarından Bahri Aydın, Ur-Ge projesinin tamamlanan ihtiyaç analizinin yanı sıra projenin sunduğu avantajlar, eğitim ve danışmanlıklarla ilgili sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Bursa Model Fabrika Danışmanı Doğan Hasan ile Yalın Dönüşüm Uzmanı Elif Aydoğan ise Yetkinlik Dönüşüm Merkezi Bursa Model Fabrika'nın çalışmaları ve yalın dönüşüm noktasında Ur-Ge üyelerine bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler:
BTSOOTOMOTİVYan Sanayi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21