Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

BTSO Üyeleri Dünyanın En Büyük Gıda Fuarını Ziyaret Etti

BTSO, üyelerini uluslararası fuar organizasyonları ile buluşturmaya devam ediyor. Gıda sektöründe faaliyet gösteren BTSO üyesi firmalar, Paris’te düzenlenen dünyanın en büyük gıda-inovasyon fuarı SIAL Paris’i ziyaret ederek incelemelerde bulundu. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, BTSO Meclis Divan Üyesi Hakan Batmaz ve BTSO Meclis Üyesi Burhan Sayılgan’ın yer aldığı 35 kişilik BTSO heyeti, ziyaret kapsamında Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin ve Paris Ticaret Müşaviri Özlem Nudralı ile bir araya gelerek gıda sektörü ve fuara ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

 

“GIDA SEKTÖRÜNÜN POTANSİYELİNİ TANITIYORUZ”

Fuar ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşım Kılıç, SIAL Paris’in iki yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük ve en kapsamlı gıda fuarlarından birisi olduğunu söyledi. Fuarda 80’i aşkın ülkeden 7 binin üzerinde firmanın katılımcı olarak yer aldığını belirten Haşim Kılıç, Türkiye’den ise 300’ün üzerinden firmanın gıda ve gıda teknolojilerini tanıttığını kaydetti. SIAL Paris’in sektördeki yenilikleri takip etmek ve yeni pazarlara açılmak isteyen firmalar için önemli bir platform olduğuna dikkati çeken Kılıç, “Gıda sektörü, Bursamızın en yüksek potansiyel barındıran sektörlerinin başında geliyor. Bu potansiyeli dünya pazarlarında da tanıtmayı hedefliyoruz. Fuar ziyaretimizin sektörümüze ve kentimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK TOPTANCI HALİ DE ZİYARET EDİLDİ

Meclis Başkanlık Divanı Üyesi ve Heyet Başkan Yardımcısı Hakan Batmaz, gıda sektöründe yaşanan gelişmeleri yakından tanıma fırsatı sağlayan SIAL Paris gibi fuarlarda yer almanın son derece önemli olduğunu söyledi. Sektör temsilcilerinin fuar ziyaretinden memnun ayrıldıklarını belirten Batmaz, heyet olarak firma ve kurum ziyaretleri de gerçekleştirdiklerini söyledi. Avrupa’nın en büyük sebze-meyve hali olan Rungis’de incelemelerde bulunduklarını belirten Batmaz ayrıca Fransa’nın önemli toptancı firmalarından Socofram’ı da ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

 

STANT AÇAN BURSALI FİRMALARA ZİYARET

BTSO Meclis Üyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan, SIAL Paris’te süt ve süt ürünlerinden et ürünlerine, şekerleme ürünlerinden dondurulmuş hazır gıdalara kadar çok geniş bir yelpazede ürün tantımları gerçekleştirildiğini söyledi. Fuarın 155 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladığını kaydeden Sayılgan, fuar süresince dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileriyle tanışma fırsatı bulduklarını söyledi.  Burhan Sayılgan ayrıca heyet olarak fuarda stant açan Bursa firmalarını da ziyaret ettiklerini bildirdi.

BTSO VE KOSGEB DESTEK VERİYOR

BTSO ve KOSGEB, Küresel Fuar Acentesi kapsamında düzenlenen iş gezilerine katılan firmaların ulaşım, konaklama ve rehberlik ücretleri gibi harcamalarına kolaylık sağlamaya devam ediyor. KOSGEB, organizasyonlara katılan firmalara yakın ülkeler için 3 bin lira, uzak ülkelerde ise 5 bin liraya kadar destek sunarken; BTSO da başvuru yapan her üyeye yılda iki defaya mahsus olmak üzere 1.000 liraya kadar destek veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21