Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

BÜLBÜL SESLER YARIŞTI

15-16 Mayıs 2019 tarihlerinde Saat :10.00 ile 12.00 arasında gerçekleşen Ortaokul ve Liseler Arasında Yüzünden Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması ve Etkiliğe İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Belediye Meclis Üyesi Zeliha Peşte, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, Halk Eğitim Müdürü İsmail Ablak,  Okul Müdürleri ve yönetimleri, Öğretmenler, Siyasi Parti Temsilcileri ve Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları, Veliler ve öğrenciler katıldı.

İki gün boyunca  Kur'an-ı Kerimi  Yüzünde Güzel Okuma Yarışması ve Etkiliğinde 22 Öğrenci Bülbül seslerini konuşturdu. Birbirleri ile yarışan öğrenciler Mübarek Ramazan Ayında dinleyenler güzel bir manevi atmosfer yaşattı. Heyecanları gözlerinde okunan öğrenciler, aynı duyguyu ailesine, öğretmenlerine ve okullarına da yaşattılar. 

Erkeklerde Seçici Kurulda ise İlçe Vaizi (Başkan) Hasan Akçay, Yunus Deniz (Davud-i Kayseri Kuran Kursu Öğreticisi) Mehmet Günindi (Davud-i Kayseri Kuran Kursu Öğreticisi), Fatih Sultan Özkan (İznik KAİHL Meslek Dersleri Öğretmeni) Hüsnü Bilgili (İznik KAİHL Meslek Dersleri Öğretmeni) yer aldı. Kızlarda ise Seçici Kurulda İlçe Vaizi (Başkan) Hasan Akçay, Nihal Şahin (İznik Müftülüğü Kuran Kursu Öğrt.), Yasemin Uysal (İznik Müftülüğü Kuran Kursu Öğrt.), Ayşenur Ateş (İznik Müftülüğü Kuran Kursu Öğrt.), Mine Şahin (İznik MTAL DKAB Öğrt.) Öğretmenleri tarafından değerlendirildi.

Ortaokul ve Liseler Arasında Yüzünden Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması ve Etkiliğinde  Erkeklerde  Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencisi Afsun Hamza Yen (95.6 Puan) ile birinci, Selçuk Ortaokulu Öğrencisi Siraç Demir (95.2) ile İkinci, Alpaslan Ortaokulu Öğrencisi Ekrem Erol (94.4) Üçüncü oldu. Kızlarda ise  Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Fatma Akbaş (97.2) Birinci, Çakırca Ortaokulu öğrencisi İkra Sönmez (93.6) İkinci, Elbeyli Ortaokulu öğrencisi Ünzile Temel (92.00) Üçüncü oldu.  İlk üç'e giren öğrencilere Bisiklet ödüllerini protokol üyeleri tarafından verilirken, diğer öğrencilerde altın ile ödüllendirildi.

Ortaokul ve Liseler Arasındaki Yüzünden Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması ve Etkiliğinin Proje ve Organizasyonunu Sinan Yüksel( İznik AİHL Müdürü), Samet Aktan ( İznik AİHL DKAB Öğrt.), Habib Külekçi ( İznik KAİHL DKAB Öğrt.)  ve Coşku Yıldız ( Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi DKAB Öğrt.) yönetiminde gerçekleşti. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.