Öne Çıkanlar tatbikat Hamilelik vişne Darişşafaka Ulaşım
banner13

Bursa Barosu Başkanı Altun: İnsan hakları karnemizi iyileştirmek için önce adalet!

Bursa Barosu Başkanı Altun'un mesajı şu şekilde:

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü... İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin BM'de kabulünün yıldönümünde, bir önceki yıldan daha kötü bir tabloyla karşı karşıya olmamız düşündürücüdür.

Ülkemiz, hak ihlalleriyle insan hakları liginde küme düşürülmüştür.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin temellerini oluşturan en başta yaşam ve özgürlükler olmak üzere sağlık, eğitim, yiyecek, barınma ve toplumsal hizmetler de içinde olmak üzere esenlikli bir yaşam düzeyine kavuşma; yasaların koruyuculuğundan eşit olarak yararlanma; barışçıl amaçlar için toplanma, örgütlenme; evlenme, mal ve mülk edinme; çalışma, işini seçme; din, vicdan, düşünce ve ifade özgürlüğü, adalete erişim, adil ve makul sürelerde yargılanma haklarının ne denli ihlal edildiğini ortaya koyan istatistikler can yakıcı boyuttadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.