Öne Çıkanlar Kriptoloji Üniversite Zeytinyağı İhsaniye İnce Bakış
banner13

Bursa Büyükşehir, Hocataşkın Mahallesi'ne Ana Kucağı kazandırdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin okul öncesi eğitim merkezlerine eklenen Hocataşkın Ana Kucağı'nın açılış töreni gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz katıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu'nun konuşmalarından satırbaşları şöyle;

"Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz. Buraya geldiğimizde işimizi kolaylaştıracak bir etkinliğin içerisinde kendimizi bulduk. Burada 76 bin okul öncesi öğrenciyi, bünyesinde okul öncesi eğitim verilmektedir. Bunun yanında Belediyemizin ana kucağı projeleriyle bizlere destek vermesi çok kıymetli. Bakanımız milli eğitim çalışma alanlarının tek başına bakanlığı değil de yerel yönetimlerin de omuz omuza gelerek çalışmalar yürütmesi gerekmektedir. Toplamda 30 tane ana kucağı yaklaşık 3000 öğrenciyi hizmet veriyor. Bereketli olmasını diler ve hayırlı uğurlu olmasını dilerim"

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın açıklamalarından satırbaşları ise şöyle;

"Sizleri öncelikle hürmetle selamlıyor ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından Yıldırım'a  kazandırılan 'Hocataşkın  Ana Kucağı' açılışına hoş geldiniz. Birlik ve beraberlik, işin besmelesidir dedik ve bu yönde kente pek çok proje kazandırıyoruz. 15 bine yakın okul alanı kazandırdık. Kütüphanemizle on binlerce üniversite  gencine destek olduk. Huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim ,çünkü maddi manevi anlamda desteklerini hep sürdürüyor. Bugünde Hoca Taşkın mahallesine kazandırdığı Ana Kucağı merkezi için kendisine teşekkür ederim, güzel günlerde tekrar buluşmak temennisiyle"

Ana kucağı eğitim merkezi projesini hayata geçiren Alinur Aktaş'ın konuşmalarından satırbaşları ise şöyle;

"Tüm hanımefendileri ve beyefendileri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hoca taşkın mahallesindeyiz ve buranın benim için özel anlamı var. Üniversite yıllarında burada geçmişim var, bu caddelere sokaklara yabancı değilim. O yüzden duygusal bir yakınlıkta hissetmekteyim. 
Kıymetli kardeşlerim aslında maksat hasıl oldu, geleceğimizin yavruları bizim her şeyimiz.

"ÇOCUKLARIMIZ ÇOK KIYMETLİ"

Eminim ki her şeyden taviz verirsiniz fakat çocuklarımız çok kıymetli ve değerli. Benim kızımda bu sene üniversiteye başladı. Hatta ben de o süreçte çok duygulandım. 14 aylık belediye başkanıydım, kucağımdaydi şimdi de üniversiteye gidiyor. Kıymetli dostlar evlatlarımız gecekten çok değerli ve kıymetli. Uzmanlar da diyor ki 7 yaşına kadar çocuklar kişisel gelişimini tamamlar. Ama Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde 21 yaşındaydı. Bir çağı kapatıp bir çağı açtığını söyleriz ama nedense kendimize örnek almayız. 

"UZUN ZAMANDIR UĞRAŞTIĞIMIZ PROJE"

Ana kucağı projesi uzun zamandır uğraştığımız bir çalışmada 29 ana kucağı var ve projemizin 9 tanesi Yıldırım'da olması anlamlı. Yıldırım Belediye başkanımızın da bölgeyi ilk günden beri sosyalleştirmek için ayrı bir heyecanı var bizlerde bu anlamda destek oluyoruz. 

"29 ANA KUCAĞI MERKEZİMİZ VAR"

Değerli kardeşlerim eskiyi yeni hale getirmek zor iştir. Yani yıkmak kamulaştırmak, kentsel dönüşüm yapmak kolay iş değildir. Dolayısıyla bu anlamda Yıldırım'a verilen gayretin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. 29 ana kucağı merkezimiz var. Öğretmenlerimize de söylüyorum. Bu çocukları bir gün hatta bir kaç saat ihmal etmek yarın bize çok büyük zararları olabilir. Yüz yıl sonrasını düşünüyorsak iyi bir nesil yetiştirmekle gerekiyor. Burada 6 sınıf bulunuyor ve sınıflarda 60 civarı da çocuklarımız olacak. Özellikle milli manevi değerler konusunda çocuklarımızın yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Burada eğitim için gerekli olan tüm maliyetler tarafımızdan karşılanacak. 

"EVLATLARIMIZA YATIRIM YAPMALIYIZ "

Güvenli bir gelecek için iyi bir nesil yetiştirmemiz lazım. Mesele gerçekten geleceğimize dair evlatlarımıza yatırım yapabilmek. Çocuklara ne yüklersek ilerde karşılığını alacağız. Allah muhafaza yanlış bir şey yüklediğinizde karşılığını da aynı oranda alırız. Ana kucaklarımızla daha da gelişerek büyümeye devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.