Öne Çıkanlar Kriptoloji Üniversite İhsaniye Zeytinyağı Hamilelik
banner13

Bursa Büyükşehir, Sosyal Denge Sözleşmesi imzalıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve BEM-BİR-SEN arasında imzalanacak olan Sosyal Denge Sözleşmesi'nin imza töreni Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda düzenleniyor.

Düzenlenen törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu katıldı.

BEM-BİR-SEN 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Ağlan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

İlk olarak belirtmeliyiz ki Bursa'nın marka kurumu büyükşehir belediyesinin bir mensubu bu büyük ailenin bir parçası olmaktan varsa yoksa Bursa mottosuyla canla başla Bursa'ya hizmet etmekten dolayı gururlu ve onurluyuz. Son çeyrek yüzyılda tüm ülke yönetiminde olmak üzere vereceği konusunda da tarihi altın harflerle yazılacak hizmete imza atmıştır. Bu hizmetlerin yerelde bir parçası olmaktan ayrıca gururluyuz ve onurluyuz. 

2022 Kasım ayında göreve gelmemiz müteakiben ülkemiz yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezi depremler nedeniyle zor günlerin içine girmiştir. Bizler de Memur-Sen ailesi olarak ülkemizin bu zorlu günlerden alnının akıyla çıkması için elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyarak mücadele verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Bu vesileyle depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Zorlu günlerden geçerken dahi büyük devletimiz çalışanını yalnız bırakmamış, imkanlar dahilinde yapılabilecek her şeyi yapmaya gayret göstermiştir. Bugün burada zorlu günlere rağmen taleplerimizi geri çevirmeyen en üst limitleri kullanmaya gayret gösteren yönetici ile atenti sendikamıza ait olan sosyal denge sözleşmesi imzası için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu nedenle tüm yöneticilerimize her bir çalışanımız adına ayrı ayrı şükranlarımızı arz ediyor, arkamızda devamlı hissettiğimiz güçlü destekler için teşekkür ediyoruz.

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Buraya ne geliyorsa, bir ile ne geliyorsa bir ile ne geliyorsa, bir büyükşehire ne geliyorsa, bir ilçeye ne geliyorsa o oradaki yerel yöneticilerin Ankara'ya gidip emek harcayarak, kapıdan aşındırarak ve seferler yaparak kazandırdığı bir çalışmadır. Öylesine geldiğinde buraya kondu olmuyor. Çünkü başta bizim markalarımız da var.  Ne yapılıyorsa oraya merkezi hükümetlerine ne geliyorsa burada emek, gayret var. Bugün de burada defaatle imzaladığımız Sosyal Denge Sözleşmesi'nin 31 Mart seçimlerine kadar olan bölümünü imzalayacağız. İnşallah 31 Mart'tan sonra Rabbim nasip edecek bizlerin gayreti, desteği, çalışmasıyla bugüne kadar nasıl çalıştıysak yine burada oturacağız. Alinur Aktaş Başkanımızla 21 aylık toplu sözleşme, 20 dönem bu sözleşmenin sonuna kadar olan sosyal denge sözleşmemizi imzalayacağız.

"HEMEN AYNI GÜN TALİMATI VERDİM"

Aktaş Başkanımıza 2 bin 303  memurumuzun ve ailesinin ve bakmakla sorumlu olduğu kişiler adına kendisine ve ekibine hassaten teşekkür ediyorum. Ayrıca her dönemde yaşanan sosyal denge sözleşmesi geliyorsunuz bir Aralık'ın on beşi itibariyle ne oluyor? Yarım alma durumumuz. ocağı sarkabiliyor. Üç Eylül, Üç Eylül'den itibaren meclis kararları alınmışsa, Ocak, Şubat, Mart sonuna kadar imzalanabilir. Ama ne oluyor? Bu arada geçici bir sıkıntı yaşanıyor. Işte sizlerin ödemeleri var. Bankada kredi kartlarını ödemesi var. bir sıkıntı yaşanıyor. Bursa 1 nolu şube başkanımız Ahmet Ağlan Bey bu konuyu bize bildirdi. Biz de hemen belediye başkanımızla görüştük. Hemen aynı gün talimatı verdi. Sizlerin geçici bir süre bile sıkıntı yaşamamanız için talimatı verdim. 

Muhalefet iltifata tabidir. Bizler alanda vatandaşlarımıza, milletimize güler yüzlü bir şekilde ve bütün 85 milyonda toplanan vergiyle aldığımız maaşlarımızı Sosyal Denge Sözleşmelerimizi hamlederek en iyi şekilde hak ederek, çalışarak marifet gösteriyoruz. Kıymetli başkanımız da bunu görüyor ve bu muhalefete iltifat ederek biraz sonra imzasını atacağız inşallah. Çünkü imza atılana kadar hiçbir şey bitmiş değil. Ve bu da bir marifet. Bu marifetin de bir iltifatı olarak biz performansımızı, çalışmamızı inşallah daha da arttıracağız. Çünkü biz çalıştığımız zaman milletimize çalışıyoruz. Biz çalıştığımız zaman insanlığa çalışıyoruz. Bugünlerde yaşadığımız birçok krizler var. Ekonomik kriz bütün hepsini yaşıyoruz ve buna rağmen büyük bir marifettir. Geçmiş dönemlerde yaşananları memurun maaşını bile ödemek için depremde toplanan paraların ödendiği, aktarıldığını yaşayan büyüklerim abilerimiz, yaşıtlarımız var. Bugünlerde yaşanan Filistin ve Gazze'de büyük bir kriz vardı. Insanlık dramı var. Rabb'im bir an önce bu insanların, bebeklerin, çocukların, kadınların, yaşlıların hayatlarını yitirdiği veya sakat kaldığı günleri bir an önce bu savaşın bitmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz, temenni ediyoruz, dua ediyoruz. Ve hiçbir insanın başına gelmemesi için de dua ediyoruz. Ve millet olarak da bütün alanları doldurarak yardımlarımızı toplayarak bütün bunlara bir dur demek için mücadele ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız yine bu mücadeleyi, bu insanlığın ömrü, insanlığın öldü, dramın bitmesi için büyük mücadele verdik.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Biz aslında Türkiye'ye örnek bir belediyeyiz. Biz bir, bir buçuk ayda çok güzel eğitim yaptık ve bütün Türkiye bu heyetinden istifade etti. Önemli CEO'ları getirdik. Yalın belediyecilikle alakalı uygulamalarımızdan bahsettik. Mazaretlerin altına sığınmıyoruz. Türkiye'nin 4. büyük şehriyiz ama kişi başı gelirde 18' şehirciyiz biz. Böyle bir talihsizliğimiz var. Osman kardeşimiz burada. Daire başkanımız ve gelen eee. Çünkü vergiler dışarıda yattığı için bu şehrin böyle bir talihsizliği var. Ben de varım, var olabilirdim. Yani Kocaeli nüfusu 2 milyon 100 bin. Bizim nüfusumuz 3 milyon 200 bin. Resmi nüfuslar üzerinde daha fazlayız. Kocaeli'nin geliri bizden yüzde 55 daha fazla. Ama ya sokaktaki vatandaşa anlatsın. Belediyeyle hatta belediyedekine bile söylesem hiçbir şey yapmadım. Her zaman daha iyi iş çalıştık. Elimizde bu manada ki kaynakları en maksimum verimlilikle kullanmaya çalıştık. Ve şükürler olsun geldiğimiz noktada da gayet güzel işler çıkarıyoruz. Hep beraber yapıyoruz bunları. Bakın tabii ülkedeki ekonomik anlamdaki gelişmeler neticesinde nihayetinde bazı enflasyona bağlı olarak insanlar kayıp yaşadılar. 

"BENLE YARIŞAN ADAM BURSA'DA YAŞAYANLAR ŞANSSIZMIŞ DİYOR"

Benle yarışan adam yine bir şeyler söylüyor. Bursa'daki yaşayanlar şanssızmış bilmem neymiş. Iddia ediyorum bak. Çok iddialı bir şey söylüyorum. İstanbul, Ankara, İzmir üçü de CHP'li belediyede değil mi? Ve bizden daha büyükler nüfusu var. Onlardan az iki katı iş yapıyoruzdur da fazlası vardır eksiği yoktur onu söyleyeyim yani. Harika işler çıkarıyoruz. Siz yapıyorsunuz kardeşim ben yapmıyorum bunları.

Burada da kesme ve benzeri konularına konuşma yaptım. Ama benzeri konulara bakıyorum yani. Harika işler çıkarıyoruz kardeşim. İzmir'de geçen yağmur yağdı. Felç. Arkadaş bildiğin kalasları atmışlar diyor. Koca şehirde dört buçuk milyonluk şehri insanlar üstüne basa basa suya, çamura girmeden yürümeye çalışıyorlar. Her kıyıda köşede varız. 17 ilçenin bin 60 tane mahallede her köşede varız sahada ya. Allah göstermesin biz sel, bir baskın, bir şey, yangın anında bitiyoruz orada. Hiçbiri eksik etmiyor. Yok ekonomik kriz varmış, varmış, olmuş. Ulaşımla alakalı harika güzel proje ediyoruz. Tam şunu biliyoruz. Biz nüfusa kayıtlı olmayanlar da dahil 3 buçuk milyon nüfuslu bir şehirde yaşıyoruz. Ben sahada aldığım tepkilerden bunu biliyorum kardeşim. Herkes dört dörtlük değil böyle bir şey, böyle bir sistem yani hiçbir yerinde yok. Ben size söyleyeyim yani. Gayrisafi milli hasılası 50-60 bin dolar olan ülkelerde de yok yani. Illaki eksikler var ama yani insanların bu zor ve sıkıntılı süreçlere genel anlamda şehrimizle alakalı bir memnuniyetle var ve gittiğim yerlerde gördüğüm ilgi alakayla da bunu hissediyorum zaten. Bana diyorlar ki sen aday mısın tekrar? Diyorum ki  zaten mevcut belediye başkanları aday olmuyor. Ya bizim adaylığımızı, bizim sürecimizi vatandaşımızın ilgi alakası belirler. Allah'a hamdolsun ben şükrediyorum. Yaşadığım şehre 20 yıldır önce ilçe sonra büyükşehir belediye başkanı olarak çalıştım. Allah bana hizmet etmeyi nasip etti. Bu gerçekten ben yaşadım. Mutlulukları biliyorum. Dokunduğumuz hayatları uçurumun kenarından aldıklarımızı biliyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.