Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Kıyak sungurlu Sanat
banner13

Bursa Çataltepe mağdurları BESOB yönetimi ile "Krizi" konuştu

ÇATSANDER Yöneticisi Dokumacılar Odası Başkanı Aydın Çitil'in gayretleriyle BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, kendisine Ankara'dan verilen bilgileri aktardı. Bilgit; "Sizin mağduriyeti bizlerinde mağduriyetidir. Biz en baştan beri size verilen sözlerin tutulması taraftarıyız. Yarım kalan bu sürecin TOKİ tarafından tamamlanması gerektiğini iktidar temsilcilerine de açıkça bildirdik. TOKİ bu inşaatlara başlarken "125 dükkanı biz yapalım, bakalım biz bunları neye mal edip kaça satacağız?" mantığı ile hareket etmiş. Ama para toplanırken 3 bin esnaftan toplattırmış. Şu an satılan "TOKİ'nin artık parselden üretilen yerler" olduğu ifade edildi. Bu iki parsel Sanayi Sitesine ait değil. TOKİ'ye biz ne kadar borcumuz olduğunu bilmiyoruz ama sorulduğunda "iki taksit borcunuz var" deniliyor. Bu borcun 81 milyon lira olduğunu şifaen öğrendik. Esnafa söz verenlerin bu sözün hakkını vermelerini bekliyoruz. " dedi.

Görüşmede zaman zaman tansiyon yükselirken mağdur esnaf için BESOB Yönetimi iktidar partisi ve kamu yetkililerle bir dizi görüşme daha gerçekleştirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.