Öne Çıkanlar bursa Yankı Belediye sağlık NECMİ İNCE

Bursa'da '1 Kitap 1 Hayat Kumbarası' projesi

10 milyon kitap stoğu ile geçtiğimiz ay yeni şubesini açan BKM Kitap, çocukları unutmuyor. Sürdürülebilir olması esas alınan "1 Kitap 1 Hayat Kumbarası" projesinde kitapseverler evlerinde okumadıkları kitapları kumbaraya bırakıyorlar ve kumbaraya bırakılan her 1 kitap için 1 kitap da BKM Kitap ekleyerek kitaba ulaşmakta zorluk çeken 1 çocuğun hayatına dokunuyor.

Dezavantajlı bölgedeki okullara gönderilecek olan kumbaraya BKM Kitap çalışanları evlerindeki kitapları getirmekle bağış projesini başlattı. Ayrıca Bursa Ted Koleji öğrencileri tarafından oluşturulan "Collect for Future" öğrenci toğluluğu daha önce de küresel alanda ödül kazandığı "Eğitimde Fırsat Eşitlği" konusuna olan ilgisi nedeniyle projenin duyurulması  için projenin ortaklığını üstleniyor. 

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin gelecekte bir çatı altında toplanmasını hedefleyen BKM Kitap kurucusu Kutbettin Bingölbali düşüncelerini  "Ben çocukluğumda kitap ve deftere ulaşmakta zorluk çekerek büyüdüm. Kitabın kokusuna hasrettim. O yüzden kitaba ulaşamayan bir çocuk bile olması hepimizin ayıbı olur. Bir kitap bir çocuğu, bir çocuk bir semti, şehri, memleketi değiştirir.  Kitabın olduğu yerde kötülük olmaz, biz çocuklarımıza iyilik öğreteceğiz. Kitabın aydınlığına ulaşamayan bir köyümüz kalmayana dek çabalarımız devam edecek" şeklinde ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
BursaKİTAPBkm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.